E mërkurë, 03/06/2020, 17:34
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Lule nga kopshtet e xhenetit

Lule nga kopshtet e xhenetit


A ke dëshirë që të jesh afër Allahut ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Me afër Allahut robi është kur është në sexhde, shtoni pra lutjet ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron të arrish shpërblimin e haxhit ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Umreja në ramazan ka shpërblimin e një haxhi ose sikur haxhin ta bësh me mua ) Mutefekun Alejhi

 

A ke dëshiron të posedosh një shtëpi në xhenet ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush e ndërton një xhami, Allahu ia ndërton atij një shtëpi në xhenet ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron të arish kënaqësinë e Allahut ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Me të vërtet se Allahu kënaqet kur robi i tij e han hajen e tij dhe e falënderon atë për atë haje, dhe e pinë pijen e tij dhe e falënderon për të ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron të përgjigjet lutja jote ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Lutja në mes ezanit dhe ikametit nuk kthehet ) Transmeton Ebu Davudi

 

A dëshiron që të shkruhet ty shpërblimi për agjërimin e tërë vitit ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Agjërimi i tri ditëve të çdo muaji, ka vlerën e agjërimit të gjithë vitit ) Mutefekun alejhi

 

A dëshiron shpërblime sikur kodrat ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush prezanton në xhenaze deri sa të falet e ka shpërblimin me një kijat, dhe kush prezanton deri sa të varroset i ka dy kijrate, i është thënë: E çka është Kijrati? Ka thënë: Sikur dy kodra të mëdheja ) Mutefekun alejhi

 

A dëshiron të shoqërosh Pejgamberin alejhi selam në xhenet ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
: ( Unë dhe ai që përkujdeset për bonjakun (jetimin) jemi sikur këta, dhe e ka bërë me shenjë të gishtave treguesit dhe të mesmit ) Transmeton Muslimi

 


A dëshiron ta siguroje Pejgamberi alejhi selam xhenetin ty?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush më siguron mua gojën e tij dhe moralin e tij ia siguroj xhenetin atij ) Mutefekun alejhi

 

A dëshiron që të mos ndërpritet puna jote pas vdekjes tënde ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
: ( Me të vërtet se kur vdes biri i Ademit ndërpritet puna e tij pos nga tri gjëra, Lëmosha, dituria e dobishme, apo fëmija i mirë i cili lutet për të ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron thesar prej thesareve të xhenetit ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Nuk ka rreth dhe forcë pos Allahut –La haula wela kuwete ila bilah- ) Mutefekun Alejhi

 

A dëshiron të kesh shpërblimin e faljes tërë natën ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush e fal Jacin me xhemat sikur me pas falur gjysmën e natës, dhe kush e fal Sabahun me xhemat sikur me pas falur tërë natën ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron të lexosh 1/3 për një minutë ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kul huwellahu ehad peshon një të tretën e Kuranit ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron ti rëndosh në peshë të mirat tua ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Dy fjalë të lehta për gjuhën të dashura për Mëshiruesin të rënda në peshore –Subhanellah we Bihamdihi dhe Subhanehallah el-Adhijm- ) Transmeton Buhari

 

A dëshiron të shtohet furnizimi dhe të zgjatet jeta ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush dëshiron që ti shtohet furnizimi dhe ti shtohet jeta le të i vizitoj të afërmit ) Transmeton Buhari

 

A dëshiron që të doje Allahu takimin tënd ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush e donë takimin e Allahut, Allahu e donë takimin e tij ) Transmeton Buhari

 

A dëshiron që të ruaje Allahu ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush e fal Sabahun është nën mbrojtjen e Allahut ) Transmeton Muslimi

 


A dëshiron që të qoje salavate mbi teje Allahu ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush më qon mua një salat i qon Allahu atij dhjet ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron që të ngrite Allahu ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Nuk është bërë modest ndokush për Allah, pos të e ngrit Allahu aze we xhel atë ) Transmeton Muslimi

 

A dëshiron që të larohesh prej zjarrit shtatëdhjetë vite ?
Ka thënë i dërguari alejhi selam:
( Kush agjëron një ditë për hir të Allahut, e largon Allahu atë nga zjarri shtatëdhjetë vite

Kategori: Mesazhe Islame | Shtuar nga: Argjendi (27/08/2009)
Klikime: 825 | Komentet: 1 | Ranguar: 5.0/2
Gjithsejt komente: 1
0
1 venera   [Entry]
Selam Alejkum, a ban nje sqarim rreth kesaj kush prezanton gjate gjenazes deri sa te falet dhe deri sa te varroset, ni sqarim spo e kuptoj kete kush prezaton Qka. ok flm ne pergjigje nese ndokush e sqaron Allahu ju shperbleft

Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020