E martë, 28/05/2024, 13:58
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 121-132
Faqet: «- 1 2 ... 9 10 11 12 13

Disa detaje kanë një vend të rëndësishëm në mendjen e njeriut dhe kurrë nuk ndryshojnë. Le të fillojmë me pemët, të cilat janë të njohura për ne. Ngjyra e pemëve zakonisht është ose gjelbër ose e gjelbër e hijezuar.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 1337 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Ngjyra është koncepti që na ndihmon neve në identifikimin e veçorive të objekteve dhe përcaktimin më të saktë të tyre. Njeriu që do të vërente dhe do të mendonte një nga një për ngjyrat e objekteve rreth nesh lehtë do të vërente se është i rrethuar me ngjyra me detaje shumë të ndryshme.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 986 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Drita që vjen nga dielli e arrin tokën me një shpejtësi prej 300.000 km në sekondë. Në sajë të shpejtësisë së dritës në gjithnjë shohim një botë përplot me ngjyra. Atëherë, si krijohet një imazh i pandërprerë?

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 744 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Për një person që e ka të zhvilluar kuptimin, do të ishte plotësisht joracionale të deklaroj se balancimet delikate që përbëjnë jetën kanë ardhur nga “rastësia”. Për çdo pjesë që punon në ndërvarësi të formojë këtë rend ka një rol jashtëzakonisht ekstrem në të procesin e përgjithshëm.
 
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 603 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Në tokë ne jetojmë dhe në universin e gjerë në të cilin është e lokalizuar toka mbizotëron një harmoni e shkëlqyeshme. Madje edhe duke shikuar nga dritarja, ne shohim shumë shembuj të kësaj harmonie. Në re, në qiell, pemë, lule, kafshë dhe në shembuj të ngjashëm, është e dukshme renditje dhe simetri e përkryer.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 859 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Nëse njëri nuk reflekton, ai nuk mund të shoh karakteristikat të mbinatyrshme të qenieve të gjalla rreth tjetrës. Deri sa ai nuk mendon se si flutura fluturon me krahët e saj prej membrane, ai që nuk sheh se si lulet kanë diversion të tillë të ngjyrave, se si degët e drurëve qindra metra të gjatë mbesin të gjelbër, ai nuk mbërthej hollësitë e këtyre.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 1765 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (1)

Jeta nën sipërfaqen e detit është shumë e ndryshme nga ajo në tokë. Të gjitha tiparet e krijesave me vendbanim ujor janë organizuar në atë mënyrë që ti mundësojë të jetojnë në ujë në mënyrën më të lehtë të mundur.
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 1208 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Një ndër tiparet kryesore të shumëngjyrëshmërisë së puplave të shpezëve është se ato pupla janë struktura jo të gjalla. Arsyeja pse një pupël përmban ngjyrën me përpikëri, edhe pasi të bie, është sepse ajo është e zhvilluar plotësisht si jo e gjallë.
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 1155 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Ashtu siç janë ngjyrat të vlefshme për njerëzit kur u japin kuptim gjërave që i rrethojnë ata, ashtu janë të domosdoshme për qeniet e gjalla të tjera për mbijetesë.
Qeniet e gjalla e kanë “gjuhën e ngjyrës” që punon në pajtim me dritën dhe sistemet e perceptimit që ata kanë.
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 856 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Në kapitujt e kaluar, ne përmendëm se si shkak i karakteristikave të ndryshme atomike në molekulat pigmentuese, objektet reflektojnë rreze të ndryshme të ngjyrës; kështu që, krijohen hije të ndryshme të ngjyrave. Shikoni edhe njëherë rreth vetes.

Mjeshtëria e Allahut në ngjyra | Views: 723 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Trupi i njeriut është makina më e komplikuar në botë. Ne shikojmë me të, dëgjojmë me të, marrim frymë me të, ecim dhe vrapojmë me të, dhe ndjejmë kënaqësi me të. Eshtrat e tij, muskujt, arteriet, venat dhe organet e mbrendshme janë të organizuara me një krijim të mrekullueshëm, dhe kur shikojmë këtë krijim në detaje gjejmë fakte edhe më mahnitëse.

Krijimi i njeriut | Views: 1849 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Vazhdimësia e racës njerëzore në botë është e mundur me punën perfekte të sistemit riprodhues. Trupat e meshkujve dhe të femrave janë mjaft të ndryshëm nga njëri tjetri në funksionin e organeve të tyre riprodhuese, por këto sisteme shumë të ndryshme funksionale në mënyrë perfekte plotësojnë njëra tjetrën me rezultatin që një qenie e re njerëzore lind në këtë botë.

Krijimi i njeriut | Views: 2272 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024