E hënë, 16/09/2019, 21:06
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Emra musliman

Emrat femror musliman prej" A deri te: H

Disa nga emrat personal të muslimanëve dhe muslimaneve

".dhe mos etiketoni njëri-tjetrin me llagape (të këqija)." (El Huxhurat, 11)

"Ditën e Gjykimit do të thirreni me emrat tuaj dhe të baballarëve. Andaj, emërtoni fëmijët tuaj me emra të bukur" (Transmeton Buhariu)

Dispozitat mbi foshnjen e posalindur

Është Sun-net që foshnjës së posalindur prindi t'ia lexoj Ezanin në veshin e djathtë ndërsa Ikametin në veshin e majtë.

Transmeton Ebu Rafiu se i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. kur lindi Fatimeja ia ka lexuar Ezanin Hasanit. (Transmeton Ebu Davudi dhe Tirmidhiu)

Është Sun-net që foshnjes së posalindur t'i përshkohen buzët me hurme, ashtuqë diç prej grimcave të arrijë në barkun e saj. Transmeton Ebu Musa: "Më pat lindur një foshnje të cilën e dërgova te Pejgamberi s.a.v.s. me çrast e emërtoi Ibrahim dhe ia përshkoi buzët me hurme" (Transmeton Buhariu dhe Muslimi)

T'i qethen flokët në ditën e shtatë si dhe të bëhet emërtimi në këtë ditë. Transmetohet se i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. bijes së tij Fatimes i ka thënë: "Mati flokët e Hyseinit dhe jep sadaka në vlerën e argjendit aq sa peshojnë ato". (Transmeton Ahmedi)

Mirë është të therret akika (dash apo dele) ditën e shtatë. Sipas disa dijetarëve kjo gjë mund të bëhet edhe gjatë kohës së fëmijërisë.


"A"

Abase................

Abide.................

Abire.................

Adalete..............

Ademije.............

Advije................

Adla..................

Adile..................

Afife..................

Aida..................

Aishe.................

Ajnije................

Alije..................

Allma.................

Alltune...............

Arife..................

Amine................

Amire................

Arzije.................

Atife..................

Atije..................

Avna..................

Avnije................

Azemine.............

Azize.................

Azra..................

Ajkune...............

Ajna..................

Ajete.................

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(tur)

(ar)

Luaneshë

Devotshme, adhuruese

Aromë, udhëtare

Drejtësi, paanshmëri, ndershmëei

Grua, njerëzi, humanitet

E shpejtë, e shkathtë

Shih-Adaleta

E drejtë

E thjeshtë, e ndershme, e paster

Mysafire, vizituese

Jetone, ajo që është gjallë, e vërteta, natyraljaE lartë, elegante

Ar, dukat

Njohëse, e dijshme

E sigurt, besnike

Urdhërdhënëse, sunduese

E dëshiruarja, e ndershme

E dhëmbshme, e mëshirshme

Dhuratë

Ndihmëtare

Ndihmëtare

E madhe, kolosale

E fuqishme, krenare

Virgjineshë

Dashnorja, e çmuarja

Pasqyrë, symadhe, vëzhguese

Shenjë, dokumente

"B"

Badire................

Bahire................

Bahra................

Bahrije...............

Bahtije...............

Bahrudine.....

Bahta........

Bahtije.......

Bajrame.......

Bakire.......

Barize........

Basile.......

Basime......

Basire........

Bediha.......

Bedile.......

Bedra.......

Bedrije.......

Bedrudine.....

Begije........

Behadere......

Behadile......

Beharije.......

Behare.......

Behaudine.....

Behije........

Behime......

Behire........

Behirete.......

Behlule.......

Behrije.......

Behrudina.....

Behixhe.......

Beisa........

Bejda........

Bejaze........

Bekire.......

Bekra........

Belkisa.......

Bekrije.......

Belma........

Bensije.......

Beraete.......

Beria........

Berine........

Berize...............

Besame.............

Besije................

Besime..............

Bilale........

Bisere........

Busejne.......

Belizare.......

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(ar)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(tur)

(per)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

Nxituese, ngutëse, me shkëlqim të plotë

E bukur, e pashme

Pishinë, liqen

Detare, marinare

Fatmire, me fat

Ajo që ka dituri për fe

Fat

Fat

Festë, festim

Që zgjohet heret, e mprehët, që kërkon dituri

E theksuar, e dalluar

Trime, guximtare

Që qesh

Që sheh, vëren, që kupton, din

E ndershme, kompakte, e thuktë

Bashkëshorte, grua e mirë

Hënë e plotë

Hënore, hënë e plotë, e shkëlqyer

Përsoshshmëri fetare, plotësi e fese

Beg-zonjë, begeshë

Guzimtare, trimneshë

Bukuri zemre, bukuri shpirti

Elegante

Lulëzim pranveror, e bukur

Bukuri feje

Ngacmuese, tërheqëse, magjike

E pastër, e shëndoshe, e papërlyer

Shih: Bahire

Grua me autoritet

E gëzuar, e disponuar

E shoqërueshme, e bukur

Bukuri feje

Shkëlqim, bukuri, disponim

Misionare, përfaqësuese

Bardhësi, esencë, përmbajtje

Bardhoshe, e bardhe

Që zgjohet heret, e hershme

Shih: Bekire

Mbretëreshë nga Saba (Jemen) grua e Sulejmanit a.s.

E hershme, e parë

Nata e muajit të parë

Manushaqe, vjollcë e vogël

Virgjinitet, pafajësi

E lirë, e pastër, e shëndoshë

Më e mira, e larta

E qartë, e theksuar

Çdo herë e buzëqeshur, gëzime

Grua e përulur ndaj burrit

Shih: Besame

E lagur, e ujitur, e gjallë

Gur i çmuar

Bukuroshe e vogël

Shogjetë, shpejtare

"D"

Dalile........

Define........

Dehile.......

Delile.......

Devla........

Dudije........

Devlete......

Dilavere.......

Dilbere.......

Dina.........

Dizare...............

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(ar)

(tur)

(per)

(ar)

(ar)

Shenjë, argument, provë

Thesar i gropuar, grua e tërhekur

Shpirt, zemër, fshehtësi, intime

Shenjë, argument, provë

Pozitë, famë

Papagale(tur), grua humane

Mbretëreshë, ajo që mbanë shtetin

E vlefshme, trime

Dashnore, e dashur, e bukur

shi i gjatë, dëgjueshmëri

Mur , pendë

"E"

Edeba................

Edibe.................

Edime................

Edine.................

Efdale................

Ehlimane............

Ekreme..............

Eleze.................

Elhane...............

Elife...................

Elma..................

Elmase...............

Elmedina............

Elvedine.............

Elvudine.............

Emane...............

Emele................

Emine................

Emira................

Emsede..............

Enesa................

Enise.................

Envere...............

Esade................

Esma.................

Esmere..............

Evseme..............

Ezana................

Ezibe.................

Elhame..............

Eshrefe..............

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

Arsimim, mësueshmeri, sjellje e bukur, edukatë

E edukuar, njerëzore, letrare

Humane, grua për shembull

Fe, autoritet, islam, fitore, shpërblim

Më e mira, më meritorja

Fetare, që u takon fetarëve

Më fisnikja, më e ndershmja

Më me shije, më e kënaqshme

Që flet më bukur, oratore, zgjuetësi

Shoqërore, mike

Mollë

Dijamante

E obliguar me detyyra fetare

Dhuratë, mirëbërje fetare

Dhuratë, mirëbërje fetare

E sigurtë, amanet, nder

Shpresë, pritje

Besnike, e sigurtë

Careshë

Më e fortë, më e fuqishme

E shoqërueshme,

Shoqërore, ajo që të shoëron

I ndritshëm, i qartë

Shumë fatlume

E lartë, mirëkuptuese, shoqëruese

Zeshkane

Më e bukur, më e dashur

Lajmërim për kohën e namazit

Belhollë

Frymëzuese, ajo që falënderon

E çmueshme, e dukshme

"F"

Fadile................

Fadlije...............

Fahime..............

Fahire...............

Fahra........

Fahrete......

Fahrije.......

Fahrizade......

Fahrudine.....

Faide........

Faike........

Faize.........

Fakihe........

Fakire.......

Fakete.......

Falihe.......

Faride........

Farihe........

Farike...............

Fatime...............

Farise...............

Fatihe...............

Fatina...............

Fatinete.............

Fazile................

Fazilete.............

Fedile................

Fehime..............

Fehmije.............

Fejdije...............

Feride................

Ferdane.............

Ferdanije............

Ferhade.............

Ferha................

Ferihe................

Feruhe...............

Fetahe...............

Fetane...............

Fetihe................

Fetije.................

Fetine................

Fetune...............

Fevza.................

Fevzete..............

Fevzije...............

Fevzudine...........

Fet-hije..............

Fexhrije.............

Fikrete...............

Firdevse.............

Firdusa..............

Firuza................

Firinaze..............

Fitnete...............

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar) (ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(per)

(ar)

(ar)

E vlefshme, e zgjedhur, elite

E vlefshme, e zgjedhur, elite

Që kupton, e menqur

Krenare, e famshme

Krenari, nder, bukuri

Krenare, e famshme

E mburshmeja, krenarja

Bijë e ndershme, krenare

Mburrje, krenari feje

E sigurtë, e sinqertë

Superiore, e shkëlqyeshme

Ngadhnjimtare

Gëzime

Që mendon, mendimtare

Ajo që ndan fëmiun prej gjirit

E sukseshme, gëzime

Shpirtpastër, e udhëzuar në të drejtën treshëgimore Islame

E sukseshme, gëzime

Që dallon të mirën nga e keqja

Vajza e Pejgamberit s.a.v.s.

Kalorëse, trime

Përfituese, që qel rrugën, fitimatare

Mendjeprehët

E menqur, tërheqëse, menjehollë

E vlefshme, e virtytshme

Virtyt, autoritet, nder, mirësi

E vlefshme, e zgjedhur, elite

E kuptueshme

E kuptueshme

E mëshirshme

E vetme, e dalluar, e pashoqe

E vetme, vetëm

E vetme, vetëm

Gëzim, e gëzuar

Gëzim, që shkakton gëzim

Gëzime

Gëzime

Ngadhnjimtare

Mendjeprehët, e mençur, inteligjente

E kthjellët

E re, plot rini, rinore

E kuptueshme

E kuptueshme

Fitime, ngadhnjime, fitore

Fitime, ngadhnjime, fitore

Fitime, ngadhnjime, fitore

Sukses, lumturi e fesë

Ajo që i takon triumfit

Mëngjesore, e mëngjesit, eksplozive

Meditime, mendime, ide, nocion

Kopsht i gjallë, Xhen-nete

Kopsht i gjallë, Xhen-nete

E ndritshme

Ajo që qeshë, e gëzueshme

E sprovuar si ari që sprovohet me zjarr

G"

Gafure...............

Galibe...............

Ganije...............

Ganime..............

Gazije................

Ganimete...........

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

Ajo që falë gabimin

Që mbizotëron, dominante

E pasur, pasanike

Që shfrytëzon rrethanat, e sukseshme

Luftarake

Begati, plaçkë lufte

"H"

Habibe.......

Habire.......

Hadire.......

Hadixhe......

Haxhere......

Haxhire.......

Hafa.........

Hafete.......

Hafife........

Hadije........

Hafije.......

Hafize........

Hafse................

Hajre.................

Hajrete..............

Hajrije...............

Hajrudine...........

Hajrunisa...........

Hakanije.....

Hakike........

Hakime......

Hakudine.....

Halide........

Halile........

Halime.......

Halise.......

Hamade.......

Hamide......

Hamijete.....

Hamile.......

Hana........

Haneta......

Hanife........

Hanije........

Hanike.......

Hanise.......

Hankë.......

Hankije.......

Hanune......

Harisa........

Hasene......

Hasineje......

Hasibe.......

Hasife........

Hasbije.......

Hasije........

Hasime.......

Hateme.......

Hasine.......

Hasne.......

Hasnete.......

Hatixhe......

Hata.........

Hashie........

Hashime......

Hatime.......

Hazire........

Hava.........

Hazime.......

Hanumshae.....

Hedije...............

Hemame...........

Hena.................

Hidajete.............

Hikmete.............

Hilme................

Hishame......

Humame......

Hurije.......

Husane......

Husne........

Hurishah......

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar) (ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(tur)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

(ar)

E dasgura, dashnorja

E udhëzuar

E shëndoshë, E tultë, plot fuqi rinore

Vajzë e lindur para kohe

Grua e Ibrahimit a.s. nena e Ismailit

E bukur, e pashme

E lehtë, e butë

E lehtë, e butë

E lehtë, e butë

E udhëzuar në rrugë të drejtë

Sekrete, e fshehur

Ajo që ruan mësimin në mendje, ruajtëse e Kur'ani Kerimit

Hënë, luaneshë

Mirë, vepër mirë, dhunti e Allahut

Mirë, vepër mirë, dhunti e Allahut

E dobishme, fatmire

Dobi feje, e mira e fesë

Më e mira

E vërteta, e sinçerta

E vlefshme, e autorizuar

Gjykatëse, guvernatore

Vërtetëse fatera

E përjetshme, e paharruar

Simpatizere, mike e sinqertë

E butë, e mëshirshme

E pastër, e vërtetë, e sinqertë

Që shumë lavdon

Falënderuese

E zellshme, e përzemërt, modest

Plot fryte, pronare frytesh

E dëshirueshme, e mallëngjyer

E dëshirueshme, e mallëngjyer

E apstër, besnike

Nënë e kujdesshme

E mençue, me përvojë

Trime, guximtare

Përvojë jetësore, grua me përvojë

Përvojë jetësore, grua me përvojë

E këndshme, e bukur, e ndieshme

Syçelë, vigjilente

Bukuroshe

Bukuri

Fisnike, e ndershme

Me gjykim të shëndoshë

Fisnike e ndershme

E veçantë, e posaçme

Vendimtare, vulosje e fundit

Përfundimtare

E mirë, e bukur

Bukuroshe

Vepërmire

Vajzë e lindur parakohe

Shtatanike, e zhvilluar

E përulur, modeste

Modeste, e turpërueshme, e pastër

Që përsos, që përkryen

E gatshme, që tërhek vërejtjen

E gjelbërt, në të mbyllur

Energjike, e vendosur, e mençur

Zonja mbretëreshë

Rinore, nuse, dhuratë

Energjike

Fatlume, mirëqenie

E udhëzuar, në rrugë të drejtë

E zgjuar, e mençur

Butësi, durim

Bujare, fisnike

Trimë, zemërgjërë

Bukuroshe, symadhe, syzezë

Bukuroshe

Bukuri, mirësi, veti e lavdueshme

Bukuroshe, mbretëreshë

Kategori: Emra musliman | Shtuar nga: shpend-xhelili (08/02/2010)
Klikime: 41094 | Komentet: 44 | Ranguar: 3.9/41
Gjithsejt komente: 441 2 3 4 5 »
0 Spam
44 ERZAA  
EMRI MELISA ESHTE MUSLIMANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

0 Spam
43 diona  
shume emra te vjeter

0 Spam
42 albanich girl  
cfar kuptimi ka emri merisa?

0 Spam
41 shefrije  
selam aljkym ka deshir me dit qfar kuptimi ka emni shefrije

0 Spam
40 njazi  
e selamu alejkum deshiroj ta di emrin Melisa qafar emri asht dhe kuptimin e eti ju faleminderit

0 Spam
39 donjeata  
ma tregoni domethenjen

0 Spam
38 njomeza  
pershendetje..desha te di emri ANEA eshte emer Musliman dhe qfar kuptimi ka ..

0 Spam
37 AURELA-LELA51  
e mire eshte shume feja islame

0 Spam
36 agan  
pershendetje a ka mundesi me tregu se cfare kuptimi ka emri ANIDA

0 Spam
35 pajtesa  
po du me dit demethenjen e emrit tim

1-10 11-20 21-30 31-40 41-42
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2019