E diel, 02/10/2022, 11:50
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 ... 178 179

I nderuari imam!
Ke një detyrë shumë të rëndësishme, atëherë ke frikë Allahun me devotshmëri dhe sinqeritet (ihlasë) dhe bëhu i kujdesshëm në kryerjen e detyrës, mos u bën përtac e të tregohesh i papërgjegjshëm.
Xhemati të pret në xhami pesë herë në ditë, atëherë angazhohu që të jesh në nivel të detyrës duke e këshilluar xhamatin, duke iu përgjigjur pyetjeve të tyre me dituri, duke e udhëzuar të humburin dhe duk e kujtuar të pavëmendshmin.

Artikuj | Views: 558 | Added by: ShpendXhelili | Date: 18/04/2011 | Comments (0)

Shkoi një poet tek mbreti dhe recitoi një poezi, në të cilën e lëvdonte mbretin.
Mbreti: Të lumtë! Kërko çka të duash?
A më jep çka të dua?-pyeti njeriu.
Mbreti: Po Dua te me japësh dinar ne vlere te shifrës qe e përmendi ne ajete kur'anore! Do ta jap këtë- i premtoi mbreti.
Poeti: " Zoti juaj (që meriton adhurim) është një Zot,".(en Nahl, 22). Mbreti ia dha një dinar.
Artikuj | Views: 1196 | Added by: ShpendXhelili | Date: 17/04/2011 | Comments (1)

Vëlla/Motër!
Ti që bënë mëkate quhesh mëkatarë. Të lutem mos e shit krenarinë e besimit me poshtërimin e mëkatit. Ke frik Allahun me devotshmëri sepse: "Më i nderuari prej jush tek Allahu është ai që i frikësohet më shumë Atij." (Huxhurat, 13)

Artikuj | Views: 842 | Added by: ShpendXhelili | Date: 16/04/2011 | Comments (2)

Pyetje:
Me intereson të di cfarë bëhet me fëmijët që vdesin gjatështatëzenisë, saktësisht në javën e tetë ose dhjetë..
Cfare thotë islami për këtë, dhe si duhet të veprohet kur këto abortohen.
Pyetje & Përgjigje | Views: 1969 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (5)

Pyetje:
Kemi vendosur për t’u njoftuar me farefisin për shkak të rinisë që s’po njihen, po takimi do të mbahet në restorant dhe aty ka edhe muzikë. A është gjynah të shkojmë edhe pse jemi me farefis? Jam në dilemë, po mendoj që është gjynah.
Pyetje & Përgjigje | Views: 993 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (0)

Pyetje: Ka disa vite që ndjehem gjatë tërë kohës e mërzitur. Qaj tërë kohën dhe nuk jam asnjëherë e lumtur.
Jam martuar gati qe një vit. Por as me burrin nuk ndihem e lumtur. Në fillim ai më donte dhe sillej shumë mirë me mua. Tani e ndjej që është ftohur plotësisht nga unë. As nuk bisedon më me mua. Është gjithmonë i ftohur. Nuk po e shoh kurrë të lumtur si më parë. Grindemi tërë kohën. Kurse unë qaj gjatë tërë kohës.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1825 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (2)

Pyetje: Unë jam një vajze, që jam tri vite e fejuar me një djalë, ku që të dy mundohemi të praktikojmë Islamin dhe duam që të martohemi këtë vit, mirëpo prindërit e mi nuk më lejojnë që të martohem me arsyetimin se nuk i kemi punët, mirëpo ne të dytë punojmë dhe jemi të pavarur, çfarë të bëj në këtë rast pasi nuk dua as ta shtyj martesën po as t’i lëndoj prindërit e nuk di se cili është vendimi më i drejtë, sepse kam frikë mos bëj gjynah me prindërit e mi apo me te fejuarin tim.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1087 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (0)

Pyetje:
A është gjynah të festohet ditëlindja dhe pse?
Unë kam lexuar në një libër islam, por nuk më kujtohet arsyeja se pse është gjynah. Ju kisha lutur të më jepni përgjigje sa më shpejt që të jetë e mundur!

Pyetje & Përgjigje | Views: 4088 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (5)

Pyetje:
A është gjynah me pas marrëdhënie seksuale pasi të fejohesh? Kam dëgjuar se nëse baba ia bën për hair dhëndrit vajzën e tij nuk është gjynah me pas marrëdhënie seksuale.

Pyetje & Përgjigje | Views: 3957 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (7)

Pyetje:
Kur një njeri vdes dhe i ngrihet shpirti në qiell a i sheh ai njerëzit e tjerë se çfarë po bëjnë në dynja?

Pyetje & Përgjigje | Views: 2205 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (0)

Pyetje:
Jam një vajzë 16 vjeçare. Nuk jam e mbuluar, ndoshta kjo sepse rrethi ma imponon, sepse askush në familjen time nuk është e mbuluar dhe gjithashtu edhe në rrethin më të gjerë. Shkoj në shkollë dhe në kurs të gjuhës angleze. Mirëpo çdo herë mundohem që t’i respektoj gjërat që duhet t’i posedoj një muslimane.
Pyetje & Përgjigje | Views: 1121 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (5)

Pyetje:
Jam një motër muslimane në hall. Jam 20 vjeçare dhe në përgjithësi nuk kam fat në jetë. Çdo gjë më shkon mbrapsht. Gjithmonë më ndodh e kundërta e asaj që dëshiroj. Edhe pse falem, të gjithë kanë fat më shumë se unë. Unë nuk kam vullnet për të jetuar.
Pyetje & Përgjigje | Views: 1458 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/04/2011 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022