E diel, 20/10/2019, 15:56
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Ramazani është muaj i agjërimit, dhe jo muaj i ushqimit
 
Ramazani është muaj i agjërimit, dhe jo muaj i ushqimit
 
 
Motra ime muslimane, Allahu e ka obliguar agjërimin e Ramazanit që të mësohet muslimani me durim, forcë dhe qëndrueshmëri, Allahu i Lartësuar thotë: "O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." (El-Bekare: 183)  

Janë pyetur disa prej selefëve: Përse është obliguar agjërimi? Kanë thënë: "Që ta provojë i pasuri shijen e urisë, në mënyrë që mos t’i harrojë të varfërit.” 
Ajo çfarë na shtynë për të na ardhur keq, është ajo çfarë ne shikojmë sot prej shpenzimeve e tepërta që i bëjnë shumë prej njerëzve në ushqim dhe pije në këtë muaj, saqë masa e ushqimit të cilën e  përdoren çdo familje në Ramazan është më e madhe se në çdo muaj nga muajt e vitit.

Gjithashtu, femra e kalon shumicën e orëve të ditës në kuzhinë për përgatitjen e ushqimeve dhe pijeve të ndryshme.
-
Kur lexon kjo motër  Kur'an? 
-Kur e përmend Allahun dhe kur i drejtohet Allahut me dua dhe istigfar? 

-Kur  i mëson rregullat e agjërimit dhe kijamit?

-Kur e gjen kohën për ibadet?
 

Kujdes, motër nga humbja e kohës në këtë muaj. Ka dështuar dhe ka humbur ai që e arrin Ramazanin dhe nuk i falen mëkatet. 

I Dërguari i Allahut –paqja dhe shpëtimet e Zotit qofshin mbi të- thotë: "Njeriu nuk ka mbushur enë më të keqe se stomaku. Njeriut i mjaftojnë disa kafshata të cilat do t'ia mbajnë kurrizin drejt. E nëse veç duhet që ta plotësojë, një të tretën ta ndajë për ushqim, një të tretën për ujë dhe një të tretën për frymëmarrje."  (Ahmedi dhe Termidhiu)

Përktheu: Merita Rexha
O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." (El-Bekare: 183)  

Janë pyetur disa prej selefëve: Përse është obliguar agjërimi? Kanë thënë: "Që ta provojë i pasuri shijen e urisë, në mënyrë që mos t’i harrojë të varfërit.” 
Ajo çfarë na shtynë për të na ardhur keq, është ajo çfarë ne shikojmë sot prej shpenzimeve e tepërta që i bëjnë shumë prej njerëzve në ushqim dhe pije në këtë muaj, saqë masa e ushqimit të cilën e  përdoren çdo familje në Ramazan është më e madhe se në çdo muaj nga muajt e vitit.

Gjithashtu, femra e kalon shumicën e orëve të ditës në kuzhinë për përgatitjen e ushqimeve dhe pijeve të ndryshme.
-
Kur lexon kjo motër  Kur'an? 
-Kur e përmend Allahun dhe kur i drejtohet Allahut me dua dhe istigfar? 

-Kur  i mëson rregullat e agjërimit dhe kijamit?

-Kur e gjen kohën për ibadet?
 

Kujdes, motër nga humbja e kohës në këtë muaj. Ka dështuar dhe ka humbur ai që e arrin Ramazanin dhe nuk i falen mëkatet. 

I Dërguari i Allahut –paqja dhe shpëtimet e Zotit qofshin mbi të- thotë: "Njeriu nuk ka mbushur enë më të keqe se stomaku. Njeriut i mjaftojnë disa kafshata të cilat do t'ia mbajnë kurrizin drejt. E nëse veç duhet që ta plotësojë, një të tretën ta ndajë për ushqim, një të tretën për ujë dhe një të tretën për frymëmarrje."  (Ahmedi dhe Termidhiu)

Përktheu: Merita Rexha
Kategori: Agjërimi i Ramazanit | Shtuar nga: shpend-xhelili (11/08/2010)
Klikime: 2280 | Ranguar: 0.0/0
Gjithsejt komente: 0
Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2019