E premte, 19/07/2024, 08:06
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Artikuj në kategori: 105
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Kur’an:
“Ne e kemi porositur njeriun të sillet mire ndaj prindërve të vet.” (el Ankebut,
 "Ne e kemi porositur njeriun për prindërit e vet të sillet mire, se nëna e vet e ka bartur në dëm të shëndetit të saj, kurse nga gjiri e ndan brenda dy vjetëve. Të jesh mirënjohës ndaj Meje dhe prindërve të tu!” (Lukman, 14)
Mesazhe Islame | Views: 1067 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (1)

Kur’an:
“Kur të përshëndeteni nga dikush kthejani me përshëndetje më të mire ose me (përshëndetje) të njejtë!” (en-Nisa, 86)
 “A të ka arritur rrëfimi për musafirët e nderuar të Ibrahimit, kur hynë dhe thane: “Paqe!” Dhe ai u tha: “Paqe, o njerëz të panjohur!” (edh-dherriat: 24-25
Mesazhe Islame | Views: 927 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kur’an
 “Mos ec mendjemadh nëpër tokë.” (el-Isra. 37)
 “Dhe, nga arrogance, mos ua kthe njerëzve fytyrën tënde dhe rrugës mos ec kryelartë e me arrogance, se Allahu nuk e do arrogantin e lavdëraçin.” (Lukman, 18)
Mesazhe Islame | Views: 1926 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kur’an:
“O Zoti im, shtoma diturinë!” (Ta Ha, 114)
“…Thuaj: “A janë njëlloj ata që dinë dhe ata që nuk dinë? Mësim marrin vetëm të mençurit.” (Zemur, 9)
 “…Por Allahut, nga robërit e tij, i frikësohen të dijshmit.” (Fatir, 28)
Mesazhe Islame | Views: 1188 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (1)

Kur’an
 “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.”

Mesazhe Islame | Views: 587 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kënaquni në këtë muaj të bekuar dhe urime Ramazanin!Te Allahu, Ramazani është muaji më i madh, prandaj Ai e zgjodhi atë të jetë periudhë për kryerjen e shumë veprave të adhurimit, siç është agjërimi.
Mesazhe Islame | Views: 883 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Ramazani po afrohet. Cilët janë hapat praktikë që duhet të merren prej myslimanëve për përgatitjen e vetvetes? Pyetja:
Ramazani po afrohet. Cilët janë hapat praktikë që duhet të merren prej myslimanëve për përgatitjen e vetvetes për këtë muaj të bekuar?
Mesazhe Islame | Views: 1000 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

a. NGA AFËRSIA E GJAKUT:
- nëna, nëna e nënës, nëna e babës
- vajza, vajza e djalit, vajza e vajzës
- motra, motra prej nënës, motra prej babës
Mesazhe Islame | Views: 1063 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

1. Dokumenti i udhëtimit:
 
PASAPORTË NATYRALE ME KËTO TË DHËNA
 
FILOZOFIA PA NDIHMEN E FESE ESHTE SHTERPE
Mesazhe Islame | Views: 1225 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Dhurata më e madhe në Xhennet, më me vlerë dhe më e lartë, padyshim se është shikimi në Fytyrën e Allahut subhanehu ve teala dhe dëgjimi i bisedës së Tij. Imam Muslimi transmeton nga Suhejbi, Allahu qoftë mbi të, i cili thotë se ka thënë:"Kur banorët e Xhenetit të hyjnë në Xhenet, atëherë All-llahu subhanehu ve teala do t’u thotë: A dëshironi edhe diç më tepër? Ata do të thonë:
Mesazhe Islame | Views: 1551 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (4)

 Kur’an:
 1. “Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit.
 2. E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit?
 3. Nata e Kadrit është me e rëndësishme se një mijë muaj!
 4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëjt dhe shpirti      (Xhibrili) për secilën çështje.
Mesazhe Islame | Views: 4465 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (4)

Vander Hoven, një psikolog nga Hollanda, shpalli zbulimin e tij të ri në lidhje me efektin e të lexuarit të Kuranit dhe përsëritjen e fjalës “Allah”, si tek njerëzit e sëmurë, ashtu edhe tek ata normalë. Profesori hollandez e konfirmon gjetjen e tij  me studime dhe kërkime të aplikuara në shumë pacientë për një periudhë kohore mbi tre vjeçare.
Mesazhe Islame | Views: 1751 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (6)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024