E shtunë, 30/09/2023, 10:14
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Artikuj në kategori: 105
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4 5 ... 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
1. Duhani është bimë e keqe. Allahu thotë: “U lejon ushqimet e këndshme dhe u ndalon ato të pakëndshmet.” Araf, 157.
2. Duhani është shkak për shumë sëmundje shkatërruese. Allahu thotë: “Dhe mos vrisni veten tuaj (duke vrarë njëri-tjetrin). Vërtet, Allahu është i Mëshirshëm për ju. Kush bënë këtë që ndaloi Zoti dhe tejkalon kufijtë,Ne do ta hedhim atë në zjarr të fortë. Dhe kjo është e lehtë për Allahun.” Nisa, 29-30.
Mesazhe Islame | Views: 964 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Allahu të mëshiroftë, mëso gjuhën e faljes!
Allahu të forcoftë, shijo kënaqësinë e faljes!
Allahu të udhëzoftë, ji afër Allahut me falje!
Allahu të nderoftë, njëra nga dyert e krenarisë është falja!
Allahu të ndihmoftë, përqendroje veten në falje!
Mesazhe Islame | Views: 866 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Mos ki frikë askënd prej njerëzve pasi ti je në të vërtetën. Kujto Musain alejhis-selam, kur magjistarët qëndruan para tij për ta sfiduar me magji:
“Atëherë Musai ndjeu frikë në vetvete.”1
Por erdhi thirrja hyjnore nga Sunduesi i Lartësuar:
Mesazhe Islame | Views: 663 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Arti i bashkimit të zemrave është trashëgimi profetike. I Dërguari Muhamed, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, gjatë thirrjes së tij e kultivoi këtë lloj arti. Në vazhdim do të ndajmë disa porosi në lidhje me këtë çështje.
Mesazhe Islame | Views: 667 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Thash:
Shumë jam i vetmuar.
 Ai tha:
فَإِنِّي قَرِيبٌ
Unë jam (shumë) afër (teje). (Bekare, 186)
 Thash:
Po, e di ti je afër meje, po unë jam larg teje, sikur të isha edhe unë afër teje.
Mesazhe Islame | Views: 1176 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (5)

1. Mbjelle një lis.
2. Buzëqesh me njerëzit.
3. Ledhatoje kokën e një jetimi.
4. Një shkrim që të pëlqen mundësoja edhe të tjerëve që të lexojnë.
5. Formo një grup për të lexuar libra.
Mesazhe Islame | Views: 1451 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (3)

Pejgamberi s.a.w.s ka thene: ''S'ka asnje rob qe bene ndonje mekat , pastaj ngrihet , merr abdes dhe e zbukuron abdesin , i  fal dy rekate namaz pastaj kerkon falje nga Allahu , e qe Allahu te mos ia fal ate mekat.
Mesazhe Islame | Views: 1071 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Ti tani je ulur apo ngritur, s’ka problem.
 Ndoshta do të lodhesh pak me mua.
 Kërkoj nga ty që të meditosh !
 Imagjino!
Mesazhe Islame | Views: 684 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (0)

Transmetohet nga Aliu(All-llahu qoft I knaqur me te) se Muhammedi(alejhis-selam) ka then:
"Shenjat e afrimit te Kjametit jane : kur njerzit i braktisin namazet (nuk I falin) ; humbin
Emanetin (besnikerin) ; zhyten ne mekate te madha dhe hane kamaten ; marrin ryshfetin ;
Mesazhe Islame | Views: 3068 | Added by: shpend-xhelili | Date: 01/10/2009 | Comments (8)

Umeri (radij-All-llahu anhu) ka thënë: 'Llogariteni veten para se të llogariteni dhe peshojeni atë para se të peshoheni, sepse më e lehta për ju nesër është që të llogarisni veten tuaj sot. Dhe zbukurohuni për paraqitjen madhështore, ditën kur do të paraqiteni e nuk lihet pa u shfaqur prej jush asgjë!'
Mesazhe Islame | Views: 629 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (0)

- Eudhu bi kelimatil-lahi Et-tammati el-letila juxhavizuhunne berrun ve la faxhirun min sherri ma halaka , ve bere'e ve dher'e, ve min sherri ma jenzilu mines-semai , ve min sherri ma ja 'ëruxhu fiha , ve min sherri ma dhere'e fil-erdi , ve min sherri ma jahruxhu minha , ve min sherri fitnetil-lejli ven-nehar , ve min sherri kul-li tarikin il-la tarikan , jatruku bi hajrin, ja Rahmanu. - perkthimi -
Mesazhe Islame | Views: 1410 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (0)

keto fjal qe do t'i cekim jane vetem pjes te Kur'anit Fisnik qe Allahu na i ka cek dhe na i ka bere me dije te shohim ne vijim :
"Ju njerez dine se jeta e kesaj bote nuk eshte tjeter vetem se loje, kalim kohe ne argetim, stoli , krenari mes jush dhe perpjekje ne shtimin e pasuris dhe te femijeve...(Hadid - 20).
Mesazhe Islame | Views: 1118 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023