E hënë, 24/06/2024, 16:36
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 ... 12 13

"Pasha detin e mbushur ( ose detin e ndezur flakë në Kiamet)” (Sure 52:6)
Ky ajet kuranor vjen gjithashtu në kontekst të betimit ku nënvizon kuptimin special të subjektit duke marrë parasysh se betimi është dhënë, Allahu i Madhëruar e definon më lartë nevojën që t’i jepet këtij betimi. 

Tema tjera shkencore | Views: 1273 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (1)

Në hadith thuhet: "Nëse sekrecioni i mashkullit i paraprin sekrecionit të femrës do të lindë fëmijë mashkull, me dëshirën e Allahut. Nëse sekrecioni i femrës i paraprin sekrecionit të mashkullit do të lindë fëmijë femër, me dëshirën Allahut.” 

Tema tjera shkencore | Views: 3251 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (9)

Allahu i Lartësuar ka përmendur në Kuran shumë gjëra, pastaj dijetarët kur i kanë studiuar kanë gjetur një ngjashmëri të çuditshme në këtë. 

Tema tjera shkencore | Views: 947 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (1)

Tendencat për ta sqaruar natyrën e atomit, strukturën e tij si dhe dhënien e një teorie mbi të vërtetën e atomit vërehen që nga kohërat e lashta, duke filluar që nga grekët e vjetër. Kështu, Demokriti në shekullin V ( 460 p.e.s.- 370 p.e.s.) ka paraqitur tezën e tij mbi atomin, e cila njihet si hipoteza e atomit si thërrime e pandashme. Edhe vetë termi atomos rrjedh nga gjuha greke, që d.m.th. i pandarë.

Tema tjera shkencore | Views: 849 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (0)

Tendencat për ta sqaruar natyrën e atomit, strukturën e tij si dhe dhënien e një teorie mbi të vërtetën e atomit vërehen që nga kohërat e lashta, duke filluar që nga grekët e vjetër. Kështu, Demokriti në shekullin V ( 460 p.e.s.- 370 p.e.s.) ka paraqitur tezën e tij mbi atomin, e cila njihet si hipoteza e atomit si thërrime e pandashme. Edhe vetë termi atomos rrjedh nga gjuha greke, që d.m.th. i pandarë.

Tema tjera shkencore | Views: 1331 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/01/2010 | Comments (0)

Hulumtimet më të reja shkencore tregojnë që në mes milingonave ekziston mënyra shumë më e përsosur e komunikimit sesa është besuar deri më tani. Nëpërmes mikrofonëve në miniaturë dhe shumë preciz që i kanë vendosur në vendbanimet e milingonave, shkencëtarët kanë mundur të shënojnë sinjalet e qarta të zërit të cilët kanë qenë në realitet urdhëra të milingonës amë ndaj milingonave punëtore.

Krijesa të mrekullueshme | Views: 1016 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/10/2009 | Comments (1)

“Madhëroje larg të metave Zotin tënd, më të lartësuarin! I cili krijoi dhe përsosi. Dhe i cili përcaktoi e orientoi”. (El A'ëla. 1-3)
 - Deveja - Allahu i madhërishëm thërret njerëzit të shikojnë me vëmendje dhe në mënyrë studioze krijimin e devesë, e cila është specifike edhe për diturinë e sotme, siç bën aluzion verseti i Kur'anit fisnik:
Tema tjera shkencore | Views: 2930 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (0)

Në Kuranin famëmadh ka shumë ajete që tregojnë se Islami është e vetmja fe e vërtetë, fe e cila ngërthen të dhëna të shumta shkencore. Shkenca bashkëkohore është fushë e veçantë për shpjegimin e tyre.
Tema tjera shkencore | Views: 1037 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (0)

Njëra prej mënyrave më efikase për mbrojtjen e dhëmbëve është misvaku i cili është përmendur disa herë në hadithet e Pejgamberit s.a.v.s..
Miisvaku është shkop i cili përdoret për masazhën e brendisë së gojës dhe ka marrë emrin nga fjala arabe "judlik", që mund të përkthehet në kuptimin "masazhë" (që d.m.th. masazha e brendisë së gojës).
Tema tjera shkencore | Views: 1375 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (0)

Kiribati sunset
Dëshira jonë nuk është e paracaktuar e ekzistencës sonë e as vdekja nuk është një cak i paralënë nga vetë ne. Jeta na duket pothuajse e pasosshme e sidomos kur gjërat shkojnë ashtu si neve na pëlqen. Përderisa ngutemi të preokupuar me gjërat e përditshmërisë sonë shumë pak jemi të vetëdijshëm për ironinë se e gjithë kjo një ditë do të marrë fund.
Tema tjera shkencore | Views: 3120 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (2)

 
Nëse do të ishte më e madhe, atmosfera e Tokës do të akumulonte sasi të mëdha amoniaku dhe metani, të cilat do të ishin negative për jetën.
 Nëse do të ishte më e vogël, atmosfera e Tokës do të humbte sasira të mëdha uji që do ta bënte të pamundur jetesën.
Tema tjera shkencore | Views: 1782 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (0)

Sot, ndërkohë që prestigji i materializmit dhe ateizmit është në rënie, shkencëtarët po arrijnë të kuptojnë, gjithnjë e më shumë, se feja është aq thelbësore saqë nuk mund të braktiset. Njerëzimi nuk do të jetë i aftë të arrijë lumturinë pa atë.
Tema tjera shkencore | Views: 1482 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/10/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024