E shtunë, 10/12/2022, 02:54
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Fikh

Artikuj në kategori: 46
Artikujt e shfaqur: 37-46
Faqet: «- 1 2 3 4

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

O robër të Allahut! Nuk kujdesen për të falur namazin me xhemat në xhami, përveç burrave të vërtetë. E nuk e lenë namazin me xhemat vetëm se munafikët, gratë apo ato që janë të justifikuar. Pasi që ikën Ramazani shumë e lenë namazin me xhemat. Përse u ndërtuan xhamitë o besimtarë?! Xhamitë ankohen tek Allahu për ju.

Fikh | Views: 704 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

 Falenderimi i takon Allahut që e bëri namazin shtyllë të fesë. Allahu thotë: “Kërkoni ndihmë (në të gjitha çështjet) me durim dhe me namaz! Vërtet, ajo është e madhe (vështirë), por jo edhe për ata që kanë frikë (Zotin). Të cilët janë të bindur se do të takojnë Zotin e vet dhe se ata do t'i kthehen Atij.”” (Bekare, 45-46)

Fikh | Views: 582 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

1. Ngrënia e ushqimit me erë të keqe (hudhra, qepë) para vajtjes në xhami.
2. Vajta në xhami duke ecur shpejt ose duke vrapuar nga frika  se do të ikë namazi pa u falur.
Fikh | Views: 610 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja dhe shpëtimi qofshin mbi pejgamberin tonë, Muhamedin, familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit e tij.
Nga Thabiti transmetohet se Pejagamberi (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) kur e godiste skamja familjen e tij u drejtohej me fjalët: “O familja ime, faluni, faluni!”
Fikh | Views: 747 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Gruas që i vdes burri, duhet të mbetet në shtëpinë e burrit (nëse është e banuar) dhe nuk duhet të dalë prej saj, përveç në raste nevojash urgjente, si p.sh: shkuarja në siptal, nëse sëmuret, si dhe blerja e ushqimeve dhe veshmbathjeve te nevojshme, nëse nuk ka kush t’i blejë apo t’i kryej këto punë.

Fikh | Views: 959 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Hajzi është një gjak i cili paraqitet tek femrat çdo muaj, sipas natyrshmërisë pa kurrfarë shkaku, në kohë të caktuara...

Fikh | Views: 732 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Një nga begatitë e Allahut ndaj robërve të Tij është se kur i krijoi ata u siguroi atyre lloje të ndryshme të ushqimeve dhe pijeve për ta vazhduar jetën, u zbriti atyre shiun nga qielli, u nxorri nga toka ushqimin, u krijoi atyre shtazë të ndryshëm dhe  i nënshtroi ato ndaj tyre.

Fikh | Views: 552 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Çdo musliman ka nevojë të dijë disa rregulla për t’u përgatitur për namaz, pasi namazi është një adhurim i madh dhe për muslimanin duhet që kur të falë namazin të jetë në formën më të bukur.

Fikh | Views: 796 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Me therjen ligjore kemi për qëllim therjen e shtazëve që nuk lejohet ngrënia e tyre, vetëm se duke e bërë prerjen e tyre me kushtet që do t’i përmendim më poshtë

Fikh | Views: 548 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

1. Leximi i sures Sexhdeh dhe Insan në namazin (farzin) e sabahut të ditës së xhuma.
 Transmetohet nga Ebu Hurejra se ka thënë: “I Dërguari i Allahut në sabahun e ditës së xhuma lexonte suret  Sexhde dhe Insan” (Transmeton Buhariu)...
Fikh | Views: 1186 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022