E martë, 28/05/2024, 14:31
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Krijimi i njeriut [17]
Krijimi i gjithësisë [27]
Krijesa të mrekullueshme [18]
Mjeshtëria e Allahut në ngjyra [11]
Tema tjera shkencore [74]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 4
Vizitorë: 4
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kurani dhe shkenca » Krijimi i gjithësisë

Artikuj në kategori: 27
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Pyetja është kjo: A mund të më thoni një gjë të vetme në lidhje me evolucionin, një gjë me të vërtetë reale? Këtë pyetje ua drejtova të gjithë ekipit të gjeologjisë në muzeun e Historisë së Natyrës dhe përgjigja që mora ishte një qetësi e plotë...

Krijimi i gjithësisë | Views: 1509 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/09/2009 | Comments (0)

Akeni menduar ndonjëherë rreth faktit, se ju nuk ekzistonit para se të ngjizeshit, se më pas lindët në këtë botë dhe se keni ardhur në ekzistencë nga asgjëja?

Krijimi i gjithësisë | Views: 729 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/09/2009 | Comments (0)

Shumica e njerëzve kujtojnë se për të "menduar thellë", njeriu duhet ta fusë kokën midis dy duarve, të mbyllet në një dhomë dhe të shkëputet nga të gjitha shqetësimet dhe njerëzit përreth. Ata e vlerësojnë kështu "të menduarit e thellë",

Krijimi i gjithësisë | Views: 1024 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/09/2009 | Comments (0)

"Ne me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë. " (Edh-Dharijat 47)
Fjala "qiell" e përmendur në këtë ajet është përdorur në vende të ndryshme në Kuran me kuptimin e hapësirës dhe universit. Edhe këtu, kjo fjalë është përdorur me këtë kuptim.

Krijimi i gjithësisë | Views: 1456 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Një prej ajeteve që bën fjalë për krijimin e qiejve është edhe ajeti i mëposhtëm:
"A nuk e dinë jobesimtarët se qiejtë dhe toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo gjëje. Përse nuk besojnë pra?" (El Enbija 30)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1426 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

Shikoni , nese i marrim numrin e sureve dhe ajeteve dhe i vendosim në boshtin koordinativ, ashtu që boshti i abshisave të paraqet numrin rendor të sureve, ndërsa ai i ordinatave të paraqet numrin e ajeteve të sureve përkatëse, dhe nese e gjejmë pikëprerjen e tyre(d.m.th.

Krijimi i gjithësisë | Views: 884 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

"Ai (All-llahu) eshte qe beri Diellin shndrites, e Henen e beri drite..."(Junus : 5)
"I madherishem eshte Ai qe krijoi yjet ne qiell dhe vendosi ne te nje shndrites (Diellin) dhe nje Hene ndriçuese"(El-Furkan :61)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1170 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

"Betohem ne detin e ndezur"(Et-tur:6)
"Dhe kur detet te vlojne si zjarr i flakeruar"(Et-Tekvir:6)
"Dhe kur detet te eksplodojne"(El-Infitar:3)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1043 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

”Zoti krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë.” (El Enbija 33)

Në një ajet tjetër është përmendur se Dielli nuk është i palëvizshëm, por lëviz në një orbitë të caktuar.

Krijimi i gjithësisë | Views: 1482 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Një nga veçoritë karakteristike të deteve është shpallur në një prej ajeteve të Kuranit, si më poshtë:

”Ai i bëri dy detet të bashkohen me njëri-tjetrin. Ndërmjet tyre ka një pengesë që nuk i lejon të përzihen.” (Err-Rrahman 19-20)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1934 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

“Atje ngjiten engjujt dhe Ruhi (Xhibrili) në një ditë që zgjat pesëdhjetë mijë vjet.” (El Mearixh: 4)

“Ai i kordinon të gjitha çështjet prej qielli deri në tokë, e pastaj të gjithë Atij do t’i shkojnë në ditën e cila sipas llogaritjes tuaj zgjat një mijë vjet.” (Es Sexhde: 5)

Krijimi i gjithësisë | Views: 1209 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

"Betohem në qiellin që kthen." (Et-Tarik 11)
Siç dihet, atmosfera, e cila rrethon Tokën, përbëhet nga disa shtresa. Secila prej tyre luan një rol të rëndësishëm në dobi të jetës. Kërkimet kanë nxjerrë në dritë se këto shtresa janë të specializuara në kthimin mbrapsht të trupave apo rrezeve që vijnë nga hapësira apo nga vetë Toka. Tani le të shqyrtojmë disa shembuj të funksionit "kthyes" të shtresave që e rrethojnë Tokën.

Krijimi i gjithësisë | Views: 746 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-27
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024