E diel, 02/10/2022, 10:09
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca » Tema tjera shkencore

Artikuj në kategori: 74
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Shegat janë përmendur në Kur'an. Në përshkrimin që i bën Kur'ani krijimit të Tokës dhe asaj që e përmban ajo për t'iu shërbyer nevojave të njerëzve, All-llahu i gjithëfuqishëm përmend: "...ka hurma e ka shegë". (Er Rrahman, 68; po ashtu El En'amë, 141 dhe 99)

Tema tjera shkencore | Views: 833 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Shegat janë përmendur në Kur'an. Në përshkrimin që i bën Kur'ani krijimit të Tokës dhe asaj që e përmban ajo për t'iu shërbyer nevojave të njerëzve, All-llahu i gjithëfuqishëm përmend: "...ka hurma e ka shegë". (Er Rrahman, 68; po ashtu El En'amë, 141 dhe 99)

Tema tjera shkencore | Views: 991 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (0)

Sa here që thellohemi në librin e Allahut të Madhëruar, besimi ynë shtohet dhe forcohet, e krahas tij, edhe dashuria jone për këtë fe të pastër. Arsyeja e kësaj mbështetet në faktet e shumta shkencore me të cilat shndrit ky Kur'an Madhështor dhe të cilat për çdo ditë, si margaritarë të çmuar, zbulohen e vërtetohen nga shkencëtarë të ndryshëm. Kjo, normalisht, na bënë krenar me përkatësinë fetare që kemi.
Tema tjera shkencore | Views: 1103 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (1)

Bananet janë shumë të pasura me kalium, një mineral ky nga më të rëndësishmit për të mbajtur presionin e gjakut në nivele optimale dhe për mbarëvajtjen e funksionit të zemrës. Duke qenë se përmban rreth 460mg kalium, një banane në ditë mund të parandalojë hipertensionin dhe të mbrojë në këtë mënyrë nga arterioskleroza.
Tema tjera shkencore | Views: 1072 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Allium sativum L. e njohur si hudhra është bimë barishtore njëvjeçare me kërcell e me gjethe si të preshit, që bën në tokë një kokë me thelpinj të bashkuar, që ka erë të fortë e të djeg dhe që përdoret si ushqim apo si bimë mjekësore. Por, në të dyja rastet shpesh hudhra shmanget, pikërisht për shkak të erës.
Tema tjera shkencore | Views: 1759 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (3)

“Atje ngjiten engjëjt dhe Ruhi (Xhibrili) në një ditë që zgjat pesëdhjetë mijë vjet.” (Mearixh, 4)
“Ai i kordinon të gjitha çështjet prej qielli deri në tokë e pastaj të gjithë Atij do t’i shkojnë në Ditën e cila sipas llogaritjes tuaj zgjat një mijë vjet.” (Sexhde, 5)
Tema tjera shkencore | Views: 646 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

06-12-19_5M15_5882-01.jpg image by bardhiDJ
Vizita dhe kujdesi ndaj një të sëmuri janë të detyrueshme në rast kur ai (i sëmuri) është në prag të vdekjes dhe i cili paraprakisht ka mungesë të kujdesit dhe vëmendjes (p.sh. nëse të afërmit i ka të vdekur etj.). Në fakt, është farz kifaje (detyrim kolektiv) që të sëmurët të jenë të mbikëqyrur.
Tema tjera shkencore | Views: 865 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Sot, jemi dëshmitar të shumë sëmundjeve psikike dhe padyshim pyetemi si vie deri te këto dhe cila është mënyra e mbrojtjes nga këto gjendje psikike.
Fjala apo aftësia e të folurit është mirësi të cilën e shfrytëzojmë për çdo ditë dhe është vështirë të paramendojmë jetën pa mundësinë e shprehjes .
Tema tjera shkencore | Views: 1014 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

All-llahu i Madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë: "Edhe në tokë ka argumente për ata të bindurit.Po edhe në veten tuaj. A nuk jeni kah e shihni?"(Edh-Dharijatë, 20-21)
Trupi ynë është një makinë tejet e ndërlikuar. Ka me mijëra vjet që njerëzit përpiqen të kuptojnë si funksionon trupi ynë e megjithatë shumë mistere nuk janë zgjidhur si p.sh. si punon truri ynë, përse na zë lemza.
Tema tjera shkencore | Views: 1282 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

A thua, edhe këtë kemi mundur ta bëjmë? Si nuk kemi ditur? Çfarë na ka penguar që në tërësi të zhvillojmë potencialet personale? Çfarë më ka frikësuar në meditim më të thellë?! - këto janë vetëm disa prej pyetjeve të cilat do të tingëllojnë në kokën e njerëzve atë ditë kur bijën perdet e iluzioneve nga sytë.

Tema tjera shkencore | Views: 1394 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Pa dyshim se prej cilësive negative të cilat e dëmtojnë individin, shoqërinë, familjen apo edhe një popull në përgjithësi, ekzistojnë një sërë sëmundje apo vepra të rrezikshme. Nga këto mundë të numërojmë një varg emrash të këtyre dukurive negative të cilat shoqëria jonë i njeh, por se shumë pak janë duke u ndërmarrë hapa për braktisjen e këtyre dukurive. Në mesin e këtyre dukurive negative shkatërruese bënë pjesë edhe alkooli.

Tema tjera shkencore | Views: 694 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (1)

Jeta është përplot strese dhe secili prej nesh është i ekspozuar një lloj shtypjeje. Presioni psikik në vete nuk është i dëmshëm, por mënyra se si ballafaqohemi me këto presione, ndonjëherë është e gabuar.

Tema tjera shkencore | Views: 1162 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022