E premte, 19/07/2024, 08:07
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca

Artikuj në sektorë: 146
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13

Kur'ani i përmend llojet e ndryshme të ujit dhe i kategorizon sipas shkallës së pastërtisë. Kur'ani identifikon ujin e shiut si të pastër, kurse ujin e freskët nga lumi dhe krojet (burimet) e shënon si ujë të ëmbël, dhe ujin që përmban nivel të lartë të kripës e shënon si ujë të kripur (hidhur).
Tema tjera shkencore | Views: 1755 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (1)

Mjekësia e të Dërguarit të Allahut, s.a.v.s. bëjnë pjesë në atë pjesë të sunnetit të Pejgamberit a.s. i cili nuk ka karakter normativ. Ajo është kryesisht rezultat i diturisë së tij, i përvojës jetësore të cilat bazohen në kërkesat e rrethanave momentale.
Muhammedi a.s. vendos principe të caktuara siç janë:
Tema tjera shkencore | Views: 3358 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (1)

Shegat janë përmendur në Kur'an. Në përshkrimin që i bën Kur'ani krijimit të Tokës dhe asaj që e përmban ajo për t'iu shërbyer nevojave të njerëzve, All-llahu i gjithëfuqishëm përmend: "...ka hurma e ka shegë". (Er Rrahman, 68; po ashtu El En'amë, 141 dhe 99)

Tema tjera shkencore | Views: 918 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Shegat janë përmendur në Kur'an. Në përshkrimin që i bën Kur'ani krijimit të Tokës dhe asaj që e përmban ajo për t'iu shërbyer nevojave të njerëzve, All-llahu i gjithëfuqishëm përmend: "...ka hurma e ka shegë". (Er Rrahman, 68; po ashtu El En'amë, 141 dhe 99)

Tema tjera shkencore | Views: 1102 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Sa here që thellohemi në librin e Allahut të Madhëruar, besimi ynë shtohet dhe forcohet, e krahas tij, edhe dashuria jone për këtë fe të pastër. Arsyeja e kësaj mbështetet në faktet e shumta shkencore me të cilat shndrit ky Kur'an Madhështor dhe të cilat për çdo ditë, si margaritarë të çmuar, zbulohen e vërtetohen nga shkencëtarë të ndryshëm. Kjo, normalisht, na bënë krenar me përkatësinë fetare që kemi.
Tema tjera shkencore | Views: 1224 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (1)

Bananet janë shumë të pasura me kalium, një mineral ky nga më të rëndësishmit për të mbajtur presionin e gjakut në nivele optimale dhe për mbarëvajtjen e funksionit të zemrës. Duke qenë se përmban rreth 460mg kalium, një banane në ditë mund të parandalojë hipertensionin dhe të mbrojë në këtë mënyrë nga arterioskleroza.
Tema tjera shkencore | Views: 1158 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Allium sativum L. e njohur si hudhra është bimë barishtore njëvjeçare me kërcell e me gjethe si të preshit, që bën në tokë një kokë me thelpinj të bashkuar, që ka erë të fortë e të djeg dhe që përdoret si ushqim apo si bimë mjekësore. Por, në të dyja rastet shpesh hudhra shmanget, pikërisht për shkak të erës.
Tema tjera shkencore | Views: 1856 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (3)

“Atje ngjiten engjëjt dhe Ruhi (Xhibrili) në një ditë që zgjat pesëdhjetë mijë vjet.” (Mearixh, 4)
“Ai i kordinon të gjitha çështjet prej qielli deri në tokë e pastaj të gjithë Atij do t’i shkojnë në Ditën e cila sipas llogaritjes tuaj zgjat një mijë vjet.” (Sexhde, 5)
Tema tjera shkencore | Views: 727 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

06-12-19_5M15_5882-01.jpg image by bardhiDJ
Vizita dhe kujdesi ndaj një të sëmuri janë të detyrueshme në rast kur ai (i sëmuri) është në prag të vdekjes dhe i cili paraprakisht ka mungesë të kujdesit dhe vëmendjes (p.sh. nëse të afërmit i ka të vdekur etj.). Në fakt, është farz kifaje (detyrim kolektiv) që të sëmurët të jenë të mbikëqyrur.
Tema tjera shkencore | Views: 960 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Sot, jemi dëshmitar të shumë sëmundjeve psikike dhe padyshim pyetemi si vie deri te këto dhe cila është mënyra e mbrojtjes nga këto gjendje psikike.
Fjala apo aftësia e të folurit është mirësi të cilën e shfrytëzojmë për çdo ditë dhe është vështirë të paramendojmë jetën pa mundësinë e shprehjes .
Tema tjera shkencore | Views: 1106 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

All-llahu i Madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë: "Edhe në tokë ka argumente për ata të bindurit.Po edhe në veten tuaj. A nuk jeni kah e shihni?"(Edh-Dharijatë, 20-21)
Trupi ynë është një makinë tejet e ndërlikuar. Ka me mijëra vjet që njerëzit përpiqen të kuptojnë si funksionon trupi ynë e megjithatë shumë mistere nuk janë zgjidhur si p.sh. si punon truri ynë, përse na zë lemza.
Tema tjera shkencore | Views: 1383 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

A thua, edhe këtë kemi mundur ta bëjmë? Si nuk kemi ditur? Çfarë na ka penguar që në tërësi të zhvillojmë potencialet personale? Çfarë më ka frikësuar në meditim më të thellë?! - këto janë vetëm disa prej pyetjeve të cilat do të tingëllojnë në kokën e njerëzve atë ditë kur bijën perdet e iluzioneve nga sytë.

Tema tjera shkencore | Views: 1546 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024