E shtunë, 10/12/2022, 02:49
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

"O ju që keni besuar, ruane veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët…" (Tahrim: 6)
Dhe thotë: "Ruajuni zjarrit, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët. Ai është përgatitur për pabesimtarët." (El-Bekare: 24)...

Artikuj | Views: 1404 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (1)

”Kur All-llahu ka vendosur për një çështje, ose i Dërguari i Tij, nuk i takon(nuk i lejohet) asnjë besimtari dhe asnjë besimtareje që në atë çështje të tyre personale të bëjnë ndonjë zgjidhje tjetërfare. E kush e kundërshton All-llahun dhe të Dërguarin e Tij, ai është larguar shumë larg së vërtetës.” (Ah’zab: 36)...

Artikuj | Views: 1066 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

Shfrytëzo pesë gjëra para pesë të tjerave i Dërguari i All-llahut, Muhammedi (paqja dhe mëshira e All-llahut qofshin mbi të) ka thënë:
Shfrytëzo pesë para pesë gjërave tjera:
· Jetën para vdekjes,
· shëndetin para sëmundjes,
· rininë para pleqërisë,
· pasurinë para varfërisë dhe
· kohën e lirë para zënies së saj.

Artikuj | Views: 1093 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

Allahu ka thënë: "Ne po ju ushqejmë vetëm për hir të Allahut dhe prej jush nuk kërkojmë ndonjë shpërblim e as falenderim.” (El- Insan.9)...

Artikuj | Views: 1072 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

"Tha Zoti juaj : Më lutni Mua e Unë ju përgjigjem, e ata që bëhen mendjemëdhenj ndaj adhurimit Tim, do të hyjnë në Xhehennem duke qenë të nënçmuar.” (Gafir : 60)...

Artikuj | Views: 1022 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

"O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkaur me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresen ndaj mëshirës së Allahut, pse Allahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!”(Zumer: 53)...

Artikuj | Views: 1124 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (3)

Ibnul Kajjimi (All-llahu e mëshiroftë) përmend dhjetë shkaqe që shpiejnë në dashurinë e Allahut ndaj robërve të Tij dhe në dashurinë e robërve të Tij ndaj Zotit të tyre. Ato janë:
E para: Leximi i Kur'anit, duke u thelluar në mendime rreth kuptimit dhe domethënies së tij...

Artikuj | Views: 784 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

Për këtë Allahu, subhanehu ve teala, ka cekur shumë ajete ne Kur’an: "Besimtarët të mos i miqësojnë mosbesimtarët, e t’i lënë anash besimtarët. E kush bën atë , ai nga feja e Allahut nuk ka asgje, përveç për qëllim ruajtja prej të keqës së tyre. Allahu ju tërheq vërejtjen me dënim prej Tij pse vetëm tek Allahu është e ardhmja” (Ali Imran:28)...

Artikuj | Views: 922 | Added by: shpend-xhelili | Date: 24/12/2010 | Comments (0)

Përse e lexojmë Kur’anin kur nuk kuptojmë as një fjalë Arabisht?
Një amerikan i moshuar mysliman, jetonte në një fermë në lindje të maleve Kentaki (Kentucky) së bashku me nipin e tij.
Çdo mëngjes, gjyshi zgjohej herët në mëngjes, ulej në tavolinën e kuzhinës dhe lexonte Kur’an. Nipi i tij, dëshironte të bëhej sikur ai dhe e imitonte atë në të gjitha mënyrat e mundshme...

Artikuj | Views: 1888 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (5)

Pyetja:
E kam një pyetje shumë të rëndësishme dhe dëshiroj të më jepni një përgjigje të përshtatshme, insha-Allah! Siç e dimë tani shumica e njerëzve janë kthyer në shtëpi pas kryerjes së Haxhit, Allahu i Madhëruar e pranoftë atë prej të gjithëve! Pyetja ime është: Çka kërkohet tjetër prej personit të bekuar me Haxh dhe Umre pas kthimit në shtëpi?...

Artikuj | Views: 1079 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (0)

Dhuratat kanë ndikim të mrekullueshëm te njerëzit. Ato ndihmojnë në mbjelljen e dashurisë dhe mirësisë në mes tyre.Dhurata i bashkon zemrat, i nxjerr inatet dhe urrejtjet dhe shumë fjalë e arsyetime i bën të panevojshme. Dhurata është argument që tregon dëlirësinë e zemrës dhe dashurinë e saj.

Artikuj | Views: 955 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (0)

Ah, sa vështirë është ta mendoj momentin më të vështirë!
Po e pyesja vetveten: A thua vallë si do ta kaloj atë moment? Çfarë kam përgatitur?
Do të kaloj nëpër shumë momente të vështira, po cili do të jetë më i vështiri?
Nuk kam guxim të mendoj edhe pse e di se cili është ky moment:...

Artikuj | Views: 1177 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/11/2010 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022