E shtunë, 20/04/2024, 08:47
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Tefsirë

Artikuj në kategori: 48
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Kur'ani nuk është unik vetëm përsa i përket mënyrës sesi e prezanton subjektin por gjithashtu ne te është vetë mrekullia. Me fjalën "Mrekulli" ne kuptojmë shfaqjen e një ngjarjeje supernatyrale dhe të jashtzakonshme e cila nuk mund të dublifikohet nga njerëzit.

Tefsirë | Views: 603 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

Kur’ani fisnik Muhamedit, alejhis-selam, i është shpallur për afër 23 vite me radhë duke i zbritur nga një pjesë të ajetit, një ajet, më shumë ajete, një pjesë të sures apo tërë sureja e kështu me radhë. Muhamedi, alejhis-selam nuk dinte shkrim-lexim, Kur’anin fisnik e pranonte në mënyrë mekanike, pra përmendësh dhe vetëm gojarisht.

Tefsirë | Views: 2039 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

Allahu xh.sh. i zbriti Muhammedit a.s. Librin e shenjtë-Kur’anin, si mrekulli të patejkalueshme deri në momentet e fundit të jetës mbi këtë tokë, sepse ky është libër që thërret për besimin e vërtetë, duke u bazuar në studime, analiza dhe hulumtime në proceset natyrore të kësaj ekzistence. Pa dyshim, ishte kjo dhurata më e madhe hyjnore për mbarë njerëzimin.

Tefsirë | Views: 871 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ “…Ty ta zbritëm këtë Kur’an, t’ua shpjegosh njerëzve atë që u është shpallur atyre, me shpresë se do ta studiojnë” (En-Nahl, 44), dhe
يَاأَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنْ النَّاسَِ “O ti i dërguar! Komunikoje atë që t’u zbrit prej Zotiti tënd, e nëse nuk e bën (kumtimin në tërësi), atëherë nuk e ke kryer misionin (revelatën). Allahu të garanton mbrojtjen prej njerëzve (prej armiqve).” (El-Maide, 67).

Tefsirë | Views: 857 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

Frytet e mësimeve të ashabëve do të përcillen edhe tek gjenerata e tabiinjve, sepse çlirimet e mëdha islame që u bënë në kohën e katër hulefai-rrashidinëve, bënë që shumë prej ashabëve të njohur të shpërndaheshin gjithandej në provincat e reja islame, dikush si mëkëmbës, të tjerë si ministra e këshillëtarë e disa si mësues të fesë.

Tefsirë | Views: 768 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

Kurdo që Allahu dëshiron të flasë Ai flet. Ky i folur as nuk i ngjan të folurit të krijesave të tij e as nuk mund të krahasohet me të. Superioriteti i të folurit të Allahut ndaj të folurit të krijesave të Tij është njëlloj si superioriteti i Allahut mbi krijimin.

Tefsirë | Views: 921 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

Përgjigjen në këtë pyetje do ta gjejmë në ajetet vijuese në të cilat Allahu, xh.sh., thotë:
“Ne e bëmë atë (Kur’anin) të lehtë me gjuhën tënde vetëm që me të t’i përgëzosh të devotshmit, dhe me të t’i tërheqish vërejtjen një populli që është kryeneç.” (Merjem, 97)
Tefsirë | Views: 1256 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/09/2009 | Comments (0)

1. Pasha paraditën!
2. dhe natën që shtrin errësirën!
3. Zoti yt as nuk të ka lënë, e as nuk të ka përbuzur.
4. Dhe (dije) se jeta e ardhshme është shumë më e mirë për ty se e para.

Tefsirë | Views: 1003 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/09/2009 | Comments (0)

1. A e njeh atë që përgënjeshtron (mohon) Llogarinë (e Ditës së Gjykimit)?
2. E pra (dije se) ai është, që (me vrazhdësi) e dëbon jetimin
3. dhe nuk nxit (të tjerët) për ta ushqyer të varfrin.

Tefsirë | Views: 611 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/09/2009 | Comments (0)

Gjuha arabe është njëra ndër gjuhët më të njohura botërore. Bënë pjesë në grupin e gjuhëve semite, e cila ka morfologji dhe sintaksë më të zhvilluar, po ashtu vokabular më të pasur.

Tefsirë | Views: 783 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/09/2009 | Comments (0)

Në një intervistë televizive me gjeologun e njohur musliman prof. dr. Zeglul en- Nexhxhar, udhëheqësi i programit e pyeti për këtë ajet se a ka në të mrekulli (i’xhaz) kur’anore, shkencore?

Tefsirë | Views: 947 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Shtrohet pyetja, vallë është orvatur ose jo, që para Kur’anit ose gjatë revelimit të Kur’anit, dikush të shkruajë rreth kësaj teme. Përgjigjeja do të ishte - askush. I pari që foli ishte Kur’ani dhe ky na dha një të pa njohur, sepse krijimi është i panjohur.

Tefsirë | Views: 633 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024