E enjte, 06/10/2022, 14:37
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca » Krijesa të mrekullueshme

KRIJESA TE NDRYSHME TE ALLAHUT.

PËRFUNDİM

Në këtë libër u njohëm së bashku me disa shembuj të gjallesave të mrekullueshme që Allahu ka krijuar. Duke treguar këto tipare të mrekullueshme dhe disa modele të sjelljes inteligjente në këto krijesa, kishim për qëllim t’ju ndihmonim të kuptonit edhe një herë se këto nuk mund të kenë ardhur në jetë vetvetiu dhe se është Allahu ai që i krijoi të gjitha këto.

Siç jeni në dijeni, shembujt e dhënë në këtë libër pasqyrojnë vetëm një numër të vogël të krijesave të gjalla në këtë botë. Ka miliona lloje gjallesash që jetojnë në det, në tokë ose në ajër. Të gjitha këto krijesa kanë sisteme të ndryshme organizimi dhe modele të ndryshme sjelljesh. P.sh., një zog nuk sillet kurrë si një tigër dhe mënyra se si ushqehet elefanti nuk është e njëjtë edhe për rosën. Një krokodil jeton si në ujë, ashtu edhe në tokë, kurse një majmun nuk mund të jetojë në ujë. Shkurt, karakteristikat dhe tiparet e gjallesave janë të veçanta për secilën. Pamja e jashtme e tyre, mënyra se si ushqehen dhe kujdesen për të vegjëlit janë, gjithashtu, të ndryshme nga njëra tek tjetra.

Ju e dini që është Zoti ynë Ai që i krijoi të gjitha këto krijesa së bashku me karakteristikat e tyre të veçanta dhe u mësoi atyre gjithçka që ato bëjnë. Nëse nuk e keni ditur më parë, atëherë tashmë e mësuat këtë fakt duke lexuar këtë libër. Tregojuni edhe të tjerëve çfarë keni mësuar! Tregojuni të tjerëve se Allahu i krijoi të gjitha krijesat dhe se larmia e jashtëzakonshme e gjallesave tregon mençurinë e pashoqe të Zotit tonë.

Mos harroni, gjithashtu, se Allahu do t’ju dojë më shumë dhe do të krijojë më shumë mirësi për ju si në këtë jetë, ashtu edhe në jetën tjetër për atë që bëni. Kurrë mos harroni e mos ngurroni të jeni njeriu që do Allahu, i Gjithëmëshirshmi, Zoti i gjithçkaje. Duke u treguar të tjerëve rreth ekzistencës se Allahut dhe duke u sjellë mirë me të tjerët, ju do të keni vepruar drejt dhe do të shpërbleheni më së miri nga Zoti ynë. Në këto ajete, Allahu u jep lajme të gëzueshme atyre që bëjnë mirësi:

Nuk është ashtu! Të gjithë ata që janë dorëzuar tek Allahu dhe janë bamirës do ta marrin shpërblimin e vet nga Zoti i tyre dhe ata nuk do të kenë frikë as nuk do të mërziten. (El-Bekare: 112)

Kush bën vepra të mira, do të shpërblehet edhe më mirë se ajo që ka punuar dhe do të jetë i siguruar prej tmerrit të asaj dite. (En-Neml: 89)

 

Engjëjt thanë: “I lavdëruar qofsh Ti! Ne nuk kemi dije tjetër përveç asaj që na mësove Ti. Ti je i Gjithëdijshmi, i Urti.” (El-Bekare: 32)

Kategori: Krijesa të mrekullueshme | Shtuar nga: Argjendi (26/08/2009)
Klikime: 800 | Ranguar: 0.0/0
Gjithsejt komente: 0
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022