E premte, 19/04/2024, 16:46
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Edukimi i fëmijëve

Artikuj në kategori: 32
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Shumë herë prindërit dhe të rinjtë bëjnë gjëra me apo pa qëllim e që mund të jenë shembull i keq për fëmijët e tyre dhe fëmijët përreth. Më poshtë do të paraqesim disa situata të tilla dhe këshilla se si të jemi shembull i mirë për fëmijët tanë...
Edukimi i fëmijëve | Views: 924 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Fëmijët janë filizat e jetës...

Fëmijët janë filizat e jetës...Eshtë detyrë e prindërve që të përkujdesen për miërrritjen dhe lumturinë, edukimin e shëndoshë të shpirtit e të mendjes së tyre, për t’i bërë të aftë që të përballojnë sprova e kësaj jete...
Edukimi i fëmijëve | Views: 1039 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Iu luta të vetmit Pranues të lutjeve që të mos vdisja pa t’i thënë disa fjalë...
Papritur, nga sytë e saj gjysmë të hapur ranë dy lot të kristaltë që në
shpejtësi i përpiu çarçafi i bardhë i jastëkut. Fytyra iu zverdh dhe nga
dora i ra dhurata ime që ia kisha blerë. Me dhjetëra mjekë u sulën drejt saj,
ndërsa unë si e paditur u gjenda jashtë dhomës, në korridor.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1542 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (1)

Kritika në një minutë
Fillimisht lajmëro fëmijët e tu se ti nuk do që të jesh gjykuesi i tyre e as ata gjykuesit e tu, dhe se ti nuk dëshiron që të jesh diktator në shtëpi, e që sot e tutje do të ndiqni një mënyrë të re në edukim.
Bëj që fëmija ta kuptojë se diku ka gabuar, por që kjo nuk është bërë shkak që ju të humbisni dashurinë për të...
Edukimi i fëmijëve | Views: 834 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Prandaj "nënë” nxite fëmijën duke i thënë se ti duhet të jesh "më i miri”, nxit konkurrencë të mirëfilltë për të garuar në punët e mira.
Roli i nënës në shoqëri është i madh. Njëri prej roleve që ka gruaja është të merret me edukimin e fëmijëve.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1481 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

"Ai ishte në shërbim të familjes së tij derisa vinte koha e namazit, kur shkonte të falej.”Ajshja, gruaja e Muhamedit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:
"I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, i arnonte sandalet, qepte rrobat e tij dhe sillej në shtëpi si secili prej jush që sillet në shtëpinë e tij. Ai ishte njeri,..., e milte delen dhe i kryente punët e tij të përditshme.” (Transmetuar nga Tirmidhiu)
Edukimi i fëmijëve | Views: 1132 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Ngritja e fëmijës paraqet përgjegjësi të madhe. Të shumtë janë faktorët që ndikojnë në formimin e fëmijëve, por prindërit janë faktori më i rëndësishëm, sepse shtëpia e prindërve është shkolla e parë, ndërsa prindërit janë mësuesit e parë prej të cilëve fitohen edhe vetitë e mira apo të këqija...
Edukimi i fëmijëve | Views: 1042 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (0)

S’më flisni e s’më respektoni, vetëm pse në Lumturi të Përhershme ju ftoj.
Mos më mbuloni me tym të urrejtjes, përçmimit, përjashtimit e injorimit. Pse më bëni të ndihem e pastrehë! Pse më pengoni Krijuesin e jetës të adhuroj...
Edukimi i fëmijëve | Views: 886 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (1)

 Puna e parë që duhet thënë është se jetimët duhet trajtuar mirë. Kujdestarët duhet t'u ofrojnë atyre dashuri dhe dhembshuri sikur që do t'ua kishin dhënë fëmijëve të vet. Kur`ani Famëlartë na porosit: "...le t'i ruhen dënimit të All-llahut dhe le t'u thonë (jetimëve) fjalë prindore!" (Kur`an, 4: 9).
Edukimi i fëmijëve | Views: 950 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

 Ashtu siç janë urdhëruar fëmijët që t'u binden prindërve të tyre, ashtu edhe prindërit janë të obliguar që t'i respektojnë e t'i zbatojnë detyrat dhe obligimet që i kanë ndaj fëmijëve të vet. Në mesin e detyrave të prindërve kundrejt fëmijëve, krahas dashurisë, trajtimit xhentil, dhembshurisë e përkrahjes, duhet të përfshihet edhe kujdesi e edukimi i tyre, rrënjosja e vlerave të mira tek to e kështu me radhë.
Edukimi i fëmijëve | Views: 2199 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Është mendim i gabuar që fëmijët duhet të luajnë shumë vetëm sa janë të vegjël, gjegjësisht deri para shkuarjes në shkollë, nga se ky është ndryshim i rëndësishëm në jetën e fëmijës.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1865 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Fëmijët janë një prej frytave më të rëndësishëm të jetës së kësaj bote.

Zhvillimit dhe edukimit të tyre Islami i ka dhënë një dimension tejet të rëndësishëm, Kur'ani dhe sunneti i kan rregulluar në mënyrë precize marrëdhënjet tona ndaj gjeneratave të cilat na trashëgojnë.

Edukimi i fëmijëve | Views: 1557 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-32
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024