E diel, 20/10/2019, 15:31
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 4
Vizitorë: 4
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Fikh

Gabime që bëhen në namaz

 


1. Ngrënia e ushqimit me erë të keqe (hudhra, qepë) para vajtjes në xhami.

      2. Vajta në xhami duke ecur shpejt ose duke vrapuar nga frika  se do të ikë namazi pa u falur.

      3. Thënia e tekbirit fillestar në ruku (duhet thënë në kijam).

      4. Murmuritja e nijetit ose shqiptimi i tij me zë të ulët.

      5. Mosthënia e duasë hyrëse të namazit .

      6. Mosfalja drejt sutrës.

      7. Mosdashja për të qëndruar në rreshtin e parë në namazin me xhemat.

      8. Të shikuarit lart gjatë namazit, ose shikimi i imamit apo shikimi majtas-djathtas.

      9. Lënia e zbrazëtirave në rreshta në namazin me xhemat.

     10. Leximi i sures Fatiha shpejt, pa u ndalur në fund të çdo ajeti.

    11. Lëvizja e pavënd gjatë namazit, shikimi në orë, loja me gishtërinj a me rroba, ose lëvizja e këmbëve dhe e pjesëve të tjera të trupit me nervozizëm.

      12.  Lëvizja me imamin ose para tij në namazin me xhemat.

      13. Ulja e tepërt e kokës, apo ngritja e tepërt e saj dhe harkimi i shpinës gjatë rukusë.

    14. Ngjitja e duarve (e krahëve) për trupi, në ruku dhe në sexhde, si dhe ngjitja e stomakut për kofshë në sexhde.

     15. Vendosja vetëm e majës së kokës në tokë gjatë sexhdes.

   16.  Kryerja e nxituar e namazit, që nuk lejon prehjen dhe qetësinë e duhur në ruku dhe në sexhde.

   17. Bërja e tesbihëve me dorën e majtë.

   18. Largimi në fund të namazit, pa bërë dhikrin.

   19. Kalimi para personit që falet.

   20. Mosfalja e namazit gjatë sëmundjes etj.

Përgatiti: Erion Sula

Kategori: Fikh | Shtuar nga: Argjendi (14/08/2009)
Klikime: 490 | Ranguar: 0.0/0
Gjithsejt komente: 0
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2019