E shtunë, 06/06/2020, 05:42
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 178 179

Pyetje:
A është gjynah të punoj si frizere?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1658 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (2)

Pyetje:
Edhe pse ende kam kohë të mendoj për studime në fakultet sepse jam në klasën e 10-të, kam dëshirë që të studioj në drejtimin "BANKA DHE FINANCA”. Mirëpo një motër muslimane më tha se është haram krediti në banka. Dëshiroj të marr një përgjigje nga ju më gjerësisht për këtë çështje.
Pyetje & Përgjigje | Views: 1593 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (6)

Pyetje:
A lejohet mbajtja e peshqve ne akuarium?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1166 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (1)

Fillimisht pranoni selamet tona. Lus Allahun e Lartësuar t’ju japë lumturi.Me siguri që do të shprehësh habi pse po të drejtohem me këtë letër të hapur! Por sinqerisht po të them, Allahu për këtë është dëshmitarë, se kam një respekt të veçantë për ty si i moshuar. Betohem se të dua për hir të Allahut të Lartësuar...

Artikuj | Views: 754 | Added by: ShpendXhelili | Date: 03/04/2011 | Comments (1)

Ki kujdes dhe bindu se Allahun e ke më afër se ç'mendon:
"Ne e kemi krijuar njeriun dhe Ne e dimë ç’i pëshpërit atij shpirti i vet. Ne jemi më pranë tij se damari i qafës së vet." (Kaf: 16)...

Artikuj | Views: 1037 | Added by: ShpendXhelili | Date: 03/04/2011 | Comments (0)

Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] thotë: "Mjerë për atë që shpif për t'i bërë njerëzit që të qeshin, mjerë për të... mjerë për të."
Nëse dikush don që të bëjë shaka, le të flasë drejtë e mos të gënjejë!

Artikuj | Views: 1087 | Added by: ShpendXhelili | Date: 30/03/2011 | Comments (0)

"A nuk e sheh (o Muhammed) se All-llahu ndërfut natën te dita (e shkurton natën dhe e zgjat ditën) dhe e ndërfut ditën te nata (e shkurton ditën dhe e zgjat natën) dhe ka nënshtruar Diellin dhe Hënën, secili duke ndjekur rrugën e vet deri në një afat të përcaktuar, dhe se All-llahu është i Mirënjohur për gjithçka që bëni." (Suretu Llukman:29).

Tema tjera shkencore | Views: 2133 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/03/2011 | Comments (2)

Duhani është shkak për shumë sëmundje shkatërruese. Allahu thotë: "Dhe mos vrisni veten tuaj (duke vrarë njëri-tjetrin). Vërtet, Allahu është i Mëshirshëm për ju. Kush bënë këtë që ndaloi Zoti dhe tejkalon kufijtë,Ne do ta hedhim atë në zjarr të fortë. Dhe kjo është e lehtë për Allahun.” Nisa, 29-30.

Tema tjera shkencore | Views: 1418 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/03/2011 | Comments (2)

Tërmeti i Kinës. Një tërmet i cili ka shkatërruar zona të shumta, ka zhdukur njëqind mijë njerëz dhe ka zhvendosur qindra mijëra të tjerë. Paralajmërim nga Allahu i Lartësuar dhe prej llojeve të dënimit të lehtë, për të cilin Allahu i Madhërishëm thotë: "Dhe, Ne do të bëjmë që të shijojnë një dënim më të lehtë në këtë jetë, para dënimit të madh në jetën e përtejme, me qëllim që të kthehen në rrugën e drejtë."(Sexhde, 21)

Tema tjera shkencore | Views: 1885 | Added by: ShpendXhelili | Date: 26/03/2011 | Comments (0)

E kanë përdorur egjiptianët e vjetër dhe romakët, të cilët ushtarin më të mirë e kishin shpërblyer me një pije të bërë nga pelini, duke besuar se në atë mënyrë ata do të ruanin shëndetin e tyre. Pelini ka një shije të hidhur, por ka efekt shumë shërues. Kjo bimë rritet deri në 1.2 m gjatësi.

Tema tjera shkencore | Views: 1066 | Added by: ShpendXhelili | Date: 22/03/2011 | Comments (0)

Do keni problem me erën e gojës, por nëse hani hudhra, qepë dhe presh, do jeni më të mbrojtur nga format më të zakonshme të artritit. Studimi është realizuar nga disa profesorë të një universiteti britanik. Ja edhe një këshillë tjetër. Një gotë qumësht është një mënyrë e mirë për të larguar erën e gojës.

Tema tjera shkencore | Views: 1030 | Added by: ShpendXhelili | Date: 22/03/2011 | Comments (0)

Dhëmbët pa karies dhe të mirëmbajtur janë të rëndësishëm, që fëmija juaj të ketë mundësinë të bluajë mirë ushqimin dhe të mos ketë dhimbje dhëmbësh. Kariesi, pra vrimat në dhëmbë janë si pasojë e moslarjes së dhëmbëve pas shijimit të pijeve me përmbajtje sheqeri apo artikujve të tjerë ushqimorë.

Tema tjera shkencore | Views: 1287 | Added by: ShpendXhelili | Date: 22/03/2011 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020