E hënë, 28/09/2020, 06:57
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 325-336
Faqet: «- 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

(Bible)   Në gjashtë ditë Zoti bëri qiellin dhe tokën, dhe ditën e shtatë pushoi dhe u ç’lodh".. (Exo . 31:17)

(Ku'ran) Ne  krijuam qiejt e tokën dhe gjithë çka kndërmjet tyre brenda gjashtë ditësh dhe Ne nuk ndiem lodhje.. (50;38)
Artikuj | Views: 2871 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (9)

Dhe unë do t,I lutem Atit dhe ai do do t’ju japë një Ngushllues TJETER që do të qëndrojë përgjithmon me ju.”GJONI 14:16
Te gjitha mund te jene te shkruara ne bibel nuk kundershtoj por dua te thme kete se profeti i fundit nuk pranohet nga ana e katolikeve. mund te thoni pse? sepse ato e konsiderojne Ýsa'in a.s si profet te fundit madje thone per te se eshte edhe i biri i atit pra sipas tyre i zotit.

Artikuj | Views: 811 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (2)

islam.jpg islam image by moenawar

Çdo njeri në jetën e përditshme përballet me telash edhe probleme të natyrave më të ndryshme,por duhet ditur edhe metodat dhe format si t,i tejkalojmë këto telashe.Mënyra më e mirë dhe më e sukseshme është që të punojmë dhe të angazhohemi sa më shumë në punë,sepse vetëm atëherë nuk kemi kohë të mendojmë gjithëqka.

Artikuj | Views: 1149 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (2)

Si të sillemi në rrethin shoqëror ,e të mos krijojmë armiq rreth vetës?!
Nësevërtetë duhet të qortoni dike ,atëherë këtë bëjëni me taktikë,që të ju mbetët prap shokë dhe të mos ju hidhërohet.Veproni kështu: së pari lëvdoni diqka në personalitetin e tij ,në punën e tij ,apo në veshmbathjen e tij dhe pastaj në mënyrë indirekte mund  t’iathuash kritikën që ke ,por më shumë kujdes dhe taktikë ,që as ai vetëtë mos hidhërohet.

Artikuj | Views: 1765 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (2)

Ja,ne veç jemi duke e përcjellur muajin e bekuar të Ramazanit,ditët e tija të bukura dhe netët e tij edhe më të bukura.Jemi duke e përcjellur muajin e Kur`anit,devotshmërisë,sabrit-durimit,xhihadit,faljes dhe të liruarit nga zjarri i Xhehennemit.
 Ndaj,pyesim se çfarë kemi shfrytëzuar nga begatitë e tija të shumta? A e kemi mësuar në të takvallëkun dhe a kemi dal prej tij me diplomë të mutekis-devotshmit?

Artikuj | Views: 490 | Added by: shpend-xhelili | Date: 22/09/2009 | Comments (0)

Sa herë që Pejgamberi i Allahut s.a.v.s. ka qenë i shqetësuar për dicka e thirrte Bilalin dhe i thoshte: "Na qetëso neve (lutjen tonë) o Bilal"! Bilali atëherë thërriste Ezan, thirrjen për namaz.

Artikuj | Views: 2381 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (2)

,,Dielli nuk mund të fshihet me gisht,,
Po u veshe ke shkel ligjin, gjersa për të kundërtën ..!
Diku mund të ndodhte kjo, por jo edhe në Kosovë, sepse Kosova është vend demokratik dhe me 98% të popullatës muslimane. Dhe do ta kisha ruajtur këtë mendim edhe në vijim, nëse nuk do të kisha dëgjuar për raste të përjashtimit të vajzave me mbulesë nga shkollat dhe institucionet publike.
Artikuj | Views: 573 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Shekujt lëvizin, ndërkohë që krejesat njerëzore mbesin me mentalitet të njejtë. Mëshira Hyjnore ndaj krijesave njerëzore bëri që kjo e fundit të veçohet me disa karaktristika nga të tjera krijesa. Ndër këto veçori është edhe ajo e udhëzimit hjnorë i zbuluar te njerëzit në forma dhe përmbajtje të ndryshme për gjatë historisë njerëzore.

Artikuj | Views: 623 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Ky është një paralajmërim Hyjnor drejtuar krijesave të Tij, duke e ditur mirë mentalitetin dhe aktivitetin e tyre. Pavarësisht kësaj, krijesat njerëzore vazhdojnë të tregohen më të çuditshmet nga të gjitha krijesat tjera. Nga shumësia e ngjarjeve, vështirësive dhe problemeve diku nga mesi i njerëzve ka edhe pyetje të këtilla si ''të vritet vetvetja apo jo?'' .

Artikuj | Views: 543 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kur ditët e nxënësve kalohen në vendet ku dija përfitohet për ta mundur errësirën, për ta kaluar në harresë injorancën ndaj qenies njerëzore, atëherë, me përvojën e një mësimdhënësi do të thoja: Mirë se vini në botën ku egërsirat janë të uritura për injorancë!

Artikuj | Views: 377 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Urtësia është dhuratë nga Allahu i madhëruar, ia dhuron kujt të dojë nga robërit dhe evlijave të Tij. Urtësia nuk mund të përfitohet pa mësimin dhe udhëheqjen e pejgamberëve. Robi nuk është i urtë, në rast se nuk i përcjell rrugët e përfitimit të urtësisë dhe po ashtu nuk mund ta përfitojë urtësinë në rast se nuk i ka nxjerrë mësimet nga Kur’ani dhe sunneti.

Artikuj | Views: 475 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Para do kohe dëgjova për një studim i cili tregonte se njeriu gjatë jetës së tij, mesatarisht i ndërron më shumë se 9 profesione. U ndala të mendoj për vete dhe nuk gjeta të kemë pasur profesion tjetër për veç atë ‘’ të pirjes së makatove’’.

Artikuj | Views: 358 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020