E shtunë, 31/10/2020, 06:04
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 313-324
Faqet: «- 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Image
Ka thënë i Dërguari i All-llahut (sal-lallahu alejhi ve sel-lem)... ka thënë i Dërguari i All-llahut (sal-lallahu alejhi ve sel-lem ), ndërsa ibën Abbasi (All-llahu qoftë i kënaqur prej tyre) nuk ia vinte veshin fjalëve të tij dhe nuk e shikonte atë, prandaj tha:
Artikuj | Views: 421 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

dua.jpg image by sherall
1. Kushti i parë: Të jemi të sinqertë. Ngase pendimi është adhurim, e sinqeriteti është kusht i çdo adhurimi.
Siç ka thënë Muhamedi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: ”Veprat shpërblehen sipas qëllimit”. (Buhariu dhe Muslimi) Andaj, patjetër për atë që pendohet është që të synojë kënaqësinë e All-llahut, hyrjen në Xhenetin e Tij, dhe shpëtimin nga dënimi i Tij. 
Artikuj | Views: 516 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image

Nga Temim Ed-darij r.a. (All-llahu qoftë i kënaqur me të ) ka thënë: Tha i dërguari i All-llahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: “Feja është këshillë, feja është këshillë, feja është këshillë!” E pyetën sahabet dhe i thanë: Për kend është këshillë o i dërguari i All-llahut? Tha: “Për All-llahun, për Librin e Tij (Kur'anin), për të dërguarin e Tij, për prijësat e muslimanëve dhe për muslimanët në përgjithësi.” (transmeton Muslimi)

Artikuj | Views: 336 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image

Vërtetë koha është jeta yte, në të cilën mund të shtosh shumë të mira, e të fitosh shumë shpërblime.

Brenda një minuti, ti mund të përfitosh shumë të mira, mund të arrish shumë shpërblime, mund të ngritësh shkallët dhe vlerat tua, mund të pastrosh mëkatet tua.

Artikuj | Views: 1349 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (5)

Image

Thotë All-llahu azze we xhel: Përkujto kur Ne u thamë engjujve: "Bëni sexhde Ademit!" (në shenjë përshëndetjeje) e ata i bënë, me përjashtim të Iblisit. Ai tha: "A t'i bëj sexhde atij që e krijove nga balta?" (Mandej vazhdoi) Tha: "A e sheh (i tha Zotit) këtë që Ti e vlerësove mbi mua, nëse më lë të jetojë deri në Ditën e Kijametit, unë gjithsesi do t'i shfarosë pasardhësit e tij, më përjashtim të një pakice." [El-Isra, 61-62]

Artikuj | Views: 1086 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image

{Kush thërret (udhëzon) për në rrugë të drejtë ai e ka shpërblimin njëlloj sikur ata që e ndjekin, pa ua pakësuar atyre shpërblimin dhe kush thërret (udhëzon) për në humbje ai e ka gjynahun njëlloj sikur ata që e ndjekin pa ua pakësuar atyre gjynahun}

Artikuj | Views: 869 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Image

Nuk ka dyshim se të qajturit nga frika e Allahut është realitet. Kështu që kjo vepër e zbutë zemrën dhe i largon ndyrësirat e saj. Ka thënë Jezid ibn Mejserah, Allahu e mëshiroftë: “ Të qajturit bëhet prej shtatë shkaqeve: Të qajturit nga gëzimi, pikëllimi, panika, dyfaqësia, dhimbja, falënderimi dhe nga frika e Allahut.

Artikuj | Views: 1249 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (2)

Image

Ibn Kajimi thotë:
Shehadieti apo fjala "La Ilahe Ila Allah " në çastet e vdekjes ka efekte të mëdha në shlyerjen e mëkateve, ngase është një dëshmi prej një robi i cili i beson dhe e kupton realitetin e kësaj fjale. 

Artikuj | Views: 988 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Image

Vijojnë ndodhi të ndryshme dhe të dhimbshme për ummetin e Islamit dhe shtohet numri i besimtarëve të cilët pyesin: Kur është ndihma e Allahut? Nxitojnë në ndihmën e ardhshme dhe e sjellin mëngjesin e pritur para se me ardhur.

Artikuj | Views: 570 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë:
"Çfarëdo e keqe që ndodh (godet), nuk mund të jetë ndryshe, vetëm sipas caktimit të All-llahut, e kush i beson All-llahut, Ai ia udhëzon zemrën e tij;
All-llahu është i gjithëdijshëm për çdo send." (Et - Tegabun, 11)

Artikuj | Views: 1723 | Added by: Argjendi | Date: 06/10/2009 | Comments (3)

Në këtë linjë, zemërimi i skajshëm (tërbimi ose xhindosja) nënkupton njëfarë manifestimi të dukshëm, dhunë e mungesë të vetëkontrollit. Sinonimet për të janë: mërzitja, armiqësia, egërsimi, idninjata, tërbimi etj.

Artikuj | Views: 635 | Added by: shpend-xhelili | Date: 05/10/2009 | Comments (0)

E cka pas Ramazanit ? Në ramazan isha i drejtuar kah Allahu s.w.t…Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare)...Ndieja knaqesine e ibadetit…Lexoja Kur'anin shume…Nuk mungoja në namaz me xhemat…Nuk shiqoja në ndalesat e Allahut s.w.t…Por,pas ramazanit humba knaqesine e ibadetit,të cilen e ndieja në ramazan dhe tani nuk gjej shtytes për në ibadet…Shume shpesh me kalojne namazet me xhemat …

Artikuj | Views: 1973 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (4)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020