E diel, 02/10/2022, 11:53
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Mëkatet fshijnë begatinë dhe sjellin fatkeqësi të shumta. Ali bin Ebu Talib ka thënë: E keqja nuk zbret vetëm se me mëkat dhe nuk largohet vetëm se me pendim.
Allahu i Lartësuar thotë: "Cdo e keqe që ju ndodh është pasojë e asaj që vepruan duart tuaja, e për shumë të tjera, Ai ju fal.” (Esh Shura: 30)

Artikuj | Views: 921 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (1)

artikuj

Prandaj mbaje veten o rob i Zotit. Bëje kohën gjykatësin tënd dhe mos e vrit atë duke vepruar gjynahe që zemërojnë Zotin, por mbushe me vepra që e kënaqin Atë.”
Ishte natë e xhuma… më saktësisht ishte ora njëmbëdhjetë e natës, kur i përfundova të gjithë angazhimet e asaj dite. Çfarë të bëj tani? Ku të shkoj? Kam shumë kohë të lirë... Qëndrova i vetëm, larg familjes dhe miqve... dhe vazhdoja të mendoj mbi diçka që mund të bëja, diçka që të më jepte kënaqësi.

Artikuj | Views: 855 | Added by: shpend-xhelili | Date: 02/01/2011 | Comments (0)

artikuj

Të gjithë çastet e jetës, ose janë mike të ngushta të njeriut dhe do të dëshmojnë në favor të tij, ose armike të pamëshirshme që do të dëshmojnë kundër njeriut Ditën e Kijametit.
Një ditë, u ula t’i kërkoj falje Zotit për gjithë ato çaste dhe kohë nga jeta ime, të cilat i kam kaluar në gjëra të padobishme. I penduar nga kohët e humbura, ftova një nga ato çaste të kaluara kot...

Artikuj | Views: 693 | Added by: shpend-xhelili | Date: 02/01/2011 | Comments (0)

"Lexo në emër të Zotit, i cili krijon. Ai e ka krijuar njeriun nga gjaku i ngjizur. Lexo në emër të Zotit, i cili është më i Mëshirshmi. Ai e ka mësuar njeriun të shërbente me pendë. Ai ia ka mësuar njeriut edhe atë që njeriu nuk e ka ditur.” (El- Alek, 1-5)...

Artikuj | Views: 649 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/12/2010 | Comments (0)

Përfundim i keq është: Që njeriu të vdes duke e kundërshtuar Allahun e Lartësuar, jeton në pakënaqësinë e Tij, duke mos e praktikuar atë që ia ka obliguar Ai, ska dyshim se ky është përfundimi i keq, prej të cilit janë frikësuar të devotshmit...

Artikuj | Views: 1021 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/12/2010 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar thotë: "Edhe ata të cilët kur bëjnë ndonjë (mëkat) të shëmtuar ose i bëjnë zullum vetes së tyre, e përmendin Allahun dhe kërkojnë falje për mëkatet e tyre.” (Ali Imran: 135)...

Artikuj | Views: 977 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/12/2010 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar thotë: "Edhe ata të cilët kur bëjnë ndonjë (mëkat) të shëmtuar ose i bëjnë zullum vetes së tyre, e përmendin Allahun dhe kërkojnë falje për mëkatet e tyre.” (Ali Imran: 135)...

Artikuj | Views: 1633 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/12/2010 | Comments (2)

Allahu në Kuran thotë: "Thuaj: "O robërit e Mi që keni besuar, kini frikë ndaj Zotit tuaj. Ata që bënë mirë në këtë jetë, kanë të mirë të madhe, e toka e All-llahut është e gjerë, ndërsa të durueshmëve u jepet shpërblimi i tyre pa masë!” (Zumer, 39:10)...

Artikuj | Views: 649 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/12/2010 | Comments (0)

Po fillojmë me një thënie të dijetarit të madh Ibn Kajim el-Xheuziut i cili thotë për sinqeritetin:
"Sinqeriteti është çelësi i të gjitha punëve të mira, i të gjitha çështjeve shpirtërore të besimit.”...

Artikuj | Views: 796 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/12/2010 | Comments (0)

Po fillojmë me një thënie të dijetarit të madh Ibn Kajim el-Xheuziut i cili thotë për sinqeritetin:
"Sinqeriteti është çelësi i të gjitha punëve të mira, i të gjitha çështjeve shpirtërore të besimit.”...

Artikuj | Views: 579 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/12/2010 | Comments (0)

Unë e kisha lënë namazin, të gjithë më thonin se duhet të falesha:Babai, vëllezërit, motrat..., por unë nuk u binda...

Artikuj | Views: 1365 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (4)

Nëse u vjen nga Unë udhëzim (libër e pejgamber) kush i përmbahet udhëzimit Tim, ai nuk ka për të humbur (në Dunja) e as nuk ka për të dështuar (në jetën tjetër)”. E kush ia kthen shpinën udhëzimit Tim, do të ketë jetë të vështirë dhe në ditën e kiametit do ta ringjall të verbër.” [Ta Ha:123-124)...

Artikuj | Views: 1010 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022