E premte, 18/09/2020, 11:11
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 337-348
Faqet: «- 1 2 ... 27 28 29 30 31 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Këtë fjali thoshte një dijetar në një rast kur fliste për pozitën e grave. Domethënia e kësaj fjalie është aq e qartë dhe aq e vërtetë, saqë të bën të habitesh nga gratë e sotme. Pse mashtrohen ato me gjëra të lira? Pse mashtrohen nëse dikush vendos që atyre t'ua kushtojë një ditë, 8 Marsin?

Artikuj | Views: 1502 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Koha në të cilën jetojmë na shtyn që të përballemi me një dinamikë të risive, që bartin me vete një numër të madh ndryshimesh në etikë dhe në mënyrën e jetesës. Shumë zbulime që njerëzit i konsideronin si të pamundura, para se të zbuloheshin, sot janë kthyer pjesë e rutinës së përditshme për secilin.

Artikuj | Views: 1903 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (2)

nature_021.jpg NATURE picture by toska_marina

Allahu i Lartësuar thotë: "Ta dini, se jeta në këtë botë, nuk është tjetër veçse lojë, dëfrim, zbukurim, si dhe mburrje ndërmjet jush e rivalitet për më shumë pasuri dhe fëmijë! Ajo i shëmbëllen bimës, e cila pas shiut rritet dhe i gëzon bujqit, por më vonë thahet dhe befasi e sheh të zverdhur, dhe pastaj mbetet e thyer e llomitur. Në Ahiret ju pret vuajtje e rëndë ose falje e Allahut dhe kënaqësi e Tij; jeta në këtë botë është vetëm kënaqësi e rreme." (el-Hadidë, 20)

Artikuj | Views: 843 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Të folurit e së vërtetës është gjëja më madhështore e karakterit njerëzor dhe se e njëjta është urdhëruar nga Islami kundrejt pasuesve të tij, edhe atë me theks të madh. Më tej, ajo është atribut i të Dërguarve të Zotit.

Artikuj | Views: 580 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Për muslimanët Kurani është teksti i referencës, burimi dhe esenca e mesazhit të transmetuar nga Krijuesi tek njerëzit. Është mesazhi i fundit nga shumë mesazhe që ai i ka zbritur njerëzve nëpër shekuj. Është Fjala e Zotit por nuk është Zot. Kurani të jep të kuptosh, të mëson dhe të udhëzon:

Artikuj | Views: 585 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Subhanallah, stomaku dhe organi seksual janë gjërat më të rëndësishme gjatë jetës së tij dhe shumë përpiqet që t'i kënaq nevojat e njërit dhe tjetrit, por ja një absurditet.

Artikuj | Views: 10822 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (44)

Islami kohëve të fundit ka filluar me të madhe të sulmohet dhe të akuzohet për shumë çështje. Prej sulmeve dhe akuzave të cilat i drejtohen Islamit është edhe çështja e trashëgimisë, duke thënë se Islami i ka dhënë mashkullit hise sa për dy femra, ku shumë prej tyre orvaten të krijojnë huti në mesin e muslimanëve përmes shkrimeve të ndryshme.

Artikuj | Views: 580 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Lindja e pejgamberit s.a.s ishte e veçantë ashtu siç do të jetë e tërë jeta e këtij fëmiu te bekuar. Pejgamberi s.a.s ishte jetim sepse ashtu duhej të ishte, kjo ishte e paralajmëruar dhe ishte Urtësi e Allahut s.t. Jetimit vështërsit nuk i ndalen lehtë, ai ka vështërësi të mëdha.

Artikuj | Views: 780 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Islami nuk është i ri në Evropë.1 Viti 711 era jonë2 citohet shpesh si koha kur myslimanët nga Afrika e Veriut hynë në Spanjë; megjithatë pika e parë e kontaktit zyrtar ndoshta ishte kur Muhamedi (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin me të) dërgoi lajmëtarin Dihja ibn Khalifa3 tek Herakliu4 në vitin 628 (era jonë).

Artikuj | Views: 381 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Ky artikull është i pari në vargun e artikujve që merren me problemet dhe që ofrojnë zgjidhje për myslimanët e Evropës nëpërmes personalitetit të Muhammedit,s.a.v.s...

Artikuj | Views: 415 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Prezenca e njeriut në këtë botë ka një qëllim të cilin e ka caktuar Krijuesi ynë, e për ta arritur atë qëllim duhet ndjekur një rrugë pahamendshëm.Atë rrugë e kemi të përshkruar në detaje përmes shpalljes Hyjnore e të mishëruar nga i Dërguari i Zotit s.a.w.s .

Artikuj | Views: 345 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/09/2009 | Comments (0)

Ditët e bekuara të Ramazanit po ikin mjaft shpejt. Ditët speciale të Allahut, ditë në të cilat ai zbret mëshirën e Tij të madhe, faljen dhe plotëson dëshirat e besimtarëve ndodhen në muajin e Ramazanit, kështu që gjithsecili prej nesh duhet të vlerësojë këtë muaj para se të jetë shumë vonë.

Artikuj | Views: 394 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020