E diel, 02/10/2022, 11:39
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

A dëshiron?
A dëshiron?
 
 
 
1. A dëshiron të i jesh afër All-llahut?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Njeriu më afër Zotit të vet është atëherë kur është në sexhde, andaj luteni Allahun."

2. A dëshiron ta arrish kënaqësinë  All-llahut?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Me të vërtetë All-llahu kënaqet më një njeri që pas ngrënies së ushqimit falënderon All-llahun, dhe pas pirjes së ndonjë lëngut falënderon Allahun."

3. A dëshiron që lutjet tuaja të pranohen?

I Dërguari i All-llahut ka thënë: "Lutja e cila bëhet mes Ezanit dhe Ikametit nuk kthehet boshe."

4. A dëshiron që të shpërblehesh sikur të kishe agjëruar gjithë vitin?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Agjërimi i tri ditëve në çdo muaj është e nyejt si të agjërosh tërë vitin."

5. A dëshiron vepra të mira sa kodërat?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Kush merr pjesë në xhenaze deri sa t'i falët xhenazja ka shpërblim sa një "KIRAT". Ndërsa ai i cili edhe e përcjell xhenazen deri sa të varroset ka shpërblim sa dy "KIRATA". Sahabet [radijallahu anhum] e pyetën se ç'është KIRAT. U përgjigj i Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: "Kirati është sa një kodër e lartë dhe e madhe."

6. A dëshiron të jesh shoqërues i të Dërguarit të All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Unë dhe ai që kujdesët për jetimin  në xhenet jemi si këta dy, - duke sinjalizuar për dy gishtat.

7. A dëshiron shpërblimin e muxhahidit, apo falësit dhe agjëruesit që nuk pushojnë?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Kujdestari i të vejave dhe të varfërve, është sikurse muxhahidi në rrugën e All-llahut, apo si falësi dhe agjëruesi që asnjëherë nuk pushojnë."

8. A dëshiron që të kesh dobi nga veprat e tuaja edhe pas vdekjes?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Nëse vdes biri i Ademit i ndërpriten të gjitha veprat përpos tre veprave: Lëmosha e cila vazhdon dobia e saj, dituria e dobishme dhe fëmiu i devotshëm, i cili bënë dua për atë."

9. A dëshiron të të lehtësohet një breng e botës tjetër?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Ai që ia lehtëson një besimtarit një brengë të kësaj bote, All-llahu do t'ia lehtësojë një nga brengat e botës tjetër."

10. A dëshiron që të të mbulohen turpet?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Ai, që ia mbulon turpet e një muslimani, All-llahu do t'ia mbulojë turpin edhe në këtë botë edhe në botën tjetër."

11. A dëshiron të jesh bashkëshortja më e mirë?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Bashkëshortja më e mirë është ajo, e cila kur e shikon të gëzon, kur e urdhëron të dëgjon dhe respekton, e kur largohesh dhe mungon nga ajo, e ruan pasurinë tënde dhe vetveten e saj."

12. A dëshiron të jesh më i përsosuri në Besim (Iman)?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Besimtari me iman të plotë është ai që sillet në mënyrë më të moralshëm dhe ai që sillet mirë me familjen e tij."

13. A dëshiron të mos jesh i pafat?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "I pafat është ai, që bëhet rob i dinarit, i dërhemit, i kadifes, dhe i rrobave. I cilit kur i dhurohet diçka kënaqet e kur nuk i dhurohet, hidhërohet."

14. A dëshiron që All-llahu ta lehtësojë gjendjen?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Ai, që të varfrit ia lehtëson gjendjen, Allahu do t'ia lehtësojë (atij gjendjen) në këtë botë dhe botën tjetër."

15.  A dëshiron që të të ndihmojë All-llahu?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "All-llahu gjithherë do t'i ndihmojë robit të Tij, derisa robi i Tij e ndihmon vëllaun e vet."

16. A dëshiron që All-llahu mos të jetë i zemëruar me ty?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Me respektimin e prindërve arrihet kënaqësia e All-llahut, dhe zemërimi i All-llahut arrin me zemërimin e prindërve."

17. A dëshiron furnizim të bollshëm dhe jetë të gjatë?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Kush dëshiron t'i japë All-llahu rrisk (furnizim) të bollshëm dhe jetë të gjatë e të begatshme, le të kujdeset dhe le ta vizitojë farefisin e tij."

18.  A dëshiron të posedosh një thesar të xhenetit?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "La haule ve la kuvete il-la bil-lah (shqip: Nuk ka mundësi e as fuqi tjetër pos All-llahut) është thesar prej thesareve të xhenetit."

19. A dëshiron shpërblim sikur të kishe fal namaz tërë natën?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Kush e falë namazin e Jacisë me xhemat ka shpërblim sikur të ishte falur gjysmën e natës, kurse kush e falë namazin e sabahut me xhemat ka shpërblimin sikurse të kishte falë namaz tërë natën."

20. A dëshiron ta lexosh një të tretën e kuranit për 1 minutë?

I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Surja "Ihlas"  (Kul huvallahu Ehad) është një e treta e Kuranit."

 
Përgatiti:
Abdyl Fuga

Kategori: Artikuj | Shtuar nga: shpend-xhelili (15/08/2009)
Klikime: 1986 | Komentet: 2 | Ranguar: 0.0/0
Gjithsejt komente: 2
2 abudllah  
0
vlla s,a sa her t`bish me flejt thuj Kulehujat ka 3her edhe tespidoven 1her edhe bone dhikrin edhe me lejen e ALLAHUT inshALLA permirsohet gjendja

1 NEXHMEDIN DELINUZI  
0
Selam alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu jeni shumm te devotshem ju pershendes nga zemra e e falemnderoj ALL-LLAHUN i cili më ka krijuar me te gjitha te mirat falemnderimet dhe lavderimet i takojn vetem ALL-LLAHUT zotii i udhzoft ata qe kan dalur nga binaret e jetes dhee se nuk e din se qka do ti pret por kisha dasht vetem diqka un i fali 5 vakte por kam shum ankthe gjat gjumit ja kom nis namazit pi 13 vjeteve po e kom lon prap tani ja kom nis prap dhe se kom lon mo kurr jom penduu po nuk dii kam ankthee te shumtaa selam alejkum ju pershendes gjith te mirat

Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022