E diel, 24/01/2021, 20:56
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 73-84
Faqet: «- 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
X-ray of a Human heart - 3D rendered Stock Photo - 5385307

Duhet ta mbajmë parasysh se çdo mëkat është dëmtues për zemrën. Mëkatet janë më të rrezikshme për zemrën sesa plagët për trupin. Ibën Kajimi ka thënë: "Mos shiko se sa është mëkati që bën, por shihe urdhrin e kujt po e thyen.”
Mëkatet janë si plagët, por edhe plagët e vogla të çojnë në vdekje...

Artikuj | Views: 1550 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (2)

Mëshira e Allahut, elhamdulilah, njëra nga begatitë e panumërta është
edhe afërsia me motra dhe vëllezër në Islam. Lidhje shumë e veçantë aq
sa shpeshherë as që shpjegohet me fjalë. Të miqësohesh për hir të Allahut
është njëjtë si të shuash etjen nga burimet e kristalta...

Artikuj | Views: 846 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (0)

"Dhe madhëroni Allahun në (tre) ditët e caktuara (të Teshrikut)." (Bekare, 203)
"që ju ta madhëroni Allahun sepse ju ka udhëzuar. Dhe, jepu lajmin e mirë, punëdrejtëve!" (Haxh, 37)
Muhamedi sal-llahu alejhi ve selem ka thënë:"Dita e fitër bajramit, dita e Arafatit, dita e kurban bajramit, ditët e teshrikut janë festat e muslimanëve." (Shënon Ahmedi, Tirmidhiu, Alabni e vleërson sahih)...
Artikuj | Views: 1878 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (1)

Me të vërtetë, lavdërimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë e falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të keqes së vetvetes (shpirtrave) tonë dhe prej punëve tona të liga. Atë të cilin Allahu e udhëzon, nuk ka se kush ta humbë, dhe atë të cilin Allahu e ka lënë në humbje nuk ka se kush ta udhëzojë...

Artikuj | Views: 547 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/11/2010 | Comments (1)

"Arafati” është stacioni ynë i radhës për sot. Atje flaket vela e dyshimit, hapen dyert e qiellit, dhe haxhilerët, të zhveshur nga epshet, teket dhe dëshirat (qejfet e kësaj bote), drejtohen kah Allahu me zemra të pastra, me zemra të shndritura nga nuri, me zemra të cilat ngjiten lart derisa dëgjojnë edhe madhërimin e melaikeve me gjuhën e adhurimit...

Artikuj | Views: 1654 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/11/2010 | Comments (3)

Allahu i Lartësuar e ka nderuar këtë ditë me shumë vlera dhe begati. Në vazhdim do t’i përmendim disa nga këto vlera:
1. Kjo është dita më e mire. Transmetohet nga Xhabiri se Profeti (salallahu alejhi ue selem) ka thënë: "Dita më e mirë është dita e Arafatit.” Transmeton Ibën Hibani...

Artikuj | Views: 867 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/11/2010 | Comments (2)

Dita më e mirë në këto dhjetë ditë është dita e nëntë (dita e Arafatit).
A do t’i lëmë këto ditë të na ikin ashtu siç na kanë ikur sa e sa raste të tilla pa përfituar prej tyre?!
Begatitë e Allahut ndaj robërve të Tij janë të mëdha e të panumërta, siç thotë edhe Allahu në Kur’an:
"Nëse ju doni t’i numëroni begatitë e Allahut ndaj jush, nuk do të mund t’i numëroni.” (Ibrahim: 34)...

Artikuj | Views: 608 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/11/2010 | Comments (0)

I lumtur konsiderohet ai që përfiton gjatë këtyre sezoneve dhe nuk lejon që t`i kalojnë kot. Nga këto sezone me vlerë janë dhjetëditëshi i parë i dhulhixhes. Për këto ditë Profeti (salallahu alejhi ue selem) ka dëshmuar se janë më me vlerë se çdo ditë tjetër dhe ai ka nxitur për bërjen e veprave të mira gjatë këtyre ditëve.
Artikuj | Views: 383 | Added by: Argjendi | Date: 11/11/2010 | Comments (0)

Patjetër që do të përballesh me njerëz që do të kenë mendim të keq për ty, që do të bëjnë komente të ndryshme mbi fjalët e tua. Mjerisht është instaluar një kulturë negative edhe në mesin e fetarëve, vëllezërve tanë muslimanë. Të vegjlit etiketojnë të mëdhenjtë, dëgjohen akuza nga më të ndryshmet, vëllazëria islame ka humbur e është tretur në thyerjet e valëve...

Artikuj | Views: 1181 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/10/2010 | Comments (2)

A jeni ndalur ndonjë çast ta pyetni veten:Çka do të bëhet me mua në natën e parë të varrit tim?
Çka kam përgatitur unë për vdekjen?
A do të jem në Xhenet apo në zjarr të Xhehenemit?
Sa shpesh e kujtoj unë vdekjen?

Artikuj | Views: 1962 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/10/2010 | Comments (6)

A thua vallë, a ka uragan më të rrezikshëm sesa humbja e moralit ndër popuj?
Pa një ballafaqim të tillë jeta e përbashkët nuk do të ishte e mundur kurrsesi. Për këtë arsye të riun duhet ta formojmë në pajtueshmëri me normat dhe edukatën morale, ngaqë ky sendërtim i kësaj detyre është objektivi i vërtetë i edukatës morale...

Artikuj | Views: 1517 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/10/2010 | Comments (0)

A thua vallë, a ka uragan më të rrezikshëm sesa humbja e moralit ndër popuj?
Pa një ballafaqim të tillë jeta e përbashkët nuk do të ishte e mundur kurrsesi. Për këtë arsye të riun duhet ta formojmë në pajtueshmëri me normat dhe edukatën morale, ngaqë ky sendërtim i kësaj detyre është objektivi i vërtetë i edukatës morale...

Artikuj | Views: 646 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/10/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2021