E enjte, 06/10/2022, 15:49
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Tregime

Artikuj në kategori: 99
Artikujt e shfaqur: 73-84
Faqet: «- 1 2 ... 5 6 7 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Befasisht hyra në dhomën time e cila ushtonte prej kasetave, revistave dhe fotografive, e hapa dritaren e dhomës sime dhe ja zëri i një imami të xhamisë.
Mu dridh i tërë trupi, fjalët e tij të ftohta bën që në veten time të mbesin gjurmë të mëdhaja.
Madhëria i qoftë All-llahut...Sa të bukura ishin ato fjalë dhe sa të madhërishme.  Ato fjalë ishin:

Tregime | Views: 499 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/09/2009 | Comments (0)

Kam qenë këmbëngulse në urrejtje dhe mëkate.
Sa e sa herë është përpjekur nëna ime që të më këshillon mua dhe të ma përmend poziten time derisa ka qajtur para meje, por e gjithë kjo ishte pa dobi.
Kam vazhduar të shëtitem në rrugët e errëta dhe të trishtuara.

Tregime | Views: 515 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/09/2009 | Comments (0)

Një ditë prej ditëve më lajmëroi mua një motër se mësuesja më kerkon mua, mirëpo nuk i dhashë rëndësi kësaj. Mirëpo deshti Zoti xh.sh. që unë të takohesha me të dhe ajo barte në doren e saj një Kur'an të vogël, më përshendeti  dhe e vendosi Kur'anin në dorën time, ma shtrëngoi dorën time dhe më tha:

Tregime | Views: 554 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/09/2009 | Comments (0)

Thotë: Nuk di me cilat fjalë ta përshkruaj ndodhinë time? Apo me çfarë shprehjesh ta përmendi të kalueren time të cilën shpresojsha se nuk do ta regjistroja fare?

Tregime | Views: 752 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/09/2009 | Comments (0)

Në valën e kënaqësisë sime të kësaj dynjaje mashtruese i kam thënë bashkëshortit tim: Dua të falem t'i falënderohem All-llahut për begatitë e Tij.
Më është përgjigjur mua: Bër çka të duash se kjo është e lirë për çdo person.

Tregime | Views: 451 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/09/2009 | Comments (0)

Suzi Madhher ka më tepër se 20 vite në pikëpamje të thirrjes në besimin e All-llahut.
Emri i saj është i lidhur me artistet e penduara. Ajo ka një kërkesë që t'ua përcjell ngjarjen e pendimit të saj ku thotë: Kam përfunduar shkollën e lartë pastaj jam regjistruar në sektorin e gazetarisë në fakultetin e artit.

Tregime | Views: 462 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Unë çdoherë e kam besuar Zotin prej që e mbajë në kujtesë të kaluarën. Nëna ime ka qënë katolike, besimtare e fortë.
Kështuqë, unë kam jetuar dhe jam rritur në një familje katolike. Pas disa kohëve ka dashur All-llahu që të takohem me një  djalosh emigrant nga Kosova, me të cilin edhe jam martuar dhe kam jetuar me te 10 vite si katolike.

Tregime | Views: 568 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Një ditë prej ditësh, djaloshi i cili nuk kishte kaluar moshën shtatë vjeçare u kthye nga shkolla duke qarë. Kur e pa nëna e tij e pyeti për shkakun e të qajturit? Ai i tregoi se njëri prej mësuesve të tij e kishte rrahur dhe e kishte fyer. Zemra e nënës nuk e përballoi dot këtë që i kishte ndodhur birit të saj.

Tregime | Views: 586 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Allahu s.v.t thotë:{Thuaj: “O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së Allahut,pse vërtet, Allahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!”}. Ez-Zumer 53.

Tregime | Views: 636 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Në sytë e tjerëve muslimanët duken si naivë të cilët nuk janë në gjendje që për veten tyre të artikullojnë atë çka dëshirojnë, andaj u nevojitet një kujdestar më i ditur dhe më i menqur i cili do t’i bëjë ato.

Tregime | Views: 432 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Dr. Xhefri Lleng (Jeffrey Lang) është profesor i matematikës në Universitetin e Kanzasit, një prej universiteteve më të mëdha në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai ka filluar udhëtimin e vet fetar më 30 janar 1954, kur është lindur në një familje romano-katolike në Bridgefort, Konektikat.

Tregime | Views: 440 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Shumë muslimanë në botë e kanë pranuar Islamin në mënyra të ndryshme. Shumë histori të tyre janë të çuditshme dhe disa prej tyre janë pothuajse të pabesueshme nga lehtësia e tyre dhe se sa shpejt e kanë pranuar ato Islamin.

Tregime | Views: 492 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022