E premte, 19/07/2024, 07:16
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 3
Vizitorë: 3
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13

Sipas teorive më të reja, shkencëtarët deklarojnë se jeta e universit sillet rreth 13.7 miliardë vite. Kozmosi filloi me një shpërthim të madh e pastaj yjet dhe galaktika nisën të formohen. Mirëpo mes shkencëtarëve ka lindur një problem, ngase shpërthimi duhet të ndriçojë kozmosin dhe kozmosi të nisë me ndriçim direkt.

Tema tjera shkencore | Views: 1268 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar thotë: "O besimtarë! Me të vërtetë, pijet alkoolike, bixhozi, idhujt dhe shigjetat e fallit janë vepra të ndyta nga punët e djallit. Prandaj, largohuni nga këto, me qëllim që të shpëtoni! Vërtet, djalli me pije alkoolike dhe me bixhoz kërkon që të fusë midis jush armiqësi e urrejtje dhe t’ju shmangë nga të kujtuarit e Allahut dhe kryerja e namazit. Prandaj, a po hiqni dorë?" (Maide, 90-91)

Tema tjera shkencore | Views: 895 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Çikago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (CNN)- Një studim mjekësor bashkëkohor ka konstatuar se shërimi tradicional duke i dhënë fëmijëve të goditur me kollë një lugë mjaltë vërtet lë ndikim të pritur dhe u ndihmon për gjumë pa ndonjë vështirësi dhe kjo metodë i tejkalon ilaçet bashkëkohore me lëndë të përbëra me një përqindje të lartë.

Tema tjera shkencore | Views: 1825 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (1)

Gjumi

Një argument prej argumenteve të ekzistimit të Allahut të Lartësuar
Thotë Allahu i Lartësuar: “nga argumentet e Tij është edhe gjumi juaj natën dhe ditën, edhe përpjekja juaj për të fituar nga të mirat e Tij. Në këtë ka argumente për popullin që dëgjon” [Err- Rrum, 23]

Tema tjera shkencore | Views: 1635 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Nasa-Illustrationi i një Supernovas

Astronomët kanë përcjellur gjatë dy muajve një shpërthim gjigant të yjeve të ashtuquajtur Supernova- deri tash më i ndritshmi që deri sot është parë.

Tema tjera shkencore | Views: 674 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Flake jashta!
 NIKOTINA: Materie shumë helmuese, konsiderohet një prej helmeve më të forta ekzistuese.

     KATRANI: Është materie e zezë ngjitëse, përdoret zakonishtë në prodhimin e materialeve izoluese.

Tema tjera shkencore | Views: 1073 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image
 Agjënsia e lajmëve Islame shpallë studimet më të fundit mjeksore për shërimin e sëmundjeve të zemrës dhe arteriosklerozës. Është zbuluar se falja ditore e namazit të sabahut në kohën e vet është mënyra më e mirë për t'u shëruar nga sëmundjet e zemrës dhe arterioskleroza.
Tema tjera shkencore | Views: 1339 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image
Një ilaç shumë i lehtë dhe efikas qëmoti i harruar në trojet tona, por i përdorur që nga lashtësia në vendet Arabe dhe në vende të tjera.
    Për fillim vetëm disa pika tjera në aspekt të shëndetit. Shumë pak njerëz janë të vetëdijshëm se çka do të thotë shëndeti në trupin tonë.
Tema tjera shkencore | Views: 1195 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Image
Në një transmetim thuhet: ”Pasi e krijoi All-llahu [azze ve xhel-le] Xhenetin, e rrethoi me borzilok, e pastaj borzilokun e rrethoi me këna. Prej vegjetacionit të vet që All-llahu e ka krijuar, më e dashur i është këna. Dhe me të vërtetë, ai i cili është i ngjyrosur me kënë, e bekojnë melekët e qiejve, kurse në mëngjes toka i bën nderim.“
Tema tjera shkencore | Views: 833 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Image
„Pasha fikun dhe ullirin“, fillon sureja e Kur’anit Kerim „Tin“ ku All-llahu i Lartësuar betohet në këto të mira dhe begati që i dhuroi njerëzimit.
All-llahu [subhanehu ve teala] i përmend dhe betohet në to në Kur’anin Kerim dhe dihet se Ai i Lartësuari betohet vetëm në diçka të rëndësishme.
Tema tjera shkencore | Views: 1005 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (1)

Image “All-llahu është dritë e qiejve dhe e tokës. Shembulli i dritës së Tij i gjason kandilit të vendosur në një zgavër të errët. Kandili gjendet brenda një qelqi si të ishte yll flakërues e që ndizet prej (vajit të) një druri të bekuar, prej ullirit që nuk mund të quhet as i lindjes dhe as i perëndimit, e vaji i tij ndriçon pothuajse edhe pa e prekur zjarri. Dritë mbi dritë. All-llahu udhëzon kah drita e Vet atë që do Ai. All-llahu sjell shembull për njerëzit. All-llahu çdo gjë di shumë mirë." [En Nur, 35]
Tema tjera shkencore | Views: 888 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/10/2009 | Comments (0)

Në Kur'anin famëmadh, All-llahu i madhërishëm betohet: "Betohem fuqimisht në yjet që tërhiqen (ditën e ndiçojnë natën). Që udhëtojnë e fshihen (si dreri në strofkë)." (Et Tekvir, 15-16)
Tema tjera shkencore | Views: 1812 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024