E martë, 06/06/2023, 06:18
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Tregime

Artikuj në kategori: 99
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Një ditë Bajazid Bestamiu pa një ëndërr duke parë veten në sinagogë të veshur si rabin jehudi. Së pari u shqetësua, por kur vizioni i është bërë më i shpeshtë, vendosi t’i veshë rrobat e jehudive dhe të shkoj në sinagogën e afërt.

Tregime | Views: 586 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Sa herë që e trazojnë fatkeqësit asaj i shtohet fuqia dhe qëndrueshmeria. Sa herë që e prek zjarri ajo shkëlqen edhe më tepër si ar i pastër. Sa herë që atë e godasin trazirat asaj i rritet qëndrueshmeria dhe e vazhdon qëllimin e saj me një besnikëri që i trondit edhe malet e palekundshme. Sa herë që e rrethojnë atë thikat e urretjës i rritet shendeti.

Tregime | Views: 529 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Një tregtar i ri pasi nuk kishte familje vendosi ta kryej haxhin. E shiti tërë mallin me ç'rast fitoi shumë dukat. Meqë nuk deshi që tërë këtë pasuri ta marrë me vete, i vendosi në një arkë dukatet dhe ia la amanet një miku të tij tregtar për t'ia ruajtur deri sa të kthehet prej Qabesë.
Tregime | Views: 699 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

"Hyra në një Xhami në qytetin Halep dhe e pash një djalë të ri duke u falur, e thashë "Subhanallah, ky djalë ka qenë prej njerëzve të devijuar, konsumues i alkoolit, është marrë me prostitucion, me kamatë, njëkohësisht nuk ishte i sjellshëm me prindërit e tij të cilët e kishin larguar nga shtëpia, ç'është puna e tij! Kush e solli në Xhami?"
Tregime | Views: 811 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Profesori i universitetit u bëri studentëve këtë pyetje: "A krijoi Zoti çdo gjë që ekziston?" Një student me guxim u përgjigj: "Po, Zoti krijoi çdo gjë që ekziston." "Zoti krijoi çdo gjë?" pyeti edhe njëherë profesori.
Tregime | Views: 598 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Një ditë përderisa halifi Omer b. Hattabi r.a. ishte në shoqëri të sahabëve, erdhën dy djelmosha duke sjellur para vetit një beduin. Posa erdhën tek Omeri r.a., ai tha:
"Çfarë do të thotë kjo?" Ata thanë:
"Ky njeri e ka mbytur babain tonë."
Tregime | Views: 721 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Një herë, një djalosh nga radhët e armiqve pretendonte se kishte hyrë në Islam dhe se kishte shkuar te një mësues i madh (te dijetari) në një vend ku ai kishte qenë duke mbajtur një ligjëratë rreth mësimeve kur'anore.

Tregime | Views: 751 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

("Kjo është një grua me nijet të pastër, por...) "Faqe të ndritura nga jeta e besimtareve të kaluara"
Tregon e thotë Asmaiu, dijetari i njohur: Po ecja një ditë në shkretëtirë me disa shokë, kur pashë një grua të vetmuar me kafshën e saj.
Iu afrova dhe e pyeta: O robëreshë e Zotit, çfarë kërkon këtu?

Tregime | Views: 634 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Është shënuar që Abdullah ibn Mugafela r.a. ka treguar: "Isha njëherë me Pejgamberin s.a.v.s. dhe i tregova çfarë kam bërë në kohën e injorancës (para se ta pranoj islamin). I thashë: "I Dërguar i Allahut, ne para islamit e varrosnim fëmijën femër për së gjalli, sepse mendohej që është turp nëse i lind dikujt fëmijë femër. Unë njëherë shkova në rrugë të gjatë, ndërsa gruaja ime shtatzënë mbeti në shtëpi...

Tregime | Views: 620 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Desha të çmendem e të fluturoj nga gëzimi, kur dëgjova lajmin për pranimin tim në një shkollë në Francë. Ndieja në vete se u bëra më i lumturi në botë e kështu, do ta sundoja atë, do të bëhem një njeri me pozitë shumë të lartë.

Tregime | Views: 851 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (0)

Dr. Xhefri Lleng (Jeffrey Lang) është profesor i matematikës në Universitetin e Kanzasit, një prej universiteteve më të mëdha në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai ka filluar udhëtimin e vet fetar më 30 janar 1954, kur është lindur në një familje romano-katolike në Bridgefort, Konektikat.

Tregime | Views: 465 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (0)

Shumë muslimanë në botë e kanë pranuar Islamin në mënyra të ndryshme. Shumë histori të tyre janë të çuditshme dhe disa prej tyre janë pothuajse të pabesueshme nga lehtësia e tyre dhe se sa shpejt e kanë pranuar ato Islamin. Por, asgjë nuk është për t’u çuditur se e tëra kjo tregon fuqinë e të Madhit Zot xh.sh.

Tregime | Views: 767 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/09/2009 | Comments (3)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023