E premte, 19/04/2024, 16:48
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Pyetje & Përgjigje

Artikuj në kategori: 520
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 43 44

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Pyetje: Pse është haram pirja e alkoolit?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1766 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (5)

Pyetje: A është e vërtetë kjo dhe a ka bazë në Islam? Gjithashtu desha t’ju pyes se a është haram bartja e atyre syve të vegjël të kaltër dhe hajmalive të zeza me gjasë për të mos i marrë mësysh foshnjat?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1601 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (1)

Pyetje: Ne jemi të obliguar t’i falim të gjitha namazet në kohën e vet por unë jam një studente dhe pothuajse çdo ditë nuk arrij t’i fali në kohën e tyre sepse ose jam në leksione ose në pauzat që bëhen, nuk arrij të gjej një vend për t’u falur. Unë studioj në një vend ku është e pamundur që të gjesh një vend të tillë (Itali). Si duhet vepruar në raste të tilla pasi nuk ka mundësi veçse kaza?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1445 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (0)

Pyetje: Në shume ueb-faqe të internetit kam lexuar se një ndër veprat që Allahu i do më së shumti është namazi i falur në kohë të vet.
Pyetja ime është se çfarë do të thotë namazi i falur në kohë të vet? A do të thotë se nëse është p.sh. koha e drekës në ora 12.09 atëherë të falet në 12.09 apo që të falet prej asaj kohe kur fillon koha e namazit të drekës dhe deri sa të fillon koha e namazit të ikindisë?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1318 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (0)

Pyetje: Cila femër është më e mirë tek Allahu? 
Pyetje & Përgjigje | Views: 2161 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (1)

Pyetje: A është mëkat të gënjesh, pastaj të tregosh të vërteten?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1410 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (0)

Pyetje: Jam një motër myslimane dhe tash i kam 30 vjet. I fali 5 kohët e namazit dhe po mendoj të mbulohem. Rrethin nuk e kam fetar, nuk
e praktikojnë Islamin. Po kam dëshirë ta di se a e kam gjynah nëse
mbulohem më vonë pasi e kam kuptuar fenë dhe e kam kuptuar
se e kemi farz mbulesën. Dhe, a dënohem që nga ajo ditë që e
kam kuptuar dhe s’e kam kryer këtë obligim?

Pyetje & Përgjigje | Views: 1640 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (2)

Pyetje:
Qe dy vite merrem me praktikimin e fesë dhe tani i bëj shumicën e ibadeteve, si: agjërimin, dhikrin, sadakanë e mundohem në maksimum edhe gjërat më të vogla, por namazin nuk po mundem bash mirë ta përmbushi... Tash qe dy-tri ditë po shoh ëndrra me shejtanin (All-llahu na ruajt!), nuk ia shoh fytyrën po e vërej se ma marrin shpirtin edhe më endin nëpër shtëpi andej këndej, ma dridhin trupin në atë masë saqë mezi them shahadetin gjersa më del gjumi...
Dikush më rekomandoi që të shkoj tek një hoxhë dhe ai i lexon ato ajetet që duhet, edhe e merr vesh pse po ndodh kjo..., ama unë s’po besoj shumë.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1381 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (0)

Pyetje:
Jam maturante dhe dëshiroj të studioj InshaAllah mirëpo kam problem në zgjedhjen e drejtimit, andaj a lejohet të studiohet psikologjia?

Pyetje & Përgjigje | Views: 3315 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (7)

Pyetje:
Nëse nëse teshtitë gjatë namazit,, a duhet ta ndërpres duan e të them Elhamdulilah, apo si?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1694 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (2)

Pyetje:
Kam hyrë në kredit për ta paguar shkollimin e tash jam duke paguar hala interes për shkollim. Nuk e kam ditur që kamata është haram. A ka mundësi të më tregoni çka të bëj tani? (Po e paguaj çdo muaj borxhin sipas mundësive.)
Pyetje & Përgjigje | Views: 1064 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (0)

Pyetje:
Jam një motër me mbulesë, por desha ta di se kur të shkosh mysafire a mundesh me e heq mbulesën në shtëpi të huaj, bëhet fjalë kur je vetëm me motra muslimane.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1276 | Added by: ShpendXhelili | Date: 24/04/2011 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024