E martë, 26/09/2023, 09:27
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4 5 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Shkoi një poet tek mbreti dhe recitoi një poezi, në të cilën e lëvdonte mbretin.
Mbreti: Të lumtë! Kërko çka të duash?
A më jep çka të dua?-pyeti njeriu.
Mbreti: Po Dua te me japësh dinar ne vlere te shifrës qe e përmendi ne ajete kur'anore! Do ta jap këtë- i premtoi mbreti.
Poeti: " Zoti juaj (që meriton adhurim) është një Zot,".(en Nahl, 22). Mbreti ia dha një dinar.
Artikuj | Views: 1263 | Added by: ShpendXhelili | Date: 17/04/2011 | Comments (1)

Vëlla/Motër!
Ti që bënë mëkate quhesh mëkatarë. Të lutem mos e shit krenarinë e besimit me poshtërimin e mëkatit. Ke frik Allahun me devotshmëri sepse: "Më i nderuari prej jush tek Allahu është ai që i frikësohet më shumë Atij." (Huxhurat, 13)

Artikuj | Views: 941 | Added by: ShpendXhelili | Date: 16/04/2011 | Comments (2)

Fillimisht pranoni selamet tona. Lus Allahun e Lartësuar t’ju japë lumturi.Me siguri që do të shprehësh habi pse po të drejtohem me këtë letër të hapur! Por sinqerisht po të them, Allahu për këtë është dëshmitarë, se kam një respekt të veçantë për ty si i moshuar. Betohem se të dua për hir të Allahut të Lartësuar...

Artikuj | Views: 928 | Added by: ShpendXhelili | Date: 03/04/2011 | Comments (1)

Ki kujdes dhe bindu se Allahun e ke më afër se ç'mendon:
"Ne e kemi krijuar njeriun dhe Ne e dimë ç’i pëshpërit atij shpirti i vet. Ne jemi më pranë tij se damari i qafës së vet." (Kaf: 16)...

Artikuj | Views: 1461 | Added by: ShpendXhelili | Date: 03/04/2011 | Comments (0)

Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] thotë: "Mjerë për atë që shpif për t'i bërë njerëzit që të qeshin, mjerë për të... mjerë për të."
Nëse dikush don që të bëjë shaka, le të flasë drejtë e mos të gënjejë!

Artikuj | Views: 1328 | Added by: ShpendXhelili | Date: 30/03/2011 | Comments (0)

Ibnu Mes’udi tregon: I dërguari i Allahut më tha: "Më lexo Kur’an”! "Të ta lexoj ndërkohë që ai të ka zbritur ty? – i thashë. Ai tha: "Kam dëshirë ta dëgjojë prej dikujt tjetër”.
Fillova të lexoj nga surja Nisa derisa arrita tek ajeti kuranor: "si do të jetë gjendja e tyre kur në çdo popull do të sjellim dëshmitarët dhe ti do të jesh dëshmitari i këtyre (popullit tënd)” "Mjaft më” - tha.

Artikuj | Views: 1381 | Added by: ShpendXhelili | Date: 22/03/2011 | Comments (0)

"Kur arritën në Luginën e Milingonave, një milingonë tha: "O milingona, hyni në banesat tuaja, që të mos ju shkelë Sulejmani dhe ushtria e tij, duke mos ju parë”! Neml, 18.
Padyshim se emërtimi i një sureje të tillë me këtë emër ka një domethënie dhe urtësi të madhe.

Artikuj | Views: 2061 | Added by: ShpendXhelili | Date: 07/03/2011 | Comments (3)

Është ai i cili kur fle dhe zgjohet nuk ka në zemër asgje tjetër pos Allahut.
Është ai i cili kur fle dhe zgjohet nuk ka në zemër asgje tjetër pos Allahut.
Kush është i lumturi?
Është ai që Zoti e ka kënaqur në veten e tij, dhe zemra e tij qetësohet me përmendjen e Tij, dhe gjuha e tij lëviz duke e përmendur Allahun

Artikuj | Views: 1936 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (0)

"E sa i përket atij që bën koprraci dhe ndien veten të pavarur (nga Zoti), dhe që përgënjeshtron atë më të mirën, Ne do ta përgatisim për më të vështirën. E pasuria e tij nuk do t’i bëjë dobi, kur ai të zhduket!” (Kuran, 92: 8-11)...

Artikuj | Views: 2156 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (5)

Muslimani pranoi që të shkonte, kur shkoi prifti e kuptoi se në mesin e të pranishmëve gjendet një musliman prandaj dhe tha: Ndërmjet jush gjendet një Muhammedan (musliman). Muslimani u ngrit dhe i tha si e dite këtë? Prifti tha: tregojnë shenjat në fytyrat e tyre. Muslimani buzëqeshi, ndërsa prifti i tha: Dëshiroj t’i bëj njëzetedy pyetje:

Artikuj | Views: 2130 | Added by: ShpendXhelili | Date: 27/01/2011 | Comments (12)

Të qetësuarit ne namaz
I Derguari i Allahut qetesohej ne namaz deri sa eshtrat ktheheshin ne vendin e tyre.
Perkujtimi i vdekjes në namaz
I Derguari i Allahut paqja dhe shpërimi i Zotit qofshin mbi të ka thënë: "Perkujtoje vdekjen ne namazin tënd sepse nëse njeriu e kujton vdekjen ne namazin e tij do ta permirsojë atë."

Artikuj | Views: 3305 | Added by: ShpendXhelili | Date: 27/01/2011 | Comments (5)

Dhe kur robët e Mi të pyesin ty (O Muhamed a.s.) për Mua, atëherë (përgjigju atyre): Vërtet Unë jam pranë (tyre me Dijen Time), Unë u përgjigjem duave (lutjeve) të lutësit kur ai më drejtohet Mua me lutje (pa ndërmjetësues a ndërlidhës). Kështu pra, ata le të më binden Mua dhe le të më besojnë Mua, që në këtë mënyrë të mund të udhëhiqen drejt. (2:186).

Artikuj | Views: 2534 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/01/2011 | Comments (9)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023