E diel, 24/01/2021, 20:59
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Artikuj në kategori: 140
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 ... 11 12

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Motër muslimane! Kalendari shënon ardhjen e ramazanit dhe ti prej kohësh e ke ditur. Në prag të tij ke sajuar një kalendar të vogël në mendjen tënde në përputhje me grafikun e zbërthimit dhe të shkëlqimit të shtëpisë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 798 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Veprat të cilat mund ti bëjmë:
1. Perfundimi i Hatmës çdo 3 ditë
2. Falja e 100 rekateve çdo ditë, duke e shpresuar shpërblimin se një rekat është i vlefshëm sa 100,000 rekate.
3. Shpeshimi i përmendjës së Allahut sepse Ai është Më i Dashuri, Më i Rëndësishmi e më i Madhi:...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1738 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (6)

A nuk je përmalluar?!
Agjërimi i vërtetë është që të mos agjërojmë vetëm nga pijet dhe të ngrënit apo epshet.
Jo, jo, jo…
Dëshira jonë është që të agjërojmë, agjërim të vërtetë. Të agjërojë zemra nga meditimi për dicka pos Allahut, të agjërjoë mendja, të agjërojë shpirti, të agjërojnë gjymtyrët.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 920 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Le të arrihen qëllimet e tij.
"Muaji i Ramadanit që në të (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra)...” - [Kur’an, 2:185]

Agjërimi i Ramazanit | Views: 613 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

E cka pas Ramazanit ? Në ramazan isha i drejtuar kah Allahu s.w.t…Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare)...Ndieja knaqesine e ibadetit…Lexoja Kur'anin shume…Nuk mungoja në namaz me xhemat…Nuk shiqoja në ndalesat e Allahut s.w.t…Por,pas ramazanit humba knaqesine e ibadetit,të cilen e ndieja në ramazan dhe tani nuk gjej shtytes për në ibadet…Shume shpesh me kalojne namazet me xhemat …

Artikuj | Views: 1982 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (4)

Me kalimin e ditëve dhe netëve imani vjetrohet në zemër, ndryshken shtyllat e dashurisë, kështu që paraqitet nevoja për ripërtëritjen dhe gjallërimin e imanit në ditët dhe çastet e pritjes së muajit Ramazan. Robi i Allahut duhet të përpiqet me vullnet dhe dëshirë duke vepruar vetëm e vetëm që të jetë sa më afër Allahut.

Hutbe | Views: 794 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (0)

Të dy bajramet, Fitër Bajrami dhe Kurban Bajrami, janë momente feste të përbashkëta për të gjitha kombet. Festat e mosbesimtarëve janë të lidhura me çështje materiale, siç është lindja e një kombi apo fundi i tij, sundimi apo kurorëzimi i një sunduesi, martesa e tij, apo fillimi i një sezoni siç është pranvera e kështu me radhë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1276 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (1)

Zekati i fitrit është një lloj lëmoshe që jepet në fund të muajit të Ramazanit. Fjala zekat është e lidhur me fjalën fitr nga idaafa (rasa gjinore e gjuhës arabe), e si rezultat i ndërprerjes së agjërimit zekati bëhet i obligueshëm.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 947 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/09/2009 | Comments (0)

Buhariu dhe Muslimi transmetojnë prej Ebu Hurejres se i dërguari i Allahut s.a.v.s. ka thënë:" Kush e kalon natën e Kadrit me adhurim duke besuar dhe llogaritur (në shpërblimin e Allahut), i falen mëkatet që i ka bërë më parë".
Agjërimi i Ramazanit | Views: 824 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/09/2009 | Comments (0)

Lejletul kadër (nata e kadrit) është nata më e bekuar. Një person i cili e humb atë me të vërtetë ka humbur një sasi të madhe të mire. Nëse një besimtar është shumë i zellshëm për t’ju bindur Allahut dhe për të shtuar veprat e mira në regjistrin e tij, ai duhet të përpiqet që të takohet me këtë natë dhe ta kalojë ate në adhurim dhe në bindje (ndaj Allahut). Nëse kjo do t’i pranohet atij të gjitha gjynahet e mëparshme do t’i falen.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2437 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/09/2009 | Comments (5)

E ç'dimë për agjërimin?! Jo pse thjesht agjërojmë. Nuk arrimë të kuptojmë, nëse rreth urtësive të tij thellë nuk meditojmë. Agjërim, jo thjesht një betejë kundër vetvetes lakmitare e të pangopur, jo thjesht një luftë mes shpirtit dhe trupit...
Agjërimi, thyes... E ç'dimë për agjërimin?! Jo pse thjesht agjërojmë.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 478 | Added by: Argjendi | Date: 07/09/2009 | Comments (0)

Dobitë nga agjërimi numërohen me qëllim që ato të kenë ndikim më të thellë në shpirt dhe muslimani të jetë më tepër i bindur në adhurim e në sheriat.
"Muaji i Ramazanit është (muaji) në të cilin filloi zbritja e Kur'anit, që është udhërrëfyes për njerëzit dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga e pavërteta). E kush prej jush përjeton këtë muaj, le të agjërojë." (El-Bekare: 185)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1040 | Added by: Argjendi | Date: 07/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2021