E mërkurë, 03/06/2020, 18:27
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Provimi i parë i madh, rezultatet e të cilit do të jenë: xheneti ose zjarri

Provimi i parë i madh,  rezultatet e të cilit do të jenë: xheneti ose zjarri
 
Do të pyetesh në varr: "Kush është Zoti yt?"; "Cila është feja jote?"; "Kush është Profeti yt?", ashtu siç thuhet në hadithin të cilin e transmeton Imam Ahmedi e të tjerë.

 Në Ditën e Gjykimit do të pyeten të parët dhe të fundmit: "Çfarë keni adhuruar?"; "Si i jeni përgjigjur të Dërguarve?"; ashtu siç thuhet në ajetet 62-65 të Sures Kasas, si dhe në tefsirin e Ibni Kethirit.

Do të pyetet çdo njeri në Ditën e Gjykimit për jetën dhe rininë e tij si e ka kaluar, për pasurinë e tij, si e ka fituar dhe ku e ka shpenzuar, dhe për dijen e tij, si ka punuar me të. Ka thënë i Lartësuari: "…me të vërtetë që të dëgjuarit, të shikuarit dhe zemra, secila prej tyre do të pyetet (nga Allahu në Ditën e Llogarisë).” (Isra, 36) 

Gjithashtu ka thënë i Lartësuari: "Kështu pra për Zotin tënd (o Muhamed), Ne padyshim që do t’i marrim ata të gjithë në pyetje e në llogari për gjithçka që kanë punuar.” (Hixhr, 92- 93)

Shkaqet që të çojnë për të dhënë përgjigje të saktë janë:

Besimi i sinqertë;

Puna e mirë;

Devotshmëria;

Pendimi i çiltër;

Kërkimi i faljes.

Kështu pra, vëlla dhe motër muslimane, përgatit për këto pyetje përgjigjen e duhur, duke llogaritur vetveten në atë që thua dhe vepron, që të jesh prej atyre që e kalojnë me sukses këtë provim.

"Atë ditë as pasuria dhe as fëmijët nuk do të vlejnë, përveç atij që vjen tek Allahu me zemër të pastër." (Shuara, 28- 29)

 

Allahu na ruajtë dhe na përfshiftë në mbrojtjen e Tij!

Kategori: Mesazhe Islame | Shtuar nga: Argjendi (27/08/2009)
Klikime: 577 | Ranguar: 1.0/1
Gjithsejt komente: 0
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020