E martë, 28/05/2024, 14:44
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 12 13

"A nuk e sheh ti, se Allahu ka vënë në shërbimin tuaj gjithçka që është në Tokë dhe anijet që lundrojnë nëpër det me urdhrin e Tij?! Është Ai që e mban qiellin që të mos bjerë në Tokë; kjo mund të ndodhë vetëm me lejen e Tij. Vërtet, Allahu është i Butë dhe i Mëshirshëm me njerëzit." (Haxh, 65)

Tema tjera shkencore | Views: 1756 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (0)

Shikoni në këtë udhëzim profetik të shkëlqyer: "Transmetohet nga Shurejh, i cili e ka pyetur Aishen: "Me çfarë fillonte i Dërguari i Allahut, paqja e Allahut qoftë mbi të, kur hynte në shtëpinë e tij? Ajo iu përgjigj: "Me misvak" (Shënon Muslimi).

Tema tjera shkencore | Views: 3746 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (4)

Shkenca akoma vazhdon të zbulojë dallimet thelbësore ndërmjet mashkullit dhe femrës. Është zbuluar se madhësia e trurit të femrës është më e vogël se sa ajo e trurit të mashkullit 10-15 % si dhe mënyra e funksionimit të trurit të femrës dallon nga mënyra e funksionimit të trurit të mashkullit.

Tema tjera shkencore | Views: 2600 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (0)

Shkenca akoma vazhdon të zbulojë dallimet thelbësore ndërmjet mashkullit dhe femrës. Është zbuluar se madhësia e trurit të femrës është më e vogël se sa ajo e trurit të mashkullit 10-15 % si dhe mënyra e funksionimit të trurit të femrës dallon nga mënyra e funksionimit të trurit të mashkullit.

Tema tjera shkencore | Views: 1551 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (0)

Shkenca akoma vazhdon të zbulojë dallimet thelbësore ndërmjet mashkullit dhe femrës. Është zbuluar se madhësia e trurit të femrës është më e vogël se sa ajo e trurit të mashkullit 10-15 % si dhe mënyra e funksionimit të trurit të femrës dallon nga mënyra e funksionimit të trurit të mashkullit.

Tema tjera shkencore | Views: 3394 | Added by: ShpendXhelili | Date: 05/03/2011 | Comments (7)

Ndërsa i Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, thotë: "Shërimi është në tri gjëra: lëshimi i gjakut përmes prerjes së lëkurës pas hedhjes së kupave (hixhami), të ushqyerit me mjaltë, dhe djegia e lëkurës për shërim (kauterizimi me zjarr), por djegien e lëkurës (kauterizimin) ia ndaloj umetit tim.” Shënon Buhariu...

Krijesa të mrekullueshme | Views: 7305 | Added by: shpend-xhelili | Date: 05/07/2010 | Comments (4)

Allahu i Lartësuar thotë: "Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë." (Rum, 21)...

Tema tjera shkencore | Views: 2618 | Added by: shpend-xhelili | Date: 05/07/2010 | Comments (2)

Allahu i Lartësuar thotë: "Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): "Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës së Zotit tënd përulshëm!” Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilaç e shërim për njerëzit. Vërtet që kjo është shenjë për ata që përsiatin." (Nahl, 68-69)...

Tema tjera shkencore | Views: 3257 | Added by: shpend-xhelili | Date: 05/07/2010 | Comments (4)

Dijetarët ngritën çështjen e formës së univerzit: çfarë është forma e univerzit tonë në të cilin jetojmë ne? pas zbulimit përfunduan se galaksia jonë nuk është i vetmi në univerz, gjithësia është e mbushur me galaktika, dhe se këto galaktika janë të veshura me atë që duken si fijet e pëlhurës!...

Krijimi i gjithësisë | Views: 2527 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (1)

Sëmundje të ndryshme e kanë shoqëruar njerëzimin që nga fillimet e tij e deri në ditët tona. Shumë prej tyre janë vënë nën kontroll, disa janë reduktuar plotësisht e pak janë ato sëmundje të cilat janë akoma të tmerrshme në forcën e plotë të tyre...

Tema tjera shkencore | Views: 1488 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Kohët e fundit, firma Philips e prodhimeve të aparateve mjekësore, njoftoi për një paisjeje të re tepër të sofistikuar diagnostikimi. Shkencëtarët besojnë se ky aparat i ri skanimi do të ndihmojë zbulimin e hershëm të simptomave të goditjeve në tru, duke ndihmuar në trajtimin me sukses të këtyre rastve...

Tema tjera shkencore | Views: 1265 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Në vitin 1971, një mjek egjiptian shkroi për "European Press” një letër se gjoja uji i zemzemit nuk ishte i përshtatshëm për t’u pirë. Menjëherë mendova se kjo ishte vetem një formë e paragjykimeve kundër muslimanëve, pasi kjo shpallje bazohej në supozimin se përderisa Qabja ishte në një vend të ultë (nën nivelin e detit) dhe e lokalizuar në qendër të qytetit të Mekës, uji i ndotur i qytetit grumbullohet, përmes kanaleve mbedhëse, në një pusmbajtës të ujit...

Tema tjera shkencore | Views: 2267 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024