E premte, 22/09/2023, 08:25
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 97-108
Faqet: «- 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13

Një nga veçoritë karakteristike të deteve është shpallur në një prej ajeteve të Kuranit, si më poshtë:

”Ai i bëri dy detet të bashkohen me njëri-tjetrin. Ndërmjet tyre ka një pengesë që nuk i lejon të përzihen.” (Err-Rrahman 19-20)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1896 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

“Atje ngjiten engjujt dhe Ruhi (Xhibrili) në një ditë që zgjat pesëdhjetë mijë vjet.” (El Mearixh: 4)

“Ai i kordinon të gjitha çështjet prej qielli deri në tokë, e pastaj të gjithë Atij do t’i shkojnë në ditën e cila sipas llogaritjes tuaj zgjat një mijë vjet.” (Es Sexhde: 5)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1178 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

"Betohem në qiellin që kthen." (Et-Tarik 11)
Siç dihet, atmosfera, e cila rrethon Tokën, përbëhet nga disa shtresa. Secila prej tyre luan një rol të rëndësishëm në dobi të jetës. Kërkimet kanë nxjerrë në dritë se këto shtresa janë të specializuara në kthimin mbrapsht të trupave apo rrezeve që vijnë nga hapësira apo nga vetë Toka. Tani le të shqyrtojmë disa shembuj të funksionit "kthyes" të shtresave që e rrethojnë Tokën.

Krijimi i gjithësisë | Views: 720 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kurani na tërheq vëmendjen ndaj një funksioni gjeologjik mjaft të rëndësishëm të maleve.
"Ne kemi krijuar male të patundura në tokë, me qëllim që ajo të mos lëkundet dhe tronditet bashkë me ta..." (El Enbija 31)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1142 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Një nga informacionet e dhëna në Kur'an rreth shiut është se ai bie në Tokë në sasinë e duhur. Kjo përmendet në suren ez-Zuhruf si më poshtë:
Dhe është Ai që lëshon nga qielli ujë me masë. Ne i japim me të jetë një toke të vdekur. Ja, kështu edhe ju do të ngriheni (nga vdekja) (Sure Ez-Zuhruf: 11)

Krijimi i gjithësisë | Views: 778 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Një nga faktet shkencore të zbuluara kohët e fundit është përbërja e qiellit nga shtatë shtresa.
"Zoti është Ai që krijoi shtatë qiej mbi njëri-tjetrin." (El-Mulk 3)

"... Ai i krijoi shtatë qiej brenda dy ditëve dhe secilit qiell i caktoi atë që i nevojitej." (Fusilet 12

Krijimi i gjithësisë | Views: 1755 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Në tokë jeton një numër i pafund kafshësh. Nga qentë dhe macet që i shohim çdo ditë, deri te kafshët që jetojnë nëpër pyje, çdo gjallesë ka karakteristika të mrekullueshme dhe aftësi të habitshme. Për shembull, ne habitemi kur shohim se si bletët mund të ndërtojnë hojet e përsosura të mjaltit dhe të bëjnë llogaritë përkatëse, si të ishin matematikane të afta.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 939 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Termitet janë insekte të vogla, të ngjashme me milingonat. Ato janë të shkathta. Foletë e tyre, që në këto figushumëra ngjajnë si kulla të larta, janë ndërtuar nga këto gjallesa të vogla. Gjithçka është e përkryer dhe pa asnjë gabim. Termitet i ndërtojnë ato sipas një plani të caktuar. 

Krijesa të mrekullueshme | Views: 1014 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Ju duhet të keni parë se sa të shpejtë dhe të shkathët janë peshqit në ujë. Me qëllim që të notojë, një peshk nuk ka nevojë të bëjë asnjë lëvizjë tjetër veçse të tundë bishtin e tij nga njëra anë në tjetrën. Kjo lëvizje e lehtë e peshqve ndodh në saje të shtyllës së tyre kurrizore elastike, si dhe në saje të disa sistemeve të tjera në organizmin e tyre.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 2032 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Keni parë ndonjëherë disa drita të vogla që lëvizin natën nëpër pemë? Burimi i këtyre dritave, që nganjëherë mund të jenë aq shumë saqë një pemë mund të jetë e mbushur me to, janë xixëllonjat. Ato janë krijesat luminishente më të njohura.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 1580 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Nxehtësi ekstreme që arrin deri në 50-60oC ditën, i ftohtë i madh gjatë natës, thatësirë që mund të zgjasë me javë, madje me muaj të tërë, si dhe shumë pak ushqim. Ju mund të mendoni se është e pamundur të jetosh në këtë vend.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 7426 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (2)

Albatrosët janë zogj oqeanikë me krahë shumë të gjatë, rreth 3.5 metra. Ata kalojnë 92% të jetës së tyre në det dhe vijnë në tokë vetëm për t’u shumuar. Karakteristika më e rëndësishme e këtyre zogjve është që ata mund të fluturojnë për një kohë shumë të gjatë pa u ndalur.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 1682 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023