E martë, 28/05/2024, 14:26
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 4
Vizitorë: 4
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 109-120
Faqet: «- 1 2 ... 8 9 10 11 12 13

Paraketët e egër jetojnë në Australi në një zonë ku rrallë bie shi. Pasi sigurojnë nevojat e tyre për ujë nëpërmjet farave me të cilat ushqehen, këta zogj e kanë shumë të lehtë të jetojnë pa pirë ujë për një muaj në stinët më të thata. Uji është jetësor për paraketët e egër. Për këtë arsye, ata mund të organizojnë gjithë jetën e tyre sipas kushteve klimatike. 
Krijesa të mrekullueshme | Views: 1523 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Në këtë libër u njohëm së bashku me disa shembuj të gjallesave të mrekullueshme që Allahu ka krijuar. Duke treguar këto tipare të mrekullueshme dhe disa modele të sjelljes inteligjente në këto krijesa, kishim për qëllim t’ju ndihmonim të kuptonit edhe një herë se këto nuk mund të kenë ardhur në jetë vetvetiu dhe se është Allahu ai që i krijoi të gjitha këto. 
Krijesa të mrekullueshme | Views: 896 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Allahu i madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë: "A nuk i shohin ata shpendët fluturues në ajrin e qiellit, të cilët nuk i mban kush, përveç Allahut. Edhe në këto ka fakte për njerëzit që besojnë." (En - Nahl, 79) 
Krijesa të mrekullueshme | Views: 1522 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Chenilles âgées de 21 jours
Krimbi i mëndafshit na tregon që agjërimi dhe apstinimi nga ushqimi dhe pija nuk e dëmton organizmin. Më mirë me thënë, agjërimi në mënyrë çuditëse dhe pushtuese përmison gjendjen e këtyre krijesave. Për të njohur fshehtësinë e këtij agjërimi, së pari duhet hulumtuar disa fakte lidhur me rrethin jetësor të këtyre krijesave.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 856 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Pinguini është lloj shpendi detar i cili jeton në vende të ftohta. Në tërë botën ekzistojnë shtatëmbëdhjetë lloje të këtyre shpendëve. Vetëm një lloj banon në territorin e polit të Veriut, ndërsa llojet e tjera janë të shpërndara përgjatë hemisferës jugore, në Australi, Afrikë dhe Amerikë.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 721 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Image:Wild shortbeak echidna.jpg
Thnegëlngrënësi gjembor, ose echidna, është një lloj gjitari i natës i cili hap tokën dhe vendos vezët. Jetojnë në Australi, Tasmani dhe Guinenë e Re. Nuk ka dhëmbë dhe është i mbuluar me gjemba. Ka gjuhë të gjatë dhe ngjitëse me të cilën rrëmben insektet si thneglat dhe termitet.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 537 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Kërmijtë janë butakë të vegjël gastronomik. Disa jetojnë në ujë e disa në tokë. Kanë trup të zgjatur ngadalë lëvizës me guaskën (shtëpinë) e cila i mbron nga rreziku. Kërmijtë e tokës i dëshirojnë terrenet me lagështi. Gjatë ditës me diell futen nën sipërfaqen e tokës dhe bëhen aktiv gjatë natës.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 508 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Ambienti i ujit paraqet shumë lloje peshqish që agjërojnë. Këtu do të paraqesim agjërimin e lososit të kuq agjërimi i të cilit mendohet një prej mrekullive të Allahut dhe imazh i ndryshimeve të çuditshme biologjike.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 522 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

????? ????????
Në botë ekzistojnë shumë lloje të ketrave. Disa jetojnë në drurë, ndërsa të tjerat nën tokë. Ketrat nëntokësor agjërojnë disa ditë dimrit.
Ketrat janë kafshë vegjetariane. Gjatë vjeshtës janë aktive dhe mbledhin arra, kokërrza, duke i fshehur për tu ushqyer gjatë dimrit. Gjatë dimrit, ato ndalin aktivitetin.
Krijesa të mrekullueshme | Views: 495 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Në botë ekzistojnë lloje të shumta të merimangave. Merimanga ka tetë këmbë, buzë të cilat shndërrohen në dhëmbë helmuese, dy brirthë dhe pjesa ku janë vendosur 'tjerrëset' të cilat prodhojnë mëndafsh që shfrytëzohet për ndërtimin e çerdhes, fshikëzës apo rrjetës për kapjen e insekteve. Merimanga ka gjashtë, apo shtatë sy në anën e pasme të cephalothoraxit, pjesa e epërme e trupit.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 624 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Image:Kangur.rudy.drs.jpg

Sistemi për shumëzim te kenguri është tërësisht i ndryshëm në krahasim me gjitarët e tjerë. Embrioni i kengurit kalon nëpër stade të caktuar të zhvillimit të tij jashtë mitrës. Menjëherë pas mbarësimit, kenguri i posalindur i gjatë vetëm 1 cm vie në botë i verbër.

Krijimi i njeriut | Views: 1707 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Si do të ishte të jetonim një botë pa ngjyra, të errësuar, a keni menduar ndonjëherë? Lirojeni veten tuaj për një moment nga përvoja juaj, harrojeni gjithçka që keni ditur dhe filloni imagjinimin tuaj.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 698 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024