E shtunë, 24/09/2022, 23:59
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

1. Përmendja e shqisës së dëgjimit dhe të parit në Kuranin fisnik: "All-llahu ju nxori nga barqet e nënave tuaja (si foshnje) që nuk dinit asgjë. Ju pajisi me (shqisa për) të dëgjuar, me të parë dhe me zemër, ashtu që të jeni falënderues."(En - Nahl, 78)...

Artikuj | Views: 1669 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/01/2011 | Comments (0)

I Dërguari i Allahut, s.a.v.s., ka thënë: "Më e dashur për mua është të them ‘Subhanallahi vel-hamdu-lil-lah ve la ilahe il-lallahu vall-llahu ekber’ sesa në atë mbi të cilën lind dielli.” (Muslimi) Këto fjalë mund të përsëriten 20 herë në minutë. Njëkohësisht këto fjalë janë më të dashura për Allahun e madhërishëm, ndërsa pesha e tyre në peshojë është tejet e madhe...

Artikuj | Views: 1861 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/01/2011 | Comments (4)

artikuj
Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhon një ilaçi të quajtur "ilaç kur'anor" që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikimit të dobët pa ndërhyrje kirurgjike
Dhe, ua ktheu shpinën e tha: "O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi). "(Kur'an: Jusuf, 84.)

Artikuj | Views: 4630 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/01/2011 | Comments (11)

Muslimani në asnjë mënyrë nuk guxon të lëshohet në veprime të pakontrolluara dhe të paargumentuara.
Në Kur’an theksohet: "Vërtet, Ne e krijuam njeriun në formën më të bukur.” (Kur’an, 95: 4)

Artikuj | Views: 1907 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/01/2011 | Comments (2)

"Ska dyshim se besimtarët janë vëllezër pra bëni pajtim mes vëllezërve tuaj dhe kini frikë All-llahun që të jeni të mëshiruar” [el-huxhurat , 10]

Artikuj | Views: 1466 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/01/2011 | Comments (0)

Besimi në xhenet dhe në xhehenem është prej bazave esenciale të Islamit dhe mohuesi i tyre (kundërshtari) është jobesimtar edhe nëse beson çdo gjë tjetër. Xheneti dhe xhehenemi janë caku i fundit për çdo njeri, ndaj nuk ka dyshim se njohja e tyre dhe puna për ta është me rëndësi të veçantë...

Artikuj | Views: 1460 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/01/2011 | Comments (1)

Ka thënë Muhamedi (salallahualejhiveselem): "Në Xhenet janë tetë dyer, dhe në të është një derë e cila quhet Rajjan, e nuk hyn nga ajo derë askush përveç agjëruesve”. (Buhariu dhe Muslimi). Dhe ka thënë: "Xheneti i ka tetë dyer, ndërsa Xhehenemi i ka shtatë dyer”. (Ahmedi, dhe hadithi është i vërtetë – Es-Sahiha 1812).

Artikuj | Views: 5084 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/01/2011 | Comments (4)

"Zjarri iu ankua Allahut duke i thënë: "O Zot, jam duke u ngrënë ndër vete (po zihem me veten)”. Atëherë Allahu i lejoi që ta lirojë veten dy herë në vit, njërën në verë e tjetrin në dimër. Prandaj nxehtësinë më të madhe që e ndjeni në verë është shfryrje (frymënxjerrje) e zjarrit të xhehenemit, kurse të ftohtin e madh që e ndjeni në dimër është nga shfryrja (frymënxjerrja) e të ftohtit të xhehenemit”.

Artikuj | Views: 2506 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/01/2011 | Comments (1)

Ebu Hurejra tregon se i Dërguari i Allahut alejhi selam ka thënë: "A e dini se çfarë është gibeti?” Ata thanë: "Allahu dhe i Dërguari i Tij e dinë më mirë.” Pastaj, ai tha: "Gibeti nënkupton të flasësh për vëllanë tënd në një mënyrë që ai nuk e pëlqen." I thanë: "Çfarë mendon nëse e gjej atë që thashë tek vëllai im? Ai tha: "Nëse ajo që the gjendet tek ai, në fakt e ke përgojuar dhe nëse nuk gjendet, është shpifje.”...

Artikuj | Views: 1723 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (2)

Pejgamberi, alejhi selam, ka thënë: "Prej ditëve tuaja më të mira është dita e xhumasë: në këtë ditë është krijuar Ademi, në këtë ditë i është marrë shpirti, në këtë ditë do të ndodhë fryerja e burisë së parë, në këtë ditë do të ndodhë fryerja e dytë e burisë, në këtë ditë dërgoni sa më tepër salavate mbi mua ngase salavatet që i dërgoni më prezentohen.” ...

Artikuj | Views: 2876 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (3)

Allahu i Lartësuar zbriti këtë fe, porse njerëzit ende vazhdojnë të kenë përkatësi të ndryshme fetare (jehudë, të krishterë, idhujtarë, zjarrputist, etj.) dhe secili grup ka tradita dhe ceremoni, me të cilat dallohet nga të tjerët...

Artikuj | Views: 1445 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (1)

"Do të ketë nga umeti im grupe njerëzish që do ta lejojnë amoralitetin (zinanë),mëndafshin, alkoolin dhe muzikën.'' (Shënuar nga Buhariu)...

Artikuj | Views: 1507 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022