E shtunë, 31/10/2020, 05:50
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Pyetje & Përgjigje

Artikuj në kategori: 520
Artikujt e shfaqur: 481-492
Faqet: «- 1 2 ... 39 40 41 42 43 44

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

A është e lejuar të bëhet rruajtja e qimeve në pjesët intime?

Pyetje & Përgjigje | Views: 635 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

A lejohet ngrënia e ëmbëlsirave që kanë rum në to?

Pyetje & Përgjigje | Views: 1068 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Jam një djalë 17-vjeçar dhe elhamdulilal së fundmi jam udhëzuar, por kam një problem me prindërit sepse ata assesi s’duan ta kuptojnë gjendjen e tanishme timen, për shkak se janë mësuar me gjendjen time prej "bashkëkohori" më parë. Të sillem keq me ta s'dua, sepse mbështetem në hadithin ku thuhet 'Prindërit janë dera e mesme e xhenetit, pra nëse dëshiron humbe atë dere ose fitoje atë'. Çka më sugjeroni të bëj?

Pyetje & Përgjigje | Views: 501 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Desha ta bëj një pyetje rreth mbajtjes së hajmalisë.
Nuk kam fëmijë, kam qenë te një hoxhë dhe më ka dhënë hajmali për ta mbajtur, por kam dëgjuar se nuk është e lejuar të mbahet hajmali, por ai hoxha tha se hajmalitë e shkruara me Kuran janë të lejuara për t’u mbajtur.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1089 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Jam një vajzë 18-vjeçare dhe në këtë kohë unë vendosa që të jem me një djalë dhe i tregova gjithë familjes. Isha në fillim në marrëdhënie shumë të mira me të, çdo natë e lusja Zotin që të na shpinte drejt së mirës, por pas 4 muajsh, edhe pse e dinte gjithë familja, atij përnjëherë iu ndërrua mendja dhe u largua nga unë, ndërsa unë isha tepër e mërzitur. Rashë në depresion,...

Pyetje & Përgjigje | Views: 1211 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (5)

Kam 6 muaj prej kur kam filluar të falem dhe i fal rregullisht të gjitha kohët e namazit, por assesi nuk mund të largohem nga dëgjimi i muzikës dhe a mund të dënohem për këtë në Ditën e Gjykimit. Jam gati 15-vjeçar.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1972 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (4)

Është e pamundur që të thellohemi shumë në këtë çështje duke i përcjellë mendimet e fukahave dhe argumentet e tyre, pasi kemi një numër pyetjesh të papërgjigjura, megjithëkëtë do të mundohemi t’i paraqesim problematikat të cilat shtjellohen nga fukahatë në lidhje me auretin e femrës dhe të mashkullit dhe do të mundohemi për secilin problematikë që t’i japim disa konkluza:

Pyetje & Përgjigje | Views: 443 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Kam një pyetje në lidhje me një çështje që ka kohë që më mundon.
Kjo gjë më ndodh vetëm kur fle pas faljes së namazit të sabahut apo kur bie të kotem në mes të namazit të natës dhe atij të sabahut, madje edhe kur jam agjërueshëm.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1616 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Jam një djalë 16-vjeçar dhe shumë i ndrojtur. Si mund të largohet kjo ndrojtje sepse vërtet vetëm ai që është i ndrojtur e di se sa e vështirë është të përballesh me këtë gjendje. Çdo ditë njerëzit në shkollë dhe kudo të shikojnë sikur një të mjerë por në realitet vërtet unë jam shumë i mençur, por veprimet e mia tregojnë të kundërtën.

Pyetje & Përgjigje | Views: 766 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Djali student fal 5 vakte namaz dhe familje besimtaresh. E kërkon vajzën tri herë brenda dy vjetësh. Babai i çikës e refuzon, se jep për x-arsye, që vetëm ai i di (thuhet se babait të çikë nuk i intereson dhe se është besimtar i dobët, muzikë, alkool). Ndërsa gjithë anëtarët e familjes së çikës janë për po, kurse babai për jo.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1593 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (2)

Jam një vajzë 21-vjeçare, fal namz. E pëlqej një djalë musliman, që fal namaz, po ashtu ka qenë edhe në haxh këtë vit dhe është 1 ose 2 vite më i madh se unë. Jemi së bashku në fakultet, shpeshherë flasim, i japim selam njëri- tjetrit, po ashtu edhe flasim në msn për çështje të fakultetit, provime etj., por jo më shumë.

Pyetje & Përgjigje | Views: 496 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Jam një vajzë me shkollim të lartë që e kam një ofertë për martesë.
Djemtë që më pëlqejnë mua e që zakonisht i njoh në fakultet, qytet, internet, më ofrojnë zina. Kurse djemtë që nuk më pëlqejnë dhe me shkollim të ulët (edhe më herët, edhe tani për momentin e kam një ofertë të tillë) e që i njoh përmes të njoftuarve, më ofrojnë martesë.

Pyetje & Përgjigje | Views: 573 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020