E diel, 02/10/2022, 10:42
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Artikuj në kategori: 105
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Plakem, e për nënën time gjithnjë jam i vogël. Ulem, por te ajo gjithnjë jam fëmijë.
E vetmja ajo për mua ka derdhur lot, qumësht dhe gjak.
Të gjithë më kanë harruar, po jo edhe nëna ime. Të gjithë më kanë lënë, përveç nënës sime. Bota për mua u ndryshua, por jo edhe nëna.

Mesazhe Islame | Views: 759 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Nuk kemi për qëllim këtu të përshkruajm mënyrën e Kijametit apo të shkatërrimit të Gjithësisë , sepse kjo është një temë e veçantë për të cilën mund të shkruhet një libër. All-llahu i Lartësuar në shumë ajete të Kur'anit e përshkroi si një ditë të trishtueshme dhe shumë të vështirë , saqë femija plaket atë ditë ...

Mesazhe Islame | Views: 1118 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar thotë: “Ata të cilët japin nga ajo që u është dhënë, sepse e dinë se do të kthehen te Zoti i tyre, andaj zemrat e tyre i kanë t ë frikësuara.” Muminun, 60.

Mesazhe Islame | Views: 461 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kur Allahu i Lartësuar i zbriti këto ajete: “Nuk është (shpëtim) sipas shpresave tuaja as sipas shpresave të ithtarëve të librit. Kushdo që bën keq, do të ndëshkohet me te dhe përveç Allahut, nuk ka për t'i gjetur vetes as mbrojtës as ndihmës.” Nisa, 123.

Mesazhe Islame | Views: 620 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

1. Shirku, ku hyn edhe therja në emër të dikujt tjetër përveç Allahut të Lartësuar. Ai thotë: “S'ka dyshim se All-llahu nuk fal (mëkatin) t'i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i fal kujt do. Kush i përshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar një mëkat të madh.” (Nisa, 48)

Mesazhe Islame | Views: 525 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

1. Dashuria për Allahun, e cila nuk mjafton e vetme për një shpëtim nga dënimi i Allahut, sepse ata që bëjnë shirk (idhujtarët), të krishterët, jehuditë e duan Allahun.

Mesazhe Islame | Views: 1390 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Islam do të thotë dorëzim ndaj Allahut me teuhid (duke njësuar Atë), të përulurit Atij me respekt dhe largim prej shirkut dhe pasuesve të tij.

Mesazhe Islame | Views: 360 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kushti i parë: Dija për domethënien e saj dhe atë që kërkohet prej saj, qoftë duke mohuar apo pohuar, apo shtimi i dijes që e largon paditurinë. Allahu i Lartësuar thotë: “Dije se nuk meriton askush të adhurohet përveç Allahut…” (Muhamed,19)

Mesazhe Islame | Views: 736 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Unë dhe kujdestari (i mirë) i jetimit do të jemi së bashku në xhenet kështu”, duke bërë me shenjë me gishtin tregues dhe atë të mesëm dhe duke i ndarë pak." (Transmeton Buhariu)

Mesazhe Islame | Views: 898 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Ne hadithe sherif thuhet:
(Gjumi i mengjesit largon rriskun)
(Per te fituar rriskun dilni heret nga shtepia! Te ngrihesh heret eshte me perfitim.)
(Gjumi i mengjesit sjell dembelizem, harrese, te ben te pafuqishem dhe te paperqendruar.)

Mesazhe Islame | Views: 1099 | Added by: Argjendi | Date: 27/08/2009 | Comments (0)

Tregohet nga Enes ibn Maliku, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Do t’i godasë një popull djegia, përzhitja e zjarrit për shkak të gjynaheve që kishin vepruar, pastaj do t’i futë Allahu në xhenet me Dhuntinë dhe Mëshirën e Tij. Atyre do t’u thuhet “xhehnemli” (banues të xhehenemit-zjarrit).” Transmeton Buhariu, hadithi numër 7450.

Mesazhe Islame | Views: 562 | Added by: Argjendi | Date: 27/08/2009 | Comments (0)

Kur’ani është fjalë e pakonkurrencë e Allahut. Ai, nëpërmjet të besueshmit Xhibril, i është shpallur vulës së pejgamberëve, është shkruar në Mus-hafe, i transmetuar në mënyrën më të besueshme(tevaturen) deri te ne, leximi i tij është ibadet, fillon me suren "El Fatiha" dhe përfundon me suren "En Nas".

Mesazhe Islame | Views: 459 | Added by: Argjendi | Date: 27/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022