E martë, 28/05/2024, 15:32
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 385-392
Faqet: «- 1 2 ... 31 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Një kohë të gjatë te myslimanët ekziston traditë që fëmiut të porsalindur t'i vejnë në gojë një copëz hurmaje të përtypur mirë. Myslimanët këtë e bëjnë në bazë të praktikës së Pejgamberit s.a.v.s. i cili sipas Kur'anit është dërguar si mëshirë për mbarë njerëzimin.

Artikuj | Views: 836 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

"Dhe Ai ju dha gjithatë që e kërkuat (që kërkoi nevoja juaj) dhe, edhe në qoftë se përpiqeni t'i numëroni të mirat e All-Allahut, nuk do të mund të arrini t'i përkufizoni (në numër). Vërtet, njeriu është i padrejtë dhe shumë përbuzës". (Kur'an, 14:34)

Artikuj | Views: 1424 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (1)

Në çdo hap dhe në çdo punë. njeriu nuk duhet të gjunjëzohet para sfidave të kohës. Jeta paraqet artin e krijuesit, reflektimin e asaj fuqie që ekziston dhe ne jemi të pafuqishëm e nuk e kemi atë mundësi të shikojmë Atë me sytë e kësaj bote. jetën e njeriut mund ta krahasojmë me udhëtarin që ka një udhëtim. që fillon me një pikë të caktuar e mbaron me një cak.

Artikuj | Views: 1231 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

dua.jpg image by sherall

Çifutët besojnë, sipas Dhiatës së Vjetër, se Zoti u ka premtuar atyre Palestinën dhe se i ka zgjedhur dhe i ka lartësuar duke i favorizuar mbi të gjithë popujt e botës si "populli i zgjedhur" i Tij. Populli izraelit është populli të cilit i është dërguar numri më i madh i profetëve. Në Kur'anin fisnik ceket se Allahu i pat dhënë popullit izraelit (të parëve të tyre) mirësi të mëdha dhe i pat dalluar prej njerëzve të tjerë të asaj kohe:

Artikuj | Views: 1075 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Qëndrueshmëri do të thotë pandryshueshmëri, vendosmëri, të qenët i fortë në vendim, palëvizshmëri, palëkundshmëri, të qenët i patundshëm, këmbëngulësi, të qenët i fiksuar fort, vazhdimësi, të qenët jo ngurrues etj. Ndërkaq, antonimet e saj janë: teka, frikamania, indiferenca, joserioziteti, luhatja, lëkundja etj. E qëndrueshmëria, pra, me një fjalë, është akt apo gjendje e të qenët i qëndrueshëm.

Artikuj | Views: 747 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Fjala besim më së miri mund të shpjegohet duke marrë për bazë rrënjën e fjalës në fjalë. Rrënja e fjalës besim është "besoj". Fjlala besoj që në gjuhën tonë shqipe, nga këndvështrimi gramatikor njihet si folje do të thotë: "E marr diçka për të vërtetë, pranoj që është ashtu … , i zë besë"[1]

Artikuj | Views: 884 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

"Shën Gjergji" festë e kujt?
Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen dhe për shokët e tij deri në Ditën e Gjykimit...
Artikuj | Views: 1481 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Vetëvrasja është një dukuri sociopatologjike dhe devijante mjaft e përhapur në botën bashkëkohore dhe si e tillë paraqet një gjendje të sëmurë në shoqëri. Për dukururinë e vetëvrasjes është shkruar shumë, ka edhe studime dhe punime që nga kohët më të hershme.

Artikuj | Views: 2047 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 ... 361-372 373-384 385-392
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024