E diel, 24/01/2021, 20:18
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Artikuj në kategori: 140
Artikujt e shfaqur: 85-96
Faqet: «- 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit mënyra e të ushqyerit tonë nuk duhet të dallojë shumë nga ajo normalja dhe duhet të jetë sa më e thjeshtë. Mënyra e të ushqyerit duhet të jetë e tillë që të ruajë peshën normale të trupit.
Duke pasur parasysh orët e gjata të agjërimit, duhet të hamë ushqim që tretet ngadalë, i cili përbëhet nga elbi, gruri, misri, grizi, fasulja, orizi i papërpunuar etj., (të ashtuquajturat karbohidrate komplekse).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 636 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Kjo, për vetë faktin se ata ishin pararojë në çdo mirësi. Ndonëse në rrethana jo të përshtatshme si këto që jetojmë ne sot, jeta e tyre ende vazhdon të reflektojë në gjeneratat pasuese, duke u mësuar atyre rrugën e drejtë që duhet pasuar. Edhe pse sot ata janë të vdekur, jeta dhe vepra e tyre është ende gjallë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 417 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

ramadan-1024-768.jpg ramadan image by CherryTreeBlossoms

Fletushkat e Ibrahimit kanë zbritur ditën e parë të Ramazanit. Tevrati i ka zbritur Musait ditën e gjashtë të Ramazanit, Zeburi i ka zbritur Davudit . . .
"Ramazani është muaji në të cilin u zbrit Kur’ani, udhëzim për njerëzimin, provë e qartë për udhëheqje dhe dallues i qartë i së drejtës nga e kota.” [Bekare, 185]

Agjërimi i Ramazanit | Views: 922 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (2)

1- Agjerimi i muajit Ramazan eshte nje nga shtyllat e islamit. Kjo eshte vertetuar edhe nga citate nga Kur'ani dhe Suneti.
Allahu i Lartesuar thote :
"O ju te cilet besuat! Agjerimi ju eshte bere detyrim, ashtu sic ishte detyrim dhe per ata qe ishin para jush, keshtu beheni te devotshem."

Agjërimi i Ramazanit | Views: 683 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

ramadan02.jpg image by belfatmi28

Muslimani mes agjërimit formal dhe atij qenësor
S’do mend se agjërimi në aspektin juridik i ka rregullat e veta të cilave duhet t’u përmbahen agjëruesit, por kjo përmbajtje duhet të jetë domethënëse për ata, përndryshe, humbja e këtij kuptimi të agjërimit, më shumë do të ishte uri dhe etje.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 503 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Muaji i Ramazanit gjatë rrugës për të trokitur në portat tona ka takuar plot gjëra të reja. Ai vjen për të mëshiruar të vegjël e të moshuar, të rinj e të reja. Në depot e tij të mirësive ai ka fshehur shumë gjëra, për t’i shpalosur para mbarë agjëruesve. Ai ka sjellë me vete udhëzimin, faljen, mëshirën, duanë e pranuar, pastrimin e shpirtit, urdhrin plot urtësi. Por çfarë mund të ketë sjellë tjetër?

Agjërimi i Ramazanit | Views: 533 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Mardheniet seksuale. Nese ndodhin gjate diteve te ramazanit, ne kohen kur je agjerues :
a) Ajo dite konsiderohet e prishur dhe obligohet vazhdimi i pjeses tjeter te dites me agjerim dhe kaza per ate dite.
b)Meqe kjo veper e bere me dashje, eshte mekat, atehere kerkohet nga personi te beje teube (pendim).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2562 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

Për agjëruesit:
~ Dhënia rëndësi dobive shëndetësore dhe shoqërore të agjërimit, duke harruar se agjërimi është lloj i veçantë i adhurimit ndaj Allahut të Madhëruar.
~ Fjetja në kohët e namazeve farz, e sidomos në kohën e namazit të drekës dhe në atë të ikindisë.
~ Harxhimi i tepruar në ushqime dhe në llojllojshmërinë e tyre.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 903 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

Kuptimi i vërtetë i fjalës arabe es-saum (agjërim) d.m.th. pushim, qetësi. Kjo d.m.th. që sistemi gastro-intestinal, gjenital, gjuha, sytë dhe veshët, etj. u japim pushim.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 638 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

1. Ramazani është muaji i Kuranit:
Allahu i Lartësuar e ka zbritur Librin e Tij udhëzim për njerzimin dhe shërim për besimtarët, udhëzues në atë që është më primare dhe argumentuese, qartësues të Rrugës së Drejtë. Allahu e zbriti atë në natën e Kadrit, në muajin e mirësive, në Ramazan. Allahu, Zoti i Arshit të Lartë thotë:

Agjërimi i Ramazanit | Views: 933 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

Po ju paraqesim agjërimin e Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem duke përmendur farzet, rregullat, duatë, vendimet e agjërimit dhe llojet e saj, veprat që e prishin agjërimin dhe gjërat e tjera. Lusim Allahun subhanehu ve teala që t'ua mundësojë muslimanëve praktikimin e Sunetit të Resulullahit sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem në çdo vepër, qoftë ajo e madhe apo e vogël!

Agjërimi i Ramazanit | Views: 976 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

Trasmetohet nga Ebu Hurejera se Muhamedi a.s. ka thene:"Agjerimi mbron nga morali i keq sepse ai qe agjeron nuk flet gjera te turpshme dhe nuk bertet. Nese (eventualisht) e shan ndokush ose e sulmon, le te thote: 'Une agjeroj, une agjeroj'." (Buhariu dhe Muslimi) 

Agjërimi i Ramazanit | Views: 727 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2021