E premte, 19/07/2024, 07:50
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4 5 ... 12 13

Gjatë procesit të frymëmarrjes mbushen me oksigjen 400 milion alveola në mushkëritë tona. Sipërfaqja e alveolave është 150 m2 . Diafragma, muskuli që ndan zgavrën e kraharorit nga ajo e barkut është organi muskulor më aktiv gjatë jetës së njeriut. Ky organ nuk pushon asnjëherë.Ky muskul tkurret e lëshohet (kontrakton) 11 mijë herë në orë, afro 264 mijë herë gjatë ditës, afro 670 milion herë për 70 vjet jetë...

Tema tjera shkencore | Views: 1578 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Dy studime të reja në fushën e sëmundjeve të zemrës tregojnë se vetëm ulja e nivelit të kolesterinës mund të mos jetë hap i mjaftueshëm për parandalimin e një goditjeje në zemër. Shkencëtarët kanë vënë re se krahas nivelit të lartë të kolesterinës, është edhe niveli i inflamacionit të arterieve që shton rrezikun e goditjeve në zemër...

Tema tjera shkencore | Views: 952 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Për mjekësinë ka qenë i njohur fakti se njerëzit që vuajnë nga çrregullime epileptike në tru ndjejnë edhe simtoma të tjera. Ata janë më të ndjeshëm edhe ndaj depresionit sesa të tjerët. Nga ana tjetër gjithmonë e më shumë prova tregojnë se edhe e kundërta është e vërtetë. Njerëzit që kanë një histori depresioni e kanë më të lehtë të zhvillojnë sëmundje epileptike...

Tema tjera shkencore | Views: 1268 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

"Dhe atë që Allahu dëshiron ta udhëzojë, Ai ia hap atij gjoksin për Islamin, kurse atij që Ai dëshiron ta humbasë, ia mbyll dhe ia shtrëngon gjoksin, sikur të jetë duke u ngritur në qiell. Në këtë mënyrë Allahu lëshon zemërimin e Tij mbi ata që nuk besojnë.” Enam, 124...

Tema tjera shkencore | Views: 1252 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (1)

Ndër mirësitë dhe ligjet juridike me të cilat Islami veçohet nga fetë e tjera është edhe ligji që ka të bëjë me dhënien gji. Mirësitë e Allahut janë të shumta dhe të panumërueshme. Islami i ka garantuar njeriut siguri, harmoni dhe përkujdesje të veçantë që nga momenti i fekondimit në mitër të femrës e deri në frymëmarrjen e fundit të tij në jetën e kësaj bote...

Tema tjera shkencore | Views: 3035 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (3)

Studimet mjekësore bashkëkohore vërtetojnë se sporti dhe lëvizjet trupore, siç është edhe namazi, janë shumë të dobishme për gra shtatzëna, por i dëmtojnë tepër gratë gjatë ciklit mujor. Femrës që fal namaz, kur bie në ruku dhe në sexhde, i rritet lëvizja e gjakut në mitër, duke shtuar edhe faktin se qelizat e mitrës dhe të vezores janë të ngjashme me qelizat e mëlçisë, të cilat tërheqin shumë gjak...

Tema tjera shkencore | Views: 3732 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (2)

Allahu i Lartësuar thotë: "O besimtarë! Me të vërtetë, pijet alkoolike, bixhozi, idhujt dhe shigjetat e fallit janë vepra të ndyta nga punët e djallit. Prandaj, largohuni nga këto, me qëllim që të shpëtoni! Vërtet, djalli me pije alkoolike dhe me bixhoz kërkon që të fusë midis jush armiqësi e urrejtje dhe t’ju shmangë nga të kujtuarit e Allahut dhe kryerja e namazit. Prandaj, a po hiqni dorë?" (Maide, 90-91)...

Tema tjera shkencore | Views: 953 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Perëndimorët gjithnjë u kthehen parimeve islame, mirëpo pas provave të hidhura me parimet njerëzore që kanë praktikuar, pasi kanë provuar ndikimet negative dhe shkatërruese të tyre për individin dhe shoqërinë...

Tema tjera shkencore | Views: 759 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

"Ai është që ju krijoi, ua dhuroi të dëgjuarit, të parit dhe mendjen, kurse pak po e falënderoni"
(El Mulk, 23) Teknologjia e trupit tonë është më superiore se teknologjia që njerëzimi e ka prodhuar duke përdorur mbledhjen e informacioneve, eksperiencën dhe mundësitë.
Sot, duke studiuar veshin e njeriut, duke parë këtë vepër madhështore të konstruktuar, qartë shohim Konstruktorin absolut...

Tema tjera shkencore | Views: 1437 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (1)

Ky person shqiptoi dëshminë islame (shehadetin) dhe deklaroi se ka pranuar Islamin. Kjo ndodhi gjatë konferencës së tetë mjeksore, mbajtur në Rijad të Arabisë Saudite. Ai është profesor Taxhata Taxhasun, drejtues i Departamentit të Anatomisë dhe Embriologjisë në Universitetin Shang Mai në Tajland. Ai tani gjithashtu është dekani i fakultetit të mjeksisë në këtë universitet...

Tema tjera shkencore | Views: 903 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Allahu i Madhëruar ne Fjalën e Tij të pakonkurueshme thotë:
"A mendon njeriu se nuk do t'i mbledhim eshtrat e tij? Po, do t'i mbledhim. Madje, Ne jemi të zotë t'i krijojmë përsëri edhe majat e gishtërinjve të tij." (Kijame, 3-4.)

Tema tjera shkencore | Views: 1216 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/02/2010 | Comments (1)

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran duke treguar për një njeri jobesimtar i cili e ka ndaluar Pejgamberin (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) të falet në Qabe "Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballë. Floku rrenacak, mëkatar." (Alak, 15-16) ... 

Tema tjera shkencore | Views: 1344 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024