E diel, 24/01/2021, 19:13
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Artikuj në kategori: 140
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
1) Zbritja e Kur'anit famëlartë atë natë, i cili është udhëzim për gjithë njerëzimin, që është ndihmues në këtë botë dhe në ahiret, që përmban në vete edhe mrekulli.
Për këtë All-llahu subhanehu ue te'ala thotë: "Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në Natën e Kadrit". [El-Kadr; 1]
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1664 | Added by: Argjendi | Date: 07/09/2009 | Comments (1)

"Agjëroni që të jeni të shëndetshëm" Hadith Agjërimi është një vepër që ka shumë dobi si nga ana shpirtërore ashtu edhe nga ana shëndetësore...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1973 | Added by: shpend-xhelili | Date: 05/09/2009 | Comments (5)

Transmetohet nga Aishja se: “Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) i shtonte punët e mira në këto netë jo si në çdo natë tjetër.” Transmeton Muslimi.
Ajo thotë:“Kur hynte dhjetëditëshi i fundit i Ramazanit Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) shtrëngonte izarin, falte namaz gjithë natën dhe për këtë zgjonte edhe pjestarët e familjes”.  Transmeton Buhari.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 622 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (0)

Falënderimi i takon Allahut, i Cili në Librin e Tij thotë: "Ai ua zëvendëson atë që e ndani ju" (Sebe, 39). Gjithashtu thotë: "Çfarëdo që të jepni nga të mirat, do t’ju rikthehet e plotë dhe nuk do t’ju bëhet padrejtësi." (Bekare, 272)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1276 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (2)

Askush nuk e di nëse e ka fituar mëshirën e Allahut të Madhëruar në çastin kur ka mbaruar dhjetë ditëshi i parë. Duhet të jemi shumë të sinqertë me veten tonë...
Nga: Ua'il Shihab
Agjërimi i Ramazanit | Views: 871 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (2)

Ramazani rrit ndjenjat e paqes së brendshme, të kënaqësisë dhe të optimizmit. Këto ndjenja vijnë si rezultat i arritjes së kënaqësisë së Zotit.
Dobitë e Ramazanit nuk kufizohen vetëm tek elementët "shpirtërorë" dhe të përkohshëm të jetës
Agjërimi i Ramazanit | Views: 793 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (0)

"...Dhe Ne urdhëruam Ibrahimin dhe Ismailin që ata ta pastronin Shtëpinë Time (Kabën) për ata që sillen rreth saj (duke bërë tavaf), (për ata) që rrinë atje dhe ngujohen (në itikaf), (për ata) që përkulen (në ruku për Allahun) e që bien me fytyrë në tokë (në sexhde atje për Allahun gjatë faljes).” (El Bekare, 125)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 767 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (0)

Dihet se itikafi është sunet i Pejgamberit salallahu alejhi ue selem, të cilin nuk e ka lënë derisa është ndarë nga jeta e kësaj bote. Itikafi është larguar nga jeta e muslimanëve ashtu siç janë larguar edhe shumë sunete të tjera.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 622 | Added by: Argjendi | Date: 04/09/2009 | Comments (0)

1. Moskryerja e namazit me xhemat në xhami, harresa e tij, për arsye se ka disa prej agjëruesve që nuk dinë tjetër nga agjërimi i tyre përveç urisë dhe etjes.
2. Futbolli. Nëse është patjetër, atëherë le të jetë dy orë, pastaj le t'i japë përparësi leximit të Kuranit dhe mësimit të tij përmendësh.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1542 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/08/2009 | Comments (3)

Harresa e bërjes nijet (vendosshmërisë) e cila shkakton humbjen e shpërblimit, pasi për atë qëllim e ke lënë ngrënien, pijen dhe je larguar nga kënaqësitë, vetëm për hir të Allahut, siç ka ardhur në hadithin kudsij: "Agjërimi është i Imi dhe vetëm unë shpërblej për të."

Agjërimi i Ramazanit | Views: 3614 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/08/2009 | Comments (11)

Kur flasim për Ramazanin, na shkon mendja te agjërimi. Ramazani është një muaj i veçantë dhe si i tillë duhet të përjetohet në mënyrë të veçantë. Ai është i veçantë se në këtë muaj filloi shpallja e Kuranit, është i veçantë se në këtë muaj djajtë kyçen në pranga, është i veçantë sepse engjëjt në këtë muaj lirohen nga detyra e caktimit të shpërblimit dhe shpërblimi jepet nga i Plotfuqishmi, nga Allahu.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 749 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/08/2009 | Comments (1)

Prej karakteristikave të muajit të shenjtë Ramazan janë:
-Zbritja e Kuranit në këtë muaj, siç thotë Allahu i Lartësuar:
"(Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në të (filloi të) shpallet Kurani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i së vërtetës nga gënjeshtra)..."
(Kuran, 2: 185)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 828 | Added by: shpend-xhelili | Date: 31/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2021