E mërkurë, 03/06/2020, 16:36
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Shkaqet e shpëtimit nga zjarri

Shkaqet e shpëtimit nga zjarri
 
 
Siç ka bërë Allahu i Lartësuar shkaqe për faljen e gjynaheve dhe për të fituar kënaqësinë e Tij, ka bërë punë të cilat e ruajnë punuesin e tyre nga zjarri, siç thotë Allahu i Lartësuar: "Dhe kush shpëton prej zjarrit dhe hyn në xhenet vërtetë ka shpëtuar (fituar)." Ali Imran, 185.

Ndaj për ty vëlla po paraqesim disa nga këto punë:

1. Kujt i vdesin tre prej djemve të tij dhe ai bën sabër (durim).

Nga Uathiletu transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kush varros tre nga djemtë e tij dhe ai bën durim ia bën Allahu haram atij xhehenemin (zjarrin)." Taberani dhe Albani.

2. Kush rrit tri vajza, apo motra dhe i edukon ato në mënyrë të mirë.

Nga Aishja transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Nuk ka asnjë nga umeti im i cili rrit tri vajza, apo tri motra dhe i edukon ato me edukatë të mirë, veçse ato do jenë për të pengesë nga zjarri." Bejhakiu, e saktësoi Albani.

3. Kush falet dyzetë ditë me xhemat (e arrin imamin në tekbirin e parë).

Nga Enesi transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kush falet për Allahun dyzetë ditë me xhemat, në të cilat arrin tekbirin e parë, i shkruhen atij dy ruajtje: ruajtje nga zjarri dhe ruajtje nga nifaku (dyfytyrësia)." Ahmedi, e saktësoi Albani.

4. Ruajtja dhe siguria e  nderit të muslimanit duke mos qenë ai prezent.

Nga Esma bint Jezid  transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kush ruan nderin e vëllait në mungesë të tij, është e drejtë e Allahut ta ruaj atë nga zjarri."  Ahmedi, sahih Albani.

5. Morali i mirë.

Nga Ebu Hurejra transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kush është i qetë, i sjellshëm, i butë ia ka bërë Allahu atij haram xhehenemin." Hakimi, e saktësoi Albani.

6. Ruajtja e faljes së namazit të sabahut dhe ikindisë.

Nga Amarete bin Ruejbete transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Nuk e kap zjarri asnjë nga ata të cilët falen para lindjes së diellit dhe para perëndimit." Muslimi.

7. Pluhuri i xhihadit.

Nga Aishja transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Nuk pluhurosen këmbët e robit musliman në xhihad për hir të Zotit, veçse ia bën haram Allahu atij zjarrin." Ahmedi, e ka saktësuar Albani.

Kategori: Mesazhe Islame | Shtuar nga: Argjendi (27/08/2009)
Klikime: 658 | Ranguar: 0.0/0
Gjithsejt komente: 0
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2020